mamitymi 03.09.09, 11:57 Zaczelam gotowac malemu, bo juz nie chce sloiczkow. Czym przyprawiacie zupki? Ziolami, sola, cukrem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikaka Re: Jak przyprawiacie zupki i obiadki? 03.09.09, 12:12 Ja nie przyprawiam , dodaję jedynie masła odrobinkę lub oliwę z oliwek. Dopóki mała będzie to jadła to mam zamiar niedoprawiać jej jedzenia. Jeszcze w życiu naje się i soli , i cukru i ziół Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia koperek 03.09.09, 12:29 pietruszka, odrobina soli. jak juz gotuje dla niej, to jemy razem, np fasolke szparagowa, ziemniaczki i marchewke - odrobina soli do gotowania - duzo mniej niz bym normalnie dodała, po ugotowaniu dodaje czasek masła czy oliwy z oliwek i posypuje koperkiem. i do raczki Odpowiedz Link Zgłoś
jaad33 Re: Jak przyprawiacie zupki i obiadki? 03.09.09, 14:35 Majeranek, koperek, bazylia, oregano (mało), pieprz (ostrożnie), sól (mało), pietruszka, czosnek, liść laurowy... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Jak przyprawiacie zupki i obiadki? 03.09.09, 15:43 Sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, odrobina vegety, bazylia, czosnek, natka, koperek, lubczyk, majeranek, oregano. Odpowiedz Link Zgłoś
black-mama Re: Jak przyprawiacie zupki i obiadki? 03.09.09, 15:57 Tak jak semi tylko bez vegety Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_x0 Re: Jak przyprawiacie zupki i obiadki? 03.09.09, 16:18 a powiedzcie mi co dajecie swoim dzieciom z tego co wy sami jecie??bo ja do tej pory nie dawałam nic, ale bede dawac powoli i myśle co??i jaesli dam na przykład pomidorówke to mięso w jakiej formie?to mięsko gotujecie z tą zupą i miksujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
senait Re: koperek i sol.. 04.09.09, 08:11 Dzieciom nie trzeba solić ani słodzić! One nie wiedzą, że coś jest za mało słone czy słodkie. Mają inny smak! A vegeta i tego typy wynalazki to już w ogóle chemia i glutaminian sodu! Można dodać jedynie odrobinę ziół, na pewno nie pieprz! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: koperek i sol.. 04.09.09, 09:02 kiedys musza sie nauczyc))) przeciez nie bede gotowal wieki 2 roznych dan w zasadzie je to co ja jem. Ostatnio rosol z chili byl hitem i chleb z pasztetem. Odpowiedz Link Zgłoś