Dodaj do ulubionych

Świetliku, co słychać?

18.05.05, 14:20
Jak się ma Twój brzucho?Czy wszystko wróciło do normy? Ten nasz wspólny
termin musi mieć w sobie coś magicznego: wyobraź sobie, że mój JUŻ MĄŻ smile
wrócił wczoraj z pracy z przeziębieniem, a kiedy opowiedziałam o Twoim
upadku, kazał mi założyć podgumowane kapcie! W każdym razie, napisz jak
zdrówko i co u dzidzi. W moim brzuszku wszystko narazie ok i czekam(y) na
pierwsze kopniaki. Pozdrawiam. EDIK
Obserwuj wątek
    • swietlik111 Re: Świetliku, co słychać? 18.05.05, 15:00
      smile hej smile miło, że o mnie myślisz smile

Tak na początku to gratuluję nowożeńcom smile)) !!!
      Mój mąż niestety rozłożył się na dłużej... Poszedł do pracy po tym wirusie i
      wrócił jeszcze bardziej chory. Właśnie musze go gdzieś dzisiaj zawieżć do
      lekarza, bo ma powikłania, zatoki go bolą, męczy kaszel i wróciła gorączka...
      Biedactwo moje... sad

Z moim brzuszkiem wszystko dobrze smile)) My też czekamy na pierwsze kopniakismile bo
      delikatne ruchy to chyba od czasu do czasu odczuwam. smile Takie delikatne, coś
      tam puka, rociąga się itd. takie miłe odczucia. smile Ale bardzo bardzo delikatne
      i nie wiem kiedy to jelita a kiedy Dzidziuś. smile Czuję się dobrze, biorę
      witaminy i Hemofer nadal. Brzuszek bolał mnie trochę 2 dni, ale przeszło,
      rociągał się z pewnością. smile

A tak w ogóle to jeszcze nie jest duży, tak troszkę sterczy, ale noszę głownie
      spódnice i nie widać (w spodnie się nie mieszczę, planuję sobie kupić jakieś
      ciążowe wink) A Ty jak się ubierasz? Podkreslasz to że jesteś w ciąży czy jeszcze
      to tuszujesz? wink

To już 17 tydzień !!!! smile))

Za miesiąc może się dowiemy czy to chłopiec czy dziewczynka... jak myślisz? wink
      Teraz bobo najszybciej rośnie podobno. Jest na co czekać. Pierwsze ruchy,
      kopniaki, rosnący brzuszek, poznanie płci smile)) Same atrakcje!!! smile

Pozdrawiam Cię bardzo bardzo bardzo smile* i Twoje Maleństwo smile* ma już pewnie z
      10 cm, a może więcej. wink

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10031;42/st/20051101/dt/6/k/fea7/preg.png

PS. Ale brzydki maj...
      • edik77 Re: Świetliku, co słychać? 18.05.05, 16:26
        Dziękujemy bardzo!
        Z moim brzuszkiem jakoś się dogadałam i dało się nawet zapiąć zamek w spódnicy,
        tak więc nie rzucał się w oczy, choć z drugiej strony i tak chyba wszyscy
        wiedzieli, ale to dla mnie mało istotne. W zasadzie to nie próbowałam go
        tuszować, bo po pierwsze: i tak nie mieszczę się w zwykłe ubranka, a po drugie:
        w pracy wieść rozeszła się piorunem, więc brzusio jest mile
        widziany.Ciężarówkowe dżinsy zakupiłam już dawno, bo mieściłam się tylko w
        biodrówki (ja spódnic raczej nie noszęsmile, teraz wygrzebałam w szafie troszkę
        bardziej wyjściowe czarne i dość rozciągliwe spodenki, a wkrótce zamierzam
        zafundować sobie jakąś przyszłościową koszulę.
        Bębenek ogólnie jest już ładnie zaokrąglony, choć przytyłam dopiero 2,5 kg.
        Też ze zniecierpliwieniem oczekujemy pierwszych zdecydowanych ruchów, bo póki
        co nie wiem, czy to czasami nie jelitka płatają figlesmile.
        Wyniki ku mojemu zdziwieniu (po 8 tygodniach diety kanapkowej) były w
        porządeczku, więc póki co łykam sobie feminatal i próbuję (narazie
        bezskutecznie)oduczyć się dobiegania do uciekających środków transportu
        miejskiego.
        Masz rację ten miesiąc będzie pasjonujący.Za jakieś 5 tygodni dowiemy się, czy
        będzie dziewuszka na życzenie tatusia, czy chłopczyk zgodnie z przewidywaniami
        mamusismile. A jak u Was? Zakłady postawione?
        Pozdrówki.edik
        • swietlik111 Re: Świetliku, co słychać? 19.05.05, 11:08
          smile My stawiamy na dziewczynkę smile oboje. Do lekarza idę za niecałe 4 tygodnie,
          myślisz, że już będzie widać płeć?
          Ja też przytyłam 2,5 kg. smile)) a brzuszek jest zaokraglony, lecz nie rzuca się w
          oczy, no czasami wink I też biorę feminatal. smile

Buziaczki smile
          swietlik
          • edik77 Re: Świetliku, co słychać? 19.05.05, 12:36
            W sumie byłoby fajnie, gdyby to była dziewczynka, bo nie zostałaby "obciążona"
            brzemieniem przedłużania rodu wink.Mój doktorek powiedział, że mam zjawić się za
            4-5 tygodni, czyli w 21tc i był niemal pewien, że pytanie o płeć nie pozostanie
            wtedy bez odpowiedzi.Znany jest z tego, że się nie myli i jest b. dobry w usg.
            Wystarczy tylko miesiąc poczekać smile).
            Pozdrawiam serdecznie.
            edik (po zmianie nazwiska powinno być edip, hi hi!)
        • swietlik111 Re: Świetliku, co słychać? 22.05.05, 17:40
          smile Hej edik smile

Jak Ci płyną pierwsze dni małżeństwa? Moje były cudowne smile, ale powiem Ci
          szczerze, że teraz kiedy minął już blisko rok jest jeszcze lepiej. wink))) to nie
          mija, ta czułość i w ogóle, tylko trzeba o to dbać. smile

Śliczny mamy weekend, ja się włóczę po lasach i łąkach i w ogóle jeżdże na
          wycieczki sporo. smile

Brzuszek zaczynam już odczuwać, tak śmiesznie się z nim czuję, ale czuję już,
          że jest, choć może nie bardzo go widać, trudno mi to określić, ja widzę, bo
          przedtem byłam płaska a teraz sterczy nieźle. wink Ale obcy ludzie zauważają
          głównie, że mi piersi urosły, to na pewno, a brzuszek to nie wiem czy już widzą
          czy jeszcze... smile

Słoneczne całuski smile*
          Dominika
          tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10031;42/st/20051101/dt/6/k/fea7/preg.png
          • edik77 Re: Świetliku, co słychać? 22.05.05, 17:58
            Hello!
            My (tzn. mój spory już brzuszek i jasmilespędziliśmy weekend częściowo w domku,
            i częściowo na zakupkach.
            Zakupki były poślubne, tzn.wydaliśmy troszkę pieniąchów na nowy płaaassski tv,
            przez który robiliśmy wczoraj przemeblowanie i teraz boję się, że meble po
            prostu się zawalą.Mój mąż (którym nie mogę się nacieszyć, bo któreś z nas jest
            ciągle w pracy) twardo powiedział,iż skoro zdecydowałam się na szaleństwo z
            młotkiem i piłą, to straiłam prawo do zadawania pytań w stylu :"Jak myślisz,
            czy schylanie się w celu zrobienia pedicur może zaszkodzić
            dzidziusiowi?".Wpędził mnie tym w kolejną schizkę typu :na pewno zrobiłam mu
            krzywdę.
            Dzisiaj siedzę przed kompem i męczę sprawozdanie ze stażu. Generalnie nigdy nie
            lubiłam niedziel, więc bardzo dziś cierpię na osamotnienie i odizolowanie od
            świata (misiek w pracy do 22sad.
            Czekam niecierpliwie na pierwsze kopniaki i dumam nad zakupem ciuszków
            ciążowych przez internet. Napisz, czy u Was w mieście są jakieś ciekawe
            ciężarowe sklepiki, albo czy kusi Cię już kupowanie rzeczy dla dzidzi i w ogóle
            pisz kiedy tylko masz ochotę. Mój mailowy adresik to edi77@o2.pl.
            Pozdrawiamy z dalekiego Szczecina! edik i brzuchol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka