Dodaj do ulubionych

wielkość brzuszka

24.01.05, 11:17
Dziewczyny jakie macie wymiary brzuszka? Mój w 20 tyg. w najszerszym miejscu
ma 88cm.- nie za mało?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: wielkość brzuszka 24.01.05, 12:28
      Myślę, że to nie obwód jest najważniejszy! Ważne, czy dzidzia rozwija się
      prawidłowo!
      • lolo09 Re: wielkość brzuszka 24.01.05, 13:47
        moj tez ma 88 cm (22 tc skonczone)za to bardzio sie zaokragla, z dzidzia tez
        wszystko ok zatem wielkosc brzucha o niczym nie swiadczy.
        ponadto moj brzuszek przesuwa sie juz ku gorze, a efekt jest taki ze powoli
        zaczynaja mi "leciec" spodnie gdyz biodra juz nie maja jak trzymac i niebawem
        bede musiala przerzucic sie na ogrodniczki smile)))
    • elza78 Re: wielkość brzuszka 24.01.05, 17:00
      kazdy ma inaczej, ja mam brzuszek bardzo maly, wlasciwie objawia sie jedynie
      niedopinaniem sie spodni, bo tak jak popatrzec to jak wciagne to go nie ma wink
      ale jestem duza baba smile 176 wzrostu i do anorektyczek nie naleze smile mam
      kolezanke ktora podobnie jak ja do niskich nie nalezy i w 9 miesiacu chodzi w
      swoich normalnych dzinsach... a z dzidzia wszystko ok, takze roznie to bywa, ja
      np nie przytylam nic od 14 tygodnia a wszystko jest ok i dzidzia wieksza na
      usg smile takze nie ma reguly, chyba tym sie nie nalezy przejmowac jak lekarz mowi
      ze wszystko wporz, a mniejszy brzuszek - mniejszy problem z powrotem do formy
      po porodzie smile
      • nonu Re: wielkość brzuszka 24.01.05, 17:26
        A ja mam 87 cm i wcale nie wydaje mi się, że to mało. W ostatnich dniach mój
        brzuszek zmienił kształt, też jakby wyciągnął się do góry i mam nawet ok.1-2 cm
        mniej. Niektóre dziewczyny tuż przed porodem mają niewiele ponad 90 cm, a rodzą
        duże dzieciaczki. Pozdrawiam.
        • jola-kropek Re: wielkość brzuszka 25.01.05, 07:57
          az sie zmierzylam jak przeczytalam ten watek... 79cm, 19sty tydzien. nie wiem
          jak wy do tego pochodzicie, ale ja sie bardzo ciesze ze brzuszka nie widac (nikt
          jeszcze u mnie w pracy nie wie ze jestem w ciazy i nikt nie zauwazyl) nie wydaje
          mi sie zeby to mialo jakis wplyw na rozwoj malucha, zwinal sie w klebek albo
          siedzi po turecku i malo go widac.smile wazne ze czuc smile))))))))) kopie coraz
          mocniej smile
    • luna110 Re: wielkość brzuszka 25.01.05, 09:40
      Wiem, wiem, że wielkość brzuszka to sprawa idywidualna i że ważniejsze jak
      dzidzuś się rozwiaj niż cm w pasie, ale zrozumcie, że momentami wariujęsmile
      Dzięki za odp.
      • mama-in-spe Re: wielkość brzuszka 26.01.05, 11:35
        No to faktycznie małe macie te brzuszkismile Mój ma 92 cmsmile)))) Strasznie jestem z
        niego dumna!
        • ewucha28 Re: wielkość brzuszka 26.01.05, 20:59
          Jeszcze dwa tygodnie temu był bardzo mały,nosiłam i dopinałam swoje spodnie,a
          przez ostatnie dni powiększył mi sie bardzo,a zaczełam teraz 22 tc. to własnie
          w II trymestrze brzusie strzelają do przodu a my najwięcej przybieramy na
          wadze,poczekajcie tydzien dwa i sie zdziwiciewink))))No chyba ze nie;-//
    • kwiatek-maks Re: wielkość brzuszka 27.01.05, 11:52
      Jezu dziewczyny! To ja chyba jestem wielorybem wśród was w 23 tygodniu obwód
      mojego brzucha wynosi 100 cm! A wcale nie mam bliźniaków smile Jak Wy to robicie,
      że wsze brzusie są takie malutkie?
      • ewucha28 Re: wielkość brzuszka 27.01.05, 13:00
        Kwiatek-maks,ja jestem w 22 i zapomniałam napisać moj brzuszek to 93cm.ale to
        zalezy od budowy niektorym dziewczynom brzuszki rozchodzą sie po całym obszarze
        pod piersiami ,mi rośnie piłka do przodu,a talia jest widoczna,więc nie ma sie
        czym martwic,niektore mamy rosną w szerokości inne do przodu i brzuszki są
        rozne,zresztą tak jak pisałam 2 tygodnie temu nie miałam brzyuszka a teraz mam
        w ciągu 14 dni urosł i sie uwidoczniłwink))
        • rosanna Re: wielkość brzuszka 27.01.05, 13:08
          Ja skonczylam 20 t.c. i brzuszek ma 93 cmsmile)
          Spory jest, ale tylko w brzuszku przytylam,
          jestem raczej drobna i szczupla, moze szczuple dziewczyny tak maja,
          ze brzunio szybciej rosnie?
          Choc to nie regula, bo w pierwszej ciazy mialam maly brzuszek.
          Moze bedzie synus teraz?
          • jch6 Re: wielkość brzuszka 27.01.05, 18:46
            Ja mam zupełnie inny kształt brzuszka niż przy pierwszej ciąży. Obecnie mam
            zarysowaną talię i tylko piłeczkę z przodu. Jest już bardzo widoczny jak w VII
            m-cu poprzedniej ciąży, ale może dlatego że tak sterczy do przodu. Moja mama
            mówi, że to kształt brzucha na chłopaka, a to by się mój mężuś ucieszył. Mamy
            już dorodną córcię. A wiecie, że ja to chyba jestem zaprogramowana na
            dziewczynki, chciałabym drugą córcię. W talii mam 80 cm, ale jestem niewysoka
            i szczupła, więc to przy mojej posturze ogromny brzuch.
    • rene41 Re: wielkość brzuszka 27.01.05, 19:28
      Witajcie brzuszki mam 160cm a moj brzusio ma juz 94cm w 20tc niewiem co bedzie do konca. Narazie nieprzeszkadza mi za bardzo moj brzuszek .
      Powodzenia
      Renata Mateusz i Bobasek
    • kamila785 Re: wielkość brzuszka 28.01.05, 17:23
      Cześć Dziewczyny!
      o rany...Jestem w poł.22tyg. i nie wiem teraz co myslec bo mój brzuch choc mi
      sie wydaje ogromny to w najszerszym miejscu ma 82 cm sad mój mąż mówi że rośnie
      i to widac ale ja nie wiem..fakt ze coraz ciaśniej mi w spodniach i właściwie
      żadne ze straych juz nie na mnie ale tak sie troche martwie czy tak ma być.To
      moja pierwsza ciaża i przed miałam brzuch jak deska więc może to dlatego,nie
      jestem taka mała mam 166cm zrostu ale jestem raczej drobna na początku ciązy
      ważyłam 45 teraz ponad 50 wiec może filigranowe mamy mnie troche pocieszą że
      jestem po prostu ścieżlowata i już bo dzidziuś ma się ok,wszystko w
      normie...sama czasem nie wiem...
      pozdrawiam was wszystkie
      kama
    • kamila785 Re: wielkość brzuszka 31.01.05, 21:57
      a bo mi sie wydaje że ostatnio nic mi nie rośnie ten brzuszek choc mała kopie i
      zdaje sie byc dość silna ale nie wiem czy to normalne zwłaszcza że brzuch mi
      rośnie tam gdzie był żołądek a może to ja za duzo jem???choć nie sądze...
      lilypie.com/days/050531/0/24/1/+1
      • nonu Re: wielkość brzuszka 01.02.05, 12:33
        Brzuszek ma właśnie to do siebie, że rośnie w trybie skokowym, jak nic to nic,
        ale jak wyskoczy to niewiadomo kiedy. Zupełnie nie przejmuj się takimi rzeczami,
        skoro bąbel rośnie i tańcuje, to znaczy, że wszystko Ok.
        W poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu, na sali była ze mną dziewczyna, z
        której wszyscy się śmiali, że przyjechała na dożywianie. W całej ciąży przytyła
        6 kg, brzucha nie było widać prawie zupełnie, a urodziła synka 3800.
      • guleranda też mam mały brzuszek 01.02.05, 13:23
        ja nawet swojego brzuszka wolę nie mierzyc, żeby nie porównywac z Wami.Podobnie
        jak Kamila wydaje mi się przestał rosnąć.na poczatku stycznia wyskoczył,a teraz
        znów stoi w miejscu.Ale nanu mnie pocieszyła, że rośnie skokowo.Mi przeciez to
        nie przeszkadza, że jeszcze nie ustepuja mi miejsca w autobusiesmilepozdrawiam
        • jola-kropek Re: też mam mały brzuszek 08.02.05, 18:38
          koncze 21 tydzien i mam... 82 smile dla mnie to monstrualna liczba, ale jakos teraz
          sie tym nie przejmuje smile chlopaczysko zdrowe, duze (nawet za duze!!!!) i
          baaaaaaaaardzo ruchliwe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka