maral97 28.10.04, 14:00 Zastanawiacie się już nad imieniem, co prawda na to jeszcze jest 8 mcy ale może już chodzi Wam coś po głowie? U nas jak będzie syn to - Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarach Re: Imię dla Fasolki 28.10.04, 14:15 Majka albo Julka a chłopiec Patryk.... jak na razie to mamy takie imionka ale być może się to zmieni....buziaki Monia <GG3386463> Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus4 Majka lub Michał 01.12.04, 09:04 pierwszy syn ma na imię Łukasz, widziałam ze któras z was tez moze dac na imię Majka!!! fajnie fajnie (jak w reklamie!! ha ha ) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: Imię dla Fasolki 28.10.04, 22:15 u nas będzie kasia (planowaliśmy dziewczynkę), a jak nie to krzyś )))) Odpowiedz Link Zgłoś
netka334 Re: Imię dla Fasolki 27.12.04, 13:38 Hej, ja planowałam Kasię w 2001, a mam Krzysia, teraz planuję Michałka, a po USG przed świętami usłyszałam, że chyba będzie Kasia. Pocieszające. Odpowiedz Link Zgłoś
agamroz Re: Imię dla Fasolki 29.10.04, 09:14 Jeli chlopczyk - Bartłomiej Dziewczynka - Julia ale jak znam zycie jeszcze kilka razy sie pozmienia Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
romilka Re: Imię dla Fasolki 29.10.04, 18:44 Własnie zastanawiałam sie czy to nie za wczesnie!!Czy nie zapesze!! Synek: Jakub,Olaf,Oscar Córcia:Iga,Wiktoria Ale pewnie moze sie jeszcze zmienic!!!pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Imię dla Fasolki 30.10.04, 13:17 corunia : Nadia Alaksandra synus :Bartłomiej Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Imię dla Fasolki 31.10.04, 13:51 Michał (podoba mi się jeszcze Radek, ale nie ma świętego patrona, a dla mnie to ważne) Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
jancze Re: Imię dla Fasolki 05.11.04, 13:24 Jeszcze 2 lata przed poczęciem wiadomo bło, że będzie Mikołąj. Na wszelki wypadek pracujemy nad wersją zapasową - Marceli, Maksymilian, August. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Imię dla Fasolki 05.11.04, 14:43 mam córcie Marysie,jak teraz będzie dziewczynka to chyba Zosia,a jak chłopiec to...jeszcze nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia jancze 30.11.04, 15:38 Piekne imiona. Czym się kierowaliście w wyborze? Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Imię dla Fasolki 07.11.04, 23:27 Dziewczynka -ZOSIA a dla chlopca niemam pojecia w mojej rodzince sa prawie same chlopcy i tu bedzie problem niechce zeby imiona sie powtarzały.Renata 8tc Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: Imię dla Fasolki 08.11.04, 13:37 Mi sie podobaja imiona: Artur, Aleksander, Nataniel i Gabriel dla dziewczynki: Barbara, Katarzyna, Gabriela, Wiktoria, Łucja i Celestyna i kurcze nie moge sie zdecydowac ani ja ani moj maz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: Imię dla Fasolki 10.11.04, 17:21 Ja bym chciała dla dziewczynki: Nadzieja Maria, a dla chłopca: Adrian Jan. Od dziewczynki nie odstapię, a chłopca dam mojemu facetowi przedyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
olina77 Re: Imię dla Fasolki 10.11.04, 17:38 Dla chłopca mamy od lat: Bartek. Dla dziewczynki przez Martynę i Martę doszło do Maji. I tak chyba zostanie. Intuicja podpowiada mi, że to jednak będzie Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Imię dla Fasolki 12.11.04, 20:43 U nas chyba bedzie Artur, ale to na drodze kompromisu. Mi sie bardzo podobaja imona Paweł i Krzysztof, a z kolei mojemu M. z kims tam sie kojarza te imiona i nie bardzo chce sie zgodzic. Jemu podoba sie Alan, ale jak dla mnie zbyt wydziwne. Co myslicie o imieniu Alan???? Tak sobie pomyslałam, ze moze ustapic męzowi, bo on w sumie wolałby drugą córeczkę, to moze jak wybierze imię dla synka.......???? Och... z facetami trzeba czasami jak z dziećmi)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Re: Imię dla Fasolki 13.11.04, 07:39 Jak dziewczynka to pewnie Julia a jak chłopczyk to Michał (ewentualnie Bartosz, Dominik, Jakub). Co do chłopca to jeszcze nie mamy jednakowych typów. Do nonu. Jeżeli chodzi o Alana to mi się dobrze to imię kojarzy. Co prawda znam jednego przemiłego pana o tym imieniu i to pewnie dlatego. Jest on Szwedem, ale jak dla mnie to Alan ładnie brzmiałoby również w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza3 Re: Imię dla Fasolki 19.11.04, 11:49 My damy Karol Alan, i mnie sie bardzo Alan podoba, poza tym i tak musi współgrać z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olina77 Re: Imię dla Fasolki 19.11.04, 12:50 Górniakowej syn nazywa się Alan. Musisz pomyśleć, żeby pasowało do nazwiska. Moja sąsiadka parę tygodni temu urodziła syna i nazwała go Kevin - nawisko mają typowo polskie i brzmi to głupio. Widzę uśmieszki na twarzach tych co słyszą pierwszy raz. Moja koleżanka wymyśliła dla córki imię Jenny, ale pani w urzędzie napisała tak jak słyszała i teraz jest Dżeni. Chodzi już do podstawówki i podobno dzieciaki nie dają jej żyć. --- truskawka Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Imię dla Fasolki 19.11.04, 08:36 synek - Maciuś; córeczka - Magda albo Maja Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Zosia :-) 19.11.04, 08:45 no i się wydało, że czekam na dziewczynkę... nie mam za bardzo pomysłu na imię dla chłopaczka, Adam bardzo mi się podoba, ale mąż średnio zachwycony..., ale dla Karola on wybrał, to teraz w zasadzie moja kolej... Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: imiona na dzis 22.11.04, 11:16 Do czerwca pewnie sie to zmieni, Pola albo Tosia, dla chlopca Jan, corce sie podoba Karol. Dla chlopca jakos trudniej nam znalezc imie. Corka ma na imie Roksanka, a jak Wasze starsze dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: Imię dla Fasolki 22.11.04, 11:59 U nas latwiej bylo z chlopcem bo maz wymyslil sobie Kacperka a dziewczynka hm albo Oliwka albo Wiola. Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: Imię dla Fasolki 30.11.04, 14:34 My wymyśliliśmy, że jak będzie dziewczynka to Jagódka, a chłopiec Jan. Rezerwowo mamy na oku Lilianę i Adasia Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: Imię dla Fasolki 30.11.04, 14:37 Dopiero zauważyłam, że Janów jest chyba najwięcej To jakaś moda? My chcemy dać Jan po dziadku męża. Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: Imię dla Fasolki 30.11.04, 14:43 A mnie jeszcze chodzi po głowie Tosia... Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Imię dla Fasolki 01.12.04, 10:17 Nam tez Tosia, czyli Antonina prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Imię dla Fasolki 01.12.04, 10:15 My tez po dziadku meza, ktory zginal w czasie wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: Imię dla Fasolki 30.11.04, 15:01 Córeczka prawdopodobnie Natasza lub Dorota choć nadal trwają negocjacje i lista nie jest zamknięta, synek Ragnar. Ciekawa rzecz, że przy Neli mielismy całą listę imion a Neli tam nie było. Dopiero w 7 miesiącu moja rodzinka zabawiała się w weekend i wymyslali imona dla dziewczynek i kuzynka przesłała imię Kornelia, mówiąc że się ładnie zdrabnia na Nela. I Nela została po prostu Nelą ( nie Kornelią). Bardzo podoba mi się imię Konstancja ale zdrobnienia są koszmarne Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: Imię dla Fasolki 30.11.04, 18:17 A u nas jak bedzie synek to na 100% Kacperek a jak dziewczynka to Wiola, Diana, Maja hm no i tutaj trudno wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Imię dla Fasolki 07.12.04, 20:59 U nas temat jeszcze nie wałkowany, ale ja swoje typy mam "od zawsze". Iga miała być Alicją, ale nagle zobaczyłam Igę i bardzo mi się spodobało to imię. Teraz myślę przesądnie. Zawsze myślałam, ze nasze dzieci będą mialy imiona zaczynające się literą M lub A ( tak jak my ). Marta wyszła zupełnie naturalnie, to było też imię od zawsze. Iga - dziecko nie z tego świata i chyba dlatego właśnie takie dostała imię. teraz chcę wrócić do tych literek M lub A. Dziewczynka - Alicja. Chłopczyk - zawsze podobało mi się imię Michał, ale teraz bardziej myślę o Mateuszu. Kiedyś bardzo chciałam mieć Aleksa ( od Aleksego ), bo bardzo przeżywałam "Kamienie na szaniec" i ten Aleksy Dawidowski był taki przystojny i mądry, i odwazny. Czym się kieruję wybierając imiona dla dzieci? 1. Sprawdzam, co znaczą bo wierzę, ze każde imię ma jakieś znaczenie. A że jesteśmy utozsamiani z imionami, są one częścią nas na całe nasze życie - warto wiedzieć. 2. Staram się nie dawać imion bardzo popularnych w danym czasie. Sama jestem "ofiarą" ówczesnej mody, mój mąz także. 3. Staram się, zeby imię było uniwersalne, ponadczasowe. Zeby moje wnuki nie myslały - Boże, co im przyszlo do głowy!! i nie wstydziły się imion swoich rodziców 4. sprawdzam czy pasuje do naszego nazwiska Tyle ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona077 Re: Imię dla Fasolki 08.12.04, 10:17 U nas jak bedzie dziewczynka to Ania, mąz chce Julia, ale ja od zawsze chciałam Anię. A jak chłopczyk to chyba Michał. Ale jeszcze jest tyle czasu i może sie zmienić. Mam w domu 3,5 letniego Kubusia. Odpowiedz Link Zgłoś
azja.grum Re: Imię dla Fasolki 23.12.04, 09:08 Mąż wybierał pierwsze a ja drugie imiona i będziemy rodzicami Mateusza Jakuba lub Nataszy Łucji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Imię dla Fasolki 27.12.04, 18:32 Jeśli będzie chłopczyk nazwiemy go Natanael a jeśli dziewuszka... to chyba Ola ale jeszcze nie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś