izabel_73 Re: 2002 24.11.04, 21:26 Hej, moja córcia prawie grudzień, bo 28 listopad 2002r. Dziś byłyśmy na bilansie; waga- całe 13 kilo, wzrost- 87 cm. Rozwój prawidłowy, postawa też. W ciągu dwóch lat 1 raz brała antybiotyk. Karmiona piersią 17 miesięcy. Od 2 tygodni bez pampersów w dzień- ślicznie woła, nie ma już wpadek. Po spacerze pampers suchy- umie "trzymać". Po południowej drzemce też suchy. Na noc nadal zakładamy. Mówi dużo, więcej po swojemu, choć stara się tak, jak my. To żywe srebro,które niczego i nikogo się nie boi. Zakochana po uszy w Strażaku Samie, Listonoszu Pacie i Bobie Budowniczym. Uwielbia starszego brata Kacpra- 8 lat- a on szkoli ją równo. Jest kochana, jest naszym skarbem. Mama Ani, która w najbliższą niedzielę zdmuchnie z tortu DWIE świeczuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bob Re: 2002 24.11.04, 21:50 śliczne dzięki za odpowiedź mało tu tego rocznika mój mały 20 grudnia skończy 2 latka niestety nicnik go straszy mówi raczej więcej po swojemu niż po naszemu za to rozumie za dużo no i nie śpi już w dzień od jakiegoś miesiąca Pa Odpowiedz Link Zgłoś
olawlodarczyk1 Re: 2002 26.11.04, 20:13 Mój synek jest z 20.02., więc jest bez mała rok starszy od waszych dzieciaczków, chociaż rocznik ten sam! Za niecałe trzy miesiące skończy 3 latka)) Artur od września chodzi do przedszkola, jak miał niecałe dwa latka zaczął karierę żłobkowicza W pampersach nie chodzi już od dawna, a od jakiś dwóch miesięcy nie zakładamy ich również na noc)) Chociaż wpadki jeszcze się zdażają W przedszkolu radzi sobie świetnie, mówi już wszystko, zna mnóstwo wierszyków i piosenek i jest strasznym rozrabiaką! Od miesiąca nie śpi już w dzień, a ponieważ z przedszkola wraca bardzo zmęczony, wieczorem pada o 19.00 Ma 100cm wzrostu i waży ok. 15kg. To chyba na tyle na razie o nim Pozdrawiamy równolatki i ich mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
cloud-ac Re: 2002 26.11.04, 22:58 Hihi, no to moja Sara też jest z lutego, ale 12. Też od września "chodzi" do przedszkola, ale non stop choruje (dotąd była zdrowa jak ryba) więc niewiele zakszotowała życia przedszkolaka (w sumie jakies 14 dni). Wygadana jest niesamowicie, uwielbia sama "czytać" bajki (czyli mówi z pamięci), z nocnikiem też już się zaprzyjaźniła, ale na noc jeszcze pampers jest. Uwielbia swoją młodszą (8 m-czną) siostrzyczkę i mówi o niej "Ziuzia, Ziuzieńka". Waży 15 kg i ma 93 cm wzrostu (i pomysleć, że to wcześniak). A więcej jesteśmy na forum luty 2002, choć ostatnio nie popisałam się zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka71 Re: 2002 03.12.04, 09:32 Witam moja Gabrysia jest z 2 stycznia 2002, chodzi do żłobka od 14 m-ca,jest wesołą rezolutną dziewczynką, waży 15,5 kg ,wzrost 94 cm, uwielbia Bob Budowniczego, Misia Uszatka, kocha książeczki, tak ogólnie kochane smyczysko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: 2002 21.12.04, 22:15 witam! moja córka też z 2002 na dodatek z ostatniego dnia tego roku /31.12.2002/, od lipca już woła siku, nawet nocki już bez pampersów. Od niedawna strasznie się rozgadała, nawija bez przerwy. Waży ok 12 kg, a wzrost... nie wiem, ale niedlugo bilans to sie dowiem. Julka ma siostrę z 1997 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2979 Re: 2002 25.12.04, 00:23 Hej, ja mam synka z 19 grudnia 2002r (ze szpitala wróciliśmy w Wigilię, więc można powiedzieć że jest to wigilijny facet). Byliśmy niedawno na bilansie, waży 12,5 kg i ma 87cm wzrostu, ogólnie wszystko ok. Od niemowlaka nie chorował, ale ostatnio miał małą wpadkę (wysoka temperatura przez 3 dni). Nocnika nie chce widzieć na oczy więc mamusię trochę to kosztuje ) Rozmawia raczej po swojemu, ale wszystko doskonale rozumie, czasem aż za dobrze. Przesypia raczej całą noc (przez długi okres czasu - 1,5 roku - budził się do jedzenia w nocy) i w dzień śpi całkiem długo, nawet czasem mu się zdarza 4 godziny (oczywiście ma do tego odpowiednie warunki). Uwielbia wszystko co można zakręcać i odkręcać, czyli wszelkiego rodzaju słoiki, butelki, śrubki, nakrętki - chyba będzie z niego mechanik Pozdrowienia dla mam grudniowych maleństw Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asiakol2 Re: 2002 30.12.04, 22:36 czesc!Ja tez mam chlopca z wrzesnia 2002.Choc jest starszy od Twojego nocnika i toalety boi sie jak ognia.Za to codziennie rano odpina sobie sam pampersa,ktory mu przeszkadza gdyz jest mokry...Ze spaniem u niego nie ma problemow.Spi cala noc i podczas dnia ok.2 godzin.Jest duzy na swoj wiek,wyglada na trzy lata. Z mowieniem u niego coraz lepiej.Duzo opowiada w swoim jezyku zwlaszcza jak cos robi albo oglada bajke.Ze zrozumieniem nie ma problemow choc wychowujemy go w 3 jezykach.Pozdrawiam.Aska. Odpowiedz Link Zgłoś
renag Re: 2002 29.12.04, 16:19 Nasza Olcia ur sie 22 sierpnia 2002, Swoj przebojowy charakter demonstrowala juz w szpitalu, piguły mówiły o niej czule "ty furiatko" a ona sie darla non stop bo mama nie miała od razu mleka po cesarce, a dokarmic nie chcieli. W domu uspokoiła sie od razu....ale do pierwszej kolki jak miała 17 dni wrzeszczała całydzien nic nie pomagało - w koncu pojechalismy na dyzur i chyba dopiero przejażdzka ja uspokoiła. Potem bylo juz w miarę ok - ale generalnie moc w płuckach pozostała ... Kolejny etap wrzasków przyszedl gdy w wieku 2 lat odstawilam ja od piersi - potrafila wrzeszczec 'bez powodu' poł godziny i najlepiej dzialalo ignorowanie bo wszelkie rozmowy tylko nasilały płacz. Mała jest bardzo rezolutna, wpływ starszego brata '97 nie bez znaczenia. Pampersy pozegnalismy gdy miala 20 miesiecy, mówi duzo po swojemu ale nowe slowa pojawiaja sie teraz ekspresowo. A jaki uroczy jest ten własny jezyk: nogi = gogi, kapcie = ciapcie, patrz = tatrz, buty=duty, córunia=ciónia, siostra=siosia, itd..... "mama gapa dzidzia" "tata soń" (od słonia Trabalskiego) Waży teraz (28 msc) 15 kg mierzy... hm mamy zaznaczone na scianie w kuchni trzeba zmierzyc. Uwielbia starszego brata, nasladuje w kazdym calu. Az serce sie raduje gy widac jak sie kochają, (oczywiscie z przerwami na kłótnie) Ciekawe jak zaakceptują trzecie misio w kwietniu 2005. Pozdrawiam Rena Odpowiedz Link Zgłoś
mika_sthlm Re: 2002 02.01.05, 20:10 czesc!!! danielek urodzil sie 15.11. chlopak rezolutny, uwielbia baje, szczegolnie KAKUSIA puchatka! mowi coraz lepiej ,rzadko juz po swojemu. lepiej wychodzi mu szwedzki niz polski, choc mowimy po polsku w domu.... wazy 20kg, wzrost okolo 96cm. ma starszego brata Sebastiana rocznik 2001. kochany chlopak , jednak mamy polrocznego pitbulla w domu i daniel stanowczo go zamecza!!!!!! do przedszkola nie chodzi, w czasie gdy ja pracuje zajmuje sie nim kolezanka z polski. a co do nocnika to mozna go postawic przy cukierkach!!!! NIE RUSZY!!!!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia25 Re: 2002 03.01.05, 20:01 Witam, Moj syn Bartek urodził się 20 czerwca. Straszny z niego rozrabiaka . Uwielbia bajki z misiami (Gumisie, Miś uszatek, Mały Miś, itd.). Bardzo lubi zwierzątka duże i małe, a zwłaszcza koty. Chętnie zamienię pare zdań na gg z innymi mamami dzieci w tym wieku. Nr gg:7371163. Pozdrawiam, mama Bartusia Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: 2002 09.01.05, 09:58 Mój Kuba urodził się 27.01 -niedługo skończy 3 lata ))) Chodzi do przedszkola, świetnie bawi się ze swoją młodszą siostrą (17.12.2003) chodziaż czasami dochodzi do (niegroźnych) bijatyk Kuba uwielbia tańczyć i wszystko co jest związane z ruchem, nie może usiedzieć w miejscu nawet pięciu minut Jest właśnie na etapie zadawania 100 pytań na minutę Mój numer gg:4719609, chętnie pogadam )) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gugusiaczek Re: 2002 13.01.05, 10:10 Moja Zuza urodzila sie 9 stycznia 2002-4,350kg i 59 cm Od wrzesnia uczeszcza do przedszkola.Niestety nie mowi wyraznie i czasem ciezko ja zrozumiec.Zamiast "K" mowi "T" Jest wesola ale charakterna dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś