brysiuga 27.11.03, 00:11 Czy to bardzo żle przyprawiac jedzenie niemowlaka solą? Czy to jest całkowicie niedopuszczalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umargos Re: sól 27.11.03, 00:32 Nie, nie bardzo. Osobiście nie solę, ale mojej koleżance pediatra poradziła żeby odrobinę przyprawiać solą. Miewa to znaczenie w sytuacji kiedy dziecko bardzo nie chce jeść nowych rzeczy. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
maja252 Re: sól 27.11.03, 13:26 bez soli nie ma życia!!!!! odrobinkę napewno można podawać zwłaszcza że większość dzieci nie chce jeść niesłonych potraw i wcale im się nie dziwię))))) Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
pepsii Re: sól 27.11.03, 14:45 Ja również nie solę potraw mojemu synkowi. A poza tym dopóki dziecko nie pozna w potrawach smaku soli i że z nią wszystko smakuje lepiej nie będzie się tego domagać. Jeśli nie soliłaś jeszcze to nic się nie dzieje im później tym lepiej. Kamilek ma teraz 12 m-cy i wszystkie potrawy przygotowywane tylko dla niego są oczywiście bez soli(zupełnie mu to nie przeszkadza) ale jak podjada coś od nas np przy obiedzie to jest oczywiście solone. Odpowiedz Link Zgłoś