sandra75 16.12.03, 20:45 moje dwutygodniowe dziecko od kilku dni wydaje z siebie serie dziwnych dzwiekow. Brzmi to jak rżenie - czesto sie przy tym przeciaga i napina. Czasem robi to przez sen. Czy ktos ma pojecie z czego to sie bierze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usiek78 Re: rży i stęka! 16.12.03, 21:02 Hej! Mój miesięczny synek też tak się zachowuje-stęka,chrząka i najczęściej robi to jak się przebudzi i się przeciąga.Myślę,że to normalne i nie ma czym się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
froggie Re: rży i stęka! 16.12.03, 21:03 no nie wiem skad to sie bierze- moze to ciagle zapchany wodami plodowymi uklad oddechowy.A problem jest mi znany z autopsji.U nas bylo to samo.Budzily nas z mezem dziwne odglosy dobywajace sie z lozeczka naszej nowonarodzonej corki.Czasem przypominaly wyscigi samochodowe! Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: rży i stęka! 16.12.03, 21:39 dziekuje za odpowiedzi. Bardzo mnie uspokoiły. Moja cócia brzmi bardziej jak karabin maszynowy... Odpowiedz Link Zgłoś
pol114 Re: rży i stęka! 17.12.03, 08:30 to normalne, z czasem mu to minie, może nawet po miesiącu mama mateuszka(3,5 mies) Odpowiedz Link Zgłoś
edytka1973 Re: rży i stęka! 17.12.03, 10:47 witam moj bartus tez wydaje dziwne rozne dzwieki i tez sie martwilam , ale widze ze to nie tylko u mnie tak i juz jestem spokojniejsza pozdrowionka edyta (mama bartka) Odpowiedz Link Zgłoś
elizas1 Re: rży i stęka! 17.12.03, 22:53 witam! Moja Patrycja (2mies) też wydaje dziwne dźwięki juz od urodzenia i to nie tylko przez sen.Pytalam sie o to lekarza i powiedzial mi,że to jak najbardziej normalne.Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
literki Re: rży i stęka! 18.12.03, 11:02 uff, no to witamy w klubie Mój trzytygodniowy synek też w czasie snu wydaje różne dziwne (głośne!) dźwięki i już miałam o to pytać lekarza - co pewnie i tak zrobię - ale widzę, że nie ma się czym martwić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ipis1 Re: rży i stęka! 18.12.03, 14:27 Witam, potwierdzam i uspokajam: to normalne. Nasz Stasio też od urodzenia wydawał dziwne dźwięki, nazywaliśmy to 'Kózkowaniem")))Zapytałam oczywiście pediatry czy wszystko w porządku. Z uśmiechem odpowiedział, ze tak już dzieci maja. Więc sie przestałam martwić. Gdzieś tak ok. 3 miesiąca przestał)) Aha, nie miał kolek tylko dużo gazów mu odchodziło i może to przez to te dźwięki) Teraz jest aguu!! i ahiii. Pozdrawiam i życzę wesołych swiąt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwizmisiem Re: rży i stęka! 18.12.03, 19:13 Mój Misio miał to samo- kiedy karmiłam go na żądanie. Potem starałam sie robić 2 godzinne przerwy i uspokoił się. Może to właśnie przez gazy i niestrawione mleczko. Dawałam też Esputicon. Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa Re: rży i stęka! 19.12.03, 10:43 Moj ma 15 m-cy i n początku też tak miał. Strasznie śmieszne to było. To normalne, bo podobno maluszki nie mają jeszcze wykształconej jakiejś przegrody między tchawicą a przewodem pokarmowym (ale nie wiem, czy dobrze pamiętam te części ciała) i powietrze jeszcze może się tam przedostawać. Stąd to charczenie. O ile ja pamiętam, to Malusiowi przeszło po ok. 3 miesiącach, ale możliwe, że trwało to dłużej. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: rży i stęka! 19.12.03, 17:12 Moja Anielka steka od poczatku.Ma teraz 7 mies. i steka caly czas.Przestalam sie juz przejmowac.Teraz jeszcze nauczyla sie warczec.Jest przesmieszna gdy jako delikatna dziewuszka na czworaka przybiega zadowolona i nagle warczy jak pies Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: rży i stęka! 19.12.03, 17:12 acha , stekanie przez sen ustapilo po trzecim mieiacu Odpowiedz Link Zgłoś