hautnah 17.02.05, 22:18 czy wam juz tez powolutku powiekksza sie biust. ja nie mieszcze sie w staniki i kupilam sobie wczoraj jeden nowy. ale ulga! jak to wlasciwie jest. czy po ciazy i okresie karmienia piersi sie znow zmniejszaja? pozdrowionka dla brzuchatych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka.majka Re: stanik??? 18.02.05, 11:16 Nie wiem co będzie po karmirniu. Ale ja też w najbliższym czasie muszę sobie kupić nową bieliznę, zastanawiam się tylko czy nie kupić sobie już takich rozpinanych na karmienie. Pozdrawiam (12 tydz. się kończy) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: stanik??? 18.02.05, 11:26 Piersi po ciąży i karmieniu na ogół wracają do stanu sprzed ciąży. Moja siostra zawsze miała baaaardzo mały biust, powiększający się tylko na ciążę i karmienie. Obecnie znowu ma taki jak kiedyś przed ciążą, czyli minimalny. W moim przypadku po karmieniu nie wrócił mi do rozmiaru sprzed ciąży z tego względu, że ciągle mam nadmiar kilogramów. A zawsze jak tyję, to również biust mi rośnie, jak chudnę to lekko się zmniejsza. Obecnie oczywiście znowu mam pełniejszy, ale wiem, że jeszcze urośnie. Majka nie polecam za wcześnie kupowania staników do karmienia z tego względu, że biust najpierw rośnie w ciąży, a potem jeszcze znacznie się powiększa po urodzeniu. Może się okazać, że stanik jaki teraz kupisz, będzie potem za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: stanik??? 18.02.05, 11:58 ja tez narazie nie radze kupowac staniku do karmienia, bo biust moze niesamoicie ci sie powiekszyc po napływie mleka, po porodzie. A i dodam ze staniki białe do karmienia, strasznie zółkły-koszmar co 2 m-ce nowy. Teraz bede juz kupowac czarne lub bezowe.I pewno z 1 bialy na wyjscia pod bialą bluzke Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: stanik??? 18.02.05, 12:22 Przy dużym biuście te typowe do karmienia w ogóle się nie sprawdzały. Nie trzymały piersi - koszmar. I faktycznie strasznie żółkły, biorąc pod uwagę, że w nocy też sypiałam w staniku, bo mleko leciało. Potem w nocy wkładałam już pieluchę pod koszulę. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: stanik??? 18.02.05, 12:25 Ja polecam triumpha dla kobiet w ciazy-swietnie sie dopasowuje do rosnacego biustu,super podtrzymuje. W poprzedniej ciazy kupilam sobie dwa i sluzyly mi do konca ciazy.Do karmienia tez triumph ma swietne staniki, mozna je prac w 90 stopniach i nic sie nie dzieje (no moze troche zolkna).Nie zapomne jak kupilam sobie taki zwykly za 20zl do karmienia i...porazka.Po praniu rozciagnal sie strasznie,odpinaly sie szelki.Ale to dopiero po porodzie, bo piersi z pokarmem naprawde powiekszaja swoj rozmiar Odpowiedz Link Zgłoś