Dodaj do ulubionych

Wątek dla Vikas

11.06.05, 12:38
Napisała mi, że wychodzi dziś lub jutro, że małe są słodkie i że pozdrawia
całe forum.
Mam nadzieję, że jak tylko będzie mogła opisze wszystko, podzieli sie z nami
jak to jest przejść przez dwa porody za jednym zamachem, jakie wybrała imiona
i zamieści zdięcia, byśmy mogły podziwiać jej królewny. Vikasku czekamy.
Obserwuj wątek
    • guleranda Re: Wątek dla Vikas 11.06.05, 16:11
      Tak tak ja czekam bardzo na vikas i dziewczyny
      • vikas Re: Wątek dla Vikas 13.06.05, 14:37
        jestesmy w domku.wczoraj byl wielki powrot i pierwsza noc
        bardzo spokojna bo Maluchy odpukac sa grzeczne.
        porod wspominam bardzo cieplo i jako cos niesamowitego.
        to naprawde CUD.boli owszem,ale innej drogi nie ma i jesli podejdzie
        sie do tego spokojnie to da sie wytrzymac.
        tak wiec na dzien przed terminem 07.06.05 przyszly na swiat Daria-2160 i Majka-
        2600 obie po 50 cm.wody odeszły okolo 11,a po pol godz zaczely sie skórcze co 5
        min,a o 17.25 była pierwsza dziewczynka.miałam super polozna,rodziłam na
        Zelaznej w super warunkach i zyczliwym otoczeniu.
        mialam najwiekszy opor tuz przed partymi bo wiedzialam,ze moge zrobic cos
        jeszcze oprocz urodzenia.połozna wytłumaczyła, ze bez tego sie nie da,a przy
        lewatywie byłoby jeszcze gorzej bo rzadziej.po tym opory zniknely!
        nie krzyczałam choc chcialam,ale na to nie ma czasu-trzeba przec!parte sa
        najbardziej bolesne i skurcz przy tym okropny.pamietam moment wychodzenia
        główki coś jakby plumknęło i dwa parte i miałam kruszynkę na brzuchu i tych
        oczu,minki i tak małej bezbronnej istoty nie zapomę do końca życia nie sposób
        tego oddać słowami to trzeba przeżyć.Potem było miokropnie zimno,następne
        skurcze,ale mniej bolesne,bardziej trzeba było przeć.Znowu 3 parte i druga była
        na świecie i poraz drugi to samo uczucie.Mała istotka w maminych objęciach tu
        się płacze przez śmiech.
        Dzięki położnej,Jej wspaniałej postawy szczęśliwie wszystko się skończyło.Ja
        nie popękałam w środku, ani na zewnątrz po porostu jakbym nie rodziła.Zycze
        kazdej takigo porodu jaki ja miałam.
        • mamaaga5 GRATULACJE 13.06.05, 14:56
          serdeczne gratulacje dla dzielnej mamy i kruszynek!!! Jestes prawdziwa
          bohaterka, zeby zmobilizowac sie do wysilku po raz drugi.
          • noshadow Re: GRATULACJE 13.06.05, 15:50
            ale fajnie. Cud, ze donosiłaś bliznieta do terminu! Nieczesto sie to zdarza!
            Obie sa dosc duze i to super. Teraz to bedziesz miala robote - za dwoje!!!
        • oliwe Re: Wątek dla Vikas 13.06.05, 20:07
          Bardzo cię podziwiam. Ciekawa jestem czy małe są podobne a jeśli tak to czy nie
          masz problemów z odróżnieniem? Piękne imiona wybrałaś. Ja też czekam na Majunię.
          Nie mam pewności ale chyba się zaczęło, byłam u lekarza, postęp niewielki ale skurcze
          nie były tak częste i tak bolesne jak w tej chwili. Choć strasznie boli to nie
          chciałabym by się zatrzymało, bo już wczoraj działo się podobnie i przeszło.
          Pozdrawiam serdecznie, dobrzej i normuj codzienne życie.
        • romilka do Vikas 13.06.05, 20:13
          kochana watek z gratulacjami tez jest dla ciebie!!Jak tylko napisalas ze
          urodzilas to zalozylam!!Poczytaj sobie!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23762&w=24901226
          witamy!!!!!!!!!!
    • guleranda do Vikas 13.06.05, 20:44
      Pani Vikas przyzywam Panią do porzadku!Co to znaczy urodzic i to podwójnie i
      nie podzielić się wrażeniami z porodu itp.Prosze natychmiast zmienic ten stan
      rzeczy i opisać wszystkosmile))oczywiscie jak tylko dziewczyny pozwoląsmilePozdrawiam
      gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka