kasia782 17.06.09, 14:30 czytalam wiele pozytywnych opinie o sudocremie nawet wśród dorosłych na rany czy tradzik itp. ale z który z nich lepszy do dupci niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 14:32 Oba są świetne, oba są różne. Sudokrem jest suchy, linomag tłusty. Ja używałam obu. Linomag (zielony oczywiście) jest niezastąpiony. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 14:41 hm a u mnie żaden małej nie pasował.. alantan plus maść został Odpowiedz Link Zgłoś
modespia Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 14:43 Ja wolę linomag, do codziennej pielęgnacji używam LINOMAG BOBO A+E, rewelacyjny krem Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 14:51 Ja używam linomagu, pupcia prawie zawsze idealna. Nie lubię sudocremu, ani innych z tlenkiem cynku, bo wysuszają, a ja wolę natłuścić. Jak pojawiają się jakieś krostki czy zaczerwienienia to smaruję bephantenem. Odpowiedz Link Zgłoś
bentley31 Re: dokładnie jak ania_kr 17.06.09, 14:52 z tym, że nie używam Sudokremu, bo Mała jest uczulona na cynk... G. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 15:14 normalnie uzywam linomagu ale maly ma teraz paskudne potowki po lampie i na razie uzywam sudokremu bo mi sie wydaje ze jakos lepiej to powoli suszyc niz natluszczac dla mnie linomag (zielony) jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 15:24 ja uzywam sudokremu ale tego oryginalnego niemieckiego - jest super poprostu rewelacja ........do dzis go trzymam choc młody już w pieluchach nie chodzi. Kolezanka zawsze mi go podbierala dla swojej córci i nie mogła sie nadziwić , że tak rewelacyjnie działa i na drugi dzien juz pupcia piękna ....także warto zakupić. Nie jest tłusty ani suchy, nie marze sie , dobrze się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_krzysia Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 15:27 a do codziennej pielęgnacji ja używam linomagu lub bepanthenu sudocream za mocny, gdy skóra zaczerwieniona to tak Odpowiedz Link Zgłoś
malwisul Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 16:26 każdemu dziecku co innego pasuje, najlepiej poprostu zobaczyc który lepszy dla twojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaka Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 17:33 Linomag na co dzień, chociaż wolę Alantan Plus Krem, a Sudocrem jak coś się dzieje, bo wysusza pupcię mojej małej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneckey Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 19:29 Linomag na co dzień,a sudocrem jak pupcia zaczerwieniona-na drugi dzień nie ma śladu.Jest rewelacyjny na odparzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 19:38 nie no ja to robiłam tak : jak pupa była ładna to niczym nie smarowałam a jak cos się zaczerwieniło to tak jak wyżej napisałam niemieckim sudokremem.........nie widziałam potrzeby smarowania po każdym przewijaniu Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 20:19 Jak dla mnie Sudocrem przereklamowany Lepszy jest Linomag,Alantan,Bephanten. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 20:38 a ja mąki ziemniaczanej używałam , najtańsza a jaka skuteczna... jak coś siędziało linomag bo jakoś nie wyobrażam sobie przesuszać podrażnioną skórę Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 20:46 A ja tylko sudocrem , linomag był taki tłusty jak go zakupiłam kilka lat temu, poprostu mnie nie przekonał. Mała ma 2 miesiące i smarowałam ją i smaruje codziennie sudocremem. A w szczególności przydawał się jak robiła po kilka kupek dziennie i w nocy , poprostu pupcia się jej nigdy nie odparzyła. Jak dla mnie napewno nie przereklamowany, jest poprostu najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_26 Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 20:57 od początku uzywamy sudokremu, ale mamy tez linomag. Uwazam, ze oba są swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrraaau Re: Sudocream czy linomag? 17.06.09, 21:42 Pamietajcie, że sudocrem jest już bardziej lekiem niz kremem. Lepiej jest go więc używać, kiedy jest jakiś problem, a nie na wszelki wypadek. Na codzień najlepsze są łagodne środki; Linomag, Alantan maść. Polecam również oliwę z oliwek, albo bezzapachową oliwkę SVR. Na potówki najlepsza mąka ziemniaczana - albo w kąpieli, albo jako puder na zmienione miejsca. A na odparzoną pupę najlepsze jest wietrzenie i mycie ciepłą wodą po każdej kupce (i potem dokładne wycieranie do sucha). Niestety znam dziecko, którego mama stosowała za dużo sudocremu i małemu zaczęła płatami złazić skóra... Więc ostrożnie, jak ze wszystkimi lekami - stosujcie kiedy naprawdę potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś