Dodaj do ulubionych

Półmetek

26.01.05, 22:12
Właśnie skończyłam 20 tydzień.
Póki co - cały czas bez problemów. W kategoriach uciążliwośći prowadzą
comiesięczne wyjazdy na badania, i niemożność spania na brzuchu.

A maluch wierci się coraz bardziej. Przed zaśnięciem kładę się chwilę na
brzuchu i prawie zawsze się wtedy wypina pleckami(chyba)

Ze swoimi normalnymi ubraniami rozstałam się na początku grudnia. Teraz używam
jedne spodnie, które były trochę szersze w pasie, ale drugie już ciążowe (z
możliwością luzowania gumki, też od pasa bo ogrodniczek nie lubie) czekają.

Następna wizyta u lekarza przewidziana jest na 14.02 i wtedy będzie też seans
USG, więc może się okaże jaką płęć ma maluch. (Jak będzie takie jak Michał, to
napewno, bo on to od połowy ciąży przy każdym USG pokazywał co ma między
nóżkami. smile )

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • guleranda Re: Półmetek 26.01.05, 22:44
      Jestem w 21tc.Też mam wizytę na USG wyznaczoną na 14.02 (walentynki) mam
      nadzieję, że "bedzie widać"płeć. zawsze to fajnie mówic :coreczko, synku, a
      nie "maleństwo".Myslę nawet czy nie wybrać się już na usg3d (podobno teraz już
      ładnie widać)i dostałabym kasetę lub choćby zdjęcie (w szpitalu państwowym nie
      mam co na to liczyć-brak papieru).Pozdrawiam i mam nadzieję, że 14-tego
      podzielimy się wrażeniami.
    • koleandra Re: Półmetek 27.01.05, 09:22
      Do półmetku został mi jeszcze niecały tydzień. Wizytę mam 10.02 no i zobaczymy
      czy Ada bedzie miała siostrę czy brata?
      • jch6 Re: Półmetek 27.01.05, 12:13
        Ja również zaczęłam 21 tc i na USG idę 7.02. Strasznie jestem ciekawa, czy
        będzie druga córcia czy tym razem synuś.
        • ewucha28 Re: Półmetek 27.01.05, 12:55
          Zaczęłam 22 tydzien,wizyte mam na 3.02 mam nadzieje ze sie maleństwo nie wypnie
          pupą,a wierci sie jak oszalałe -dyskoteka w brzuszku prawie cały dzieńwink)))
          • rosanna Re: Półmetek 27.01.05, 13:04
            U mnie tez polmetek, na usg 3d ide 10 lutego.
            Dzidzia tez wierci sie mocno.
          • nonu Re: Półmetek 27.01.05, 14:04
            Dzisiaj zaczełam 21 tydzień, w brzuszku urzęduje synek, wciąż jednak bezimienny.
            Coś trzeba z tym zrobić. Teraz chodzi mi po głowie Wojciech, ale to na innym
            forum. Ups...zapomniałam. Brzuch jak dynia, samopoczucie w porządkusmile))
    • rene41 Re: Półmetek 27.01.05, 14:33
      Witam z okresu 20tc mija za 4 dni ale moj lekarz zawsze liczy moja ciaze z badania USG wiec juz jestem w 20 tc a wszystkiego dowiem sie 1 lutego na USG . NIemoge sie juz doczekac moze dowiem sie czy to chlopczyk czy dziewczynka??
      Obawiam sie ze dziecko bedzie skakalo i niezechce pokazac na płci tak jak jego starszy braciszek.
      POZDRAWIAM
    • janki76 Re: Półmetek 27.01.05, 14:56
      u mnie 24.01 minał półmetek, wiec juz zaczelam 21 tydzien. Jak to szybko leci
      teraz juz z górkismile Ja juz od ponad 2 tygodni wiem, ze to bedzie chłopak, teraz
      z mężusiem myslimy nad imieniem. Mój syneczek jeszcze tak mocno nie tanczy w
      brzuchu, ale pewnie niedługo sie to zmieni. Ale juz mi daje znaki. Pozdrowinka
      • romilka Re: Półmetek 28.01.05, 16:38
        Pozdrawiam wszystkie "ciezaroweczki".U mnie tez 20 tydzien i coraz blizej
        czerwca smile Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok przez kolejne 20 tgodni!!
        Pozdrawiam serdezcnie!!Ruchow jeszcze nie czuje a plec to prawdopodobnie
        chłopiec!!

Romi-Dzidzia
    • mamalgosia jestem pesymistką 28.01.05, 18:59
      i uważam, że za nami ta łatwiejsza połowa...
      • jimg Re: jestem pesymistką 28.01.05, 19:35
        kiedy mam iść na usg połówkowe???????
        termin mam na 24 czerwca ale mam wątpliwości co do niego ponieważ na pierwszym
        usg lekarz nic mi na ten temat nie powiedział.......
        a na usg chcę iść do Makowskiego do Pruszkowa tylko kiedy jak myślicie?
        • lolo09 do jimg 28.01.05, 19:52
          najlepiej juz czyli miedzy 20 a 24 tc
          smile
          • martyna122 Re: do jimg 28.01.05, 21:12
            U mnieest już 21tc, termin mam na 8 czerwca, Usg 7 lutego i mam nadzieję, że
            też już będę wiedziała, no i wtedy zacznę już robić jakieś konkretne zakupy
    • revi78 Re: Półmetek 28.01.05, 22:33
      Witam,
      dzisiaj rozpoczynam 20 tc. Ruchy maluszka czuję już od ok. 1,5-2 tyg i są coraz
      wyraźniejsze. To moja pierwsza ciąża. Termin wstępnie jest wyznaczony na 24
      czerwca, ale lekarz po raz drugi przebąkuje, że może się troszkę przyspieszyć.
      Mam nadzieję, że nie albo, że uda mi się drugą połowę przedłużyć maksymalnie.
      04.02. mam USG 3D i może zobaczę płeć szkraba. Do tej pory to się nie udała,
      gdyż z uporem osiołka maluch pokazuje doktorowi pupę - próbka tego, co mnie
      czeka. Pozdrawiam.
    • jola-kropek Re: Półmetek 04.02.05, 21:28
      i ja w koncu tez sie tu znalazlam.. smile jako jedna z ostatnich, ale coz, mam
      termin na 24ego czerwca, wiec jestem "pozna" czerwcowka smile wlasnie zaczelam
      21wszy tydzien
      z dolegliwosci:
      -bolace plecy, ale o dziwo ostatnio jakos przeszly
      -comiesieczne wizyty u lekarza, na ktore tylko trace czas i i tak niewiele sie
      dowiaduje... nie licze tej ostatniej na ktorej mialam usg smile to bylo suuuuper
      -waga +4
      -latwiej sie mecze, ale nie jest to jakos strsaznie uciazliwe...

generalnie jest calkiem przyjemniesmile

pozdrowionka!

Jola i Patryczek (?)
    • gumecka Re: Półmetek 06.02.05, 12:41
      U mnie tez juz polmetek, moze jakas imprezka by sie przydala smile
      dzidzia rosnie jak na drozdzach i narazie nie chce sie ujawnic kto to
      ja natomiast 5 kg do przodu
      • lesia28 Re: Półmetek 06.02.05, 13:01
        20 tyg skonczony w piatek (04.02), termin na 23 czerwiec , ruchy czuje od 17
        tyg , a od 28.01 wiem ,ze to synek (Szymon albo Bartek)
        • pocahontas_kw Re: Półmetek 07.02.05, 13:32
          No to juz co łatwiejsze za nami, jak tu słusznie choć pesymistycznie jedna z
          nas zauwazyła... Jestem już w 22tc. mały wierci się i szybciutko rosnie, az
          trezszcze w szwachwink, połówkowe usg w piatek czyli 11.02, no i mam nadzieje
          poznac sekret płci mojego malucha. Co do uciązliwosci....pobolewaja mnie placy,
          dośc szybko się mędę, robie sie coraz cięższa, choć jak na razie tylko +5. Oby
          do czerwcawink

pocahontas
    • monika_oli Re: Półmetek 14.02.05, 08:52
      Hej.
      Dziś właśnie zaczął się nasz 21 tydzeń.
      Dzidziuś nadal jest dla nas niespodzianką, choć bardzo bym chciała wiedzieć czy
      to ona czy on:]
      Maluszek jest bardzo ruchliwy i coraz mocniej kopie.
      Właśnie wczoraj tatuś miał okazję poczuć jaka/jaki jest silnysmile
      U mnie praktycznie zero przykrych dolegliwiości, choć początkowo bywało ciężko.
      Waga +3kg
      Pozdrawiam.
      Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka