Dodaj do ulubionych

no to się doczekałam :))))))))))))))

20.03.05, 15:59
czesc wszystkim!!
moje male zaczelo sie wczoraj ruszac!!!!!!!!!!! fajne ale i dziwne
uczuciesmile)) czesto jest cisza ale nieraz zaczyna sie młynek w moim brzuchu az
mi twardnieje, musze kupic sobie Nospe i zazywac bo twardnienie macicy to na
tym etapie chyba nic dobrego.. 17 tydzien trwa i na pewno to juz moja dzidzia
daje o sobie znac bo nigdy czegos takiego nie czulamsmile) ale to twardnienie
mnie troche martwi
pozdrawiam was wszystkie ja i moje brykajace dziecko
k&j 17tc
Obserwuj wątek
    • gosia152 Re: no to się doczekałam :)))))))))))))) 20.03.05, 16:56
      fajnie masz, u mnie trwa 14 tc ale ze to drugie to spodziewam siękopniaczków w
      okolicach 16-17 tyg,co nie przeszkadza mi już teraz wsłuchiwac się w brzusiosmile)
    • majka.majka Re: no to się doczekałam :)))))))))))))) 20.03.05, 19:15
      Super! Ja też poczułam pierwszy raz kilka dni temu, ale na kolejne ruchy
      musiałam czekać 2 dni, ciekawe kiledy znów dzdzia da znać o sobie.
      Pozdrawiam (17 tydz. trwa)
    • zuzannap3 Re: no to się doczekałam :)))))))))))))) 20.03.05, 20:22
      hej!
      Ja tez sie wreszcie doczekałam i wczoraj poraz pierwszy poczułam moje
      maleństwo. Co prawda bardzo niesmiało i delikatnie, ale to juz coś!!
      Pozdrawiam
    • agadiaz Re: no to się doczekałam :)))))))))))))) 21.03.05, 02:04
      Te twardnienie brzucha to sa skurcze, ktore zwykle pojawiaja sie w ostatnim
      trymestrze, ale czasami i w drugim.Sa to tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, lub
      zwyczajnie skurcze cwiczeniowe.Na wszelki wypadek skonsultuj sie z lekarzem,
      unikaj wiekszego wysilku i zapytaj sie co z seksem, bo z tego co slyszalam nie
      jest to wskazane.mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku, pozdrawiam Ciebie
      i malenstwo!!!
    • miska28 Re: do kaminia76 21.03.05, 08:53
      Moje gratulacje!!
      Ja tez wsluchuje sie w brzuszek ale poza jakims bulgotaniem nie slysze nic.
      Wiec albo to "to" albo po prostu gazy, ktore mnie ostatnio mecza.
      A co do twardnienia macicy, to moj lekarz tez stwierdzil ze mam jakas dziwnie
      twarda i zapisal No-spe 3x1 tabletka dziennie.
      Zapytalam czy to dziecku nie szkodzi taka dawka dzienna ale powiedzial ze mam
      brac i to calkowicie bezpieczne.
      Poza tym zadnych innych objawow niepokojacych nie mam, ale moze lepiej na zimne
      dmuchac.
      Jak on mowi ze twarda to twarda, ja sie na tym nie znam.

Pozdrawiam goraco
      Miska
      • kaminia76 Re: do kaminia76 21.03.05, 09:08
        hej
        dzieki za wasze odpowiedzi , upewnilam sie ze Nospe nalezy brac, bede brala w
        przypadku kiedy wyczuje to dziwne napiecie w dole brzucha, ktore notabene
        najprzyjemniejsze nie jest...
        mysle ze to moj szkrabik mi to funduje bo twardniec brzuch potrafi kiedy ono
        tam fikasmile raz wczoraj nawet mialam wrazenie jakby przekrecalo sie wokol
        wlasnej osi a pozniej akurat patrzylam na goly brzuch a on w jednym miejscu
        podniosl sie na sekundkesmile male zaserwowalo mi lekkiego kopniaczkasmile fajowe
        wrazeniesmileoczywiscie klasyczne bulgotanie tez wystapilosmile
        dziewczyny wsluchujcie sie w swoj brzuch i nie mowcie ze to gazy albo jelita bo
        jelita i zoladek przesuwaja sie do gory a ja ruchy czuje pod pepkiem albo
        czasem jeszcze nizej wiec to na pewno juz dzidziolek daje o sobie znac!!
        pozdrawiamy
        kj 17tc
      • aniapatryk Re: do kaminia76 21.03.05, 10:13
        SUPER, SUPER wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • murken Re: do kaminia76 22.03.05, 08:42
          Jeśli chodzi o ruchy, to jakiś czas temu wyczytałam jak je można
          sprowokować:wieczorem po całym dniu jedzenia i picia nalezy wypić szklankę
          zimnego (z lodówki) napoju , wskoczyć szybko do łóżka i położyć rękę poniżej
          pępka.Ja jestem w 15 tyg. i coś mi się tam czasami rusza,ale bardzo nie
          wyraznie.Bulgotanie w kiszkach też można odczuć,ale u mnie to bardziej po lewej
          stronie.Tę metodę zalecają ponoć lekarze pacjentkom,które skarzą się ze nie
          czują ruchów. Powodzenia w wsłuchiwaniu się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka