asia9617 11.06.05, 18:58 Cześć dziewczyny! Co można brać na przeziębienie? czuję się koszmarnie strasznie boli mnie gardło i głowa a dopiero w poniedziałek mogę iść do lekarki.Proszę napiszcie czym wy się kurowałyśćie,czy można ferwex? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk Re: Pomocy!! przeziebienie 11.06.05, 19:34 ja brałam oscillo coccinum, czy jakoś tak - homeopatyczne i mnie pomaga oprócz tego wit c ale to standard i apap, ale chyba 2 można, albo 4 na dobę, ale nie jestem pewna ferwexu nie bierz - z resztą tam napisane, żeby nie Odpowiedz Link Zgłoś
anetary Re: Pomocy!! przeziebienie 11.06.05, 20:44 Bierz jak najwięcej naturalnych specyfików ja jadłam przeciśnięty czosnek ( 2-3 ząbki) z ciepłym mlekiem i miodem. Wiem że ochydne ale trochę działa. a w poniedziałek do lekarza!!! Ja musiałam brac antybiotyk (Bioparox) on nie przenika do krwioobiegu, lekarz będzie wiedział najlepiej. I oczywiście kładź się do łóżka i nie martw się za tydzień nie będziesz już pamiętała o tym Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Pomocy!! przeziebienie 11.06.05, 21:15 Ja też polecam oscillococcinum. Homeopatyczne, trzy dni kuracji i po chorobie, mogą go stosować kobiety w ciąży, do tego możesz brać wapno z witaminą C (można takie dostac w aptece) oczywiście antybiotyk w ostateczności, zreszta bez recepty i tak nie dostaniesz. Mi niestety antybiotyk nie pomógł a dopiero te homeopatyczne Szybkiego powrotu do zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia-81 Re: Pomocy!! przeziebienie 11.06.05, 21:23 Ja brałam rutinoscorbin, wapno musujące. Do tego herbata z lipy lub malinowa.. albo sok malinowy, cytryna.. W razie wysokiej gorączki lekarka pozwolila mi wziąć aspiryne, ale nie skorzystałam z tego. Szybkiego powrotu do zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: Pomocy!! przeziebienie 11.06.05, 23:41 zdecydowanie odradzam Fervex. Oscillococcinum jak najbardziej 3 dawki na dobe sobie wez, do tego czosnek w duzych ilosciach(dziala p/wirusowo), w razie goraczki powyzej 38 wez sobie paracetamol (apap, codipar, panadol)i lezec lezec lezec, na gardziolko polecam tantum verde w plynie (lub hascosept) plucz sobie 3 razy dziennie, ladnie dzoal p/zapalnie i znieczulajaco a jest dozwolony w ciazy powrotu do zdrowka ewa 25tyg Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Pomocy!! przeziebienie 12.06.05, 01:12 Na gardło możesz też ssać septolet, bardzo dobrze dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: Pomocy!! przeziebienie 12.06.05, 09:50 albo płukać na zmianę sodą i solą - naturalne i działa Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: Pomocy!! przeziebienie 12.06.05, 14:24 ha, tez właśnie jestem przeziębiona i to bardzo paskudnie. Choc myślę, że mi mija ( a zaczęło się wtorek więc czas najwyższy!). Byłam u mojego gina choć nie miałam umówionej wizyty po to tylko by zasięgnąć jego opinii. Powiedział mi, że moge brać rutinoscorbin 3 x 2, wit. C 3 x 2 i Echinacea Ratipharm 3 x 2(to wyciąg z jeżówki). A w razie gorączki (której na szczęście nie miałam - Paracetamol, który jest dozolony w ciąży). Nie wiem skąd przwywlokłam to paskudztwo bo siedzę w domu ale cóż trzeba przecierpieć. Dziś już mi lepiej. Pozdrowionka dla wszystkich chorych Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 dziekuje wam wszystkim za rady:) 12.06.05, 16:26 biorę rutinoscorbin i pije sok malinowy i napar z lipy,a jutro ide do lekarki bo już jestem zmęczona tym złym samopoczuciem,czuję się strasznie,a jeszcze niepokoi mnie to,że boję się o maleństwo czy jemu nie stanie się coś złego przez to cholerne przeziębienie,na szczęście temp. nie mam tylko gardło mnie boli i głowa to mi odpada Pozdrawiam was mocno i nie dajcie się przeziębieniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilka Re: dziekuje wam wszystkim za rady:) 13.06.05, 10:33 Tez jestem chora od czwartku - najpierw katar -nic nie brałam choc kichanie m\ój brzusio blixniaczy rozsadzało) no a od wczoraj zaczął sie kaszel . Biore Stodal, syrop z cebuli, płukam gardło w wodzie z sola i dziś idę do gin.W aptece nic mi nie doradzili wręcz wszystko oprocz syropu odradzano zwłaszcza tabletki na gardło - niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: dziekuje wam wszystkim za rady:) 13.06.05, 11:38 Tabletki Tantum verde w ciazy mozna (septolete juz mniej), posluchaj forumowej apteki ewa mgr farm Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 byłam u lekarki 13.06.05, 14:34 i dostałam bioparox aż 4xdziennie do gardła mam psikać,wapno 2xdziennie rutinoscorbin też 2xdziennie(ponieważ biorę witaminy dla ciężarnych)do nosa dostałam maść wick ugoup i jeszcze rutinacea ale już nie pamiętam na co to jest,ale,że kaszel mi już przechodzi po lipie i soku malinowym więć nad antybiotykiem zastanawiam się czy brać ale witaminkami rutinoscorbinem i sokami malinowymi i z lipy dalej będe się leczyćnie mam temperatury,wiec z tym bioparoxem chyba zaczekam do jutra i zobaczę jak będe się czuć,jak bedzie mijać to oki,jak nie to do apteki i kupie go Pozdrowionka Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: byłam u lekarki 13.06.05, 18:24 Rutinacea to prawie to samo co rutinoscorbin, tylko ma dodatkowo jeżowke, cynk, biflawonoidy wiec naraz obu nie bierz na tony , lepiej zrezygnyj z rutinoscorbinu na rzecz rutinacei bioparox nie wchlania sie do krwioobiegu wiec mozesz byc spokojna, lepiej zacznij go uzywac zeby to paskudztwo sie nie rozwinelo bo wtedy to juz bioparox nie pomoze i bedziesz musiala brac doustne:sorki za przemadrzalstwa ale dziele sie tym co wiem pozdrawiam , kuruj sie!juz za pare dni bedzie lepiej! ewa Odpowiedz Link Zgłoś