mala67 24.01.05, 18:58 dzis moj 34dc(cykle 28dniowe) testy pozytywnecodzinnie pobolewa mnie brzuch jak na @ zwłaszcza wieczorami. wizyte u gina mam na 28smego. Czy te bole sa normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliaa Re: bóle brzucha-normalne? 24.01.05, 20:36 wiesz co nie wiem czy to jest normalne, ale ja łacze sie z Toba w bólu, bowiem mnie tez boli non stop brzuch dokładnie tak jak na @, ta sa takie w zasadzie nieprzerwane skurcze, praktycznie cały dzień jest to dosc uciazliwe, i z niecierpliwosci czekam az te bóle sie skoncza, bo przeciez w koncu musza sie skonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: bóle brzucha-normalne? 24.01.05, 20:43 A mowilas o tym lekarzowi?czy jeszcze nie byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: bóle brzucha-normalne? 24.01.05, 22:03 Też tak mam, szczególnie wieczorem. Jestem w szóstym tygodniu. podobno normalne - jeśli nie ma innych niepokojących objawów - macica się rozszerza czy coś takiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaoswiecim Re: bóle brzucha-normalne? 24.01.05, 22:52 Cześć! Mam nadzieję że was troszkę uspokoję, ponieważ jest to moja druga ciąża mam już pewne doświadczenia, ale wcale nie chce się wymądrzać. W poprzedniej ciąży też tak miałam i tym razem też tak jest, mam bóle brzucha jak na @, i jest to normalne jeżeli nie ma przy tym innych niepokojących objawów np. plamienia. Dzieje się tak z powodu iż wasza macica sie powiększa, dla całej reszty narządów w naszym brzuszku oznacza to szukanie wygodnego miejsca. Boli tak do trzeciego miesiąca ponieważ dzidzuś teraz rośnie, w drugim trymestrze też ale już wolniej. Po raz kolejny takie bóle pojawiają się u niektórych kobiet w ostatnim trymesztrze (ja tak miałam).Myślę że trzeba przezwyciężyć ból i się cieszyć bo to jest oznaka że nasze dziecko rośnie i jest napewno z nim wszystko w porządku. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe brzuszki (macie je już??) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: bóle brzucha-normalne? 25.01.05, 09:06 Ja zapomniałam powiedziec o tym lekarzowi, powiem na nastepnej wizycie która mam 3 lutego, i myslałam ze jest to zwiazane tak jak agaoswiecim mówi z tym rozszarzaniem sie wiazadeł macicy i ze te bóle w zwiazku z tym sa normalne, ale gdzies na forum przeczytałam, ze to sa za wczesne tygodnie aby macica sie powiekszała itd. Generalnie zgłupiałam juz, a brzuch jak bolał tak boli nadal Odpowiedz Link Zgłoś
mary-land Re: bóle brzucha-normalne? 12.02.05, 20:59 Jeśli mogę skorystać z Twojego doświadczenia - czy miałaś tak silne skurcze, że nie mogłas się ruszyć i jak sobie z nimi radziłaś? Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
momikak Re: bóle brzucha-normalne? 25.01.05, 09:01 To troszkę ja także sie uspokoiłam, bo pobolewa mnie ten brzuch. Dla mnie też jest to druga ciąża, tylko, że ja niezbyt wiele pamiętam z pierwszej, bo to było 8 lat temu Do lekarki lecę w przyszłym tygodniu...Oby było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: bóle brzucha-normalne? 25.01.05, 21:52 Mnie też w sumie od początku bolał brzuszek. Lekarz stwierdził, że dopóki nie ma plamień i krwawień to normalne. Jednak dał zwolnienie i kazał odpoczywać i dbać o siebie. I w 7 tyg. bóle ustały. Teraz jak za dużo chodzę to troszkę się odzywa, ale zaraz kładę się i po 5 min przechodzi. Pozdrawiam (9 tydz. trwa) Odpowiedz Link Zgłoś