ania.de 19.07.05, 08:49 czy wasze dzidzie też są tak bardzo ruchliwe? moja bardzo bryka, na szczescie w nocy mam spokoj (albo nie czuję. jak jest u was? macie leniuszki czy psotników? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_kotna Re: ruchy dziecka 19.07.05, 09:42 U mnie codzien Kacepr jest bardzo aktywny, w nocy też sobie nie odpuszcza) mam nadzieję, że jak sie urodzi nie będzie nadpobudliwy))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger kocia_kotna!!! 19.07.05, 10:40 Będzie wesoły a nie nadpobudliwy Pierwszego miałam leniucha a teraz mam straszliwego psotnika.Jak leżałam na podtrzymaniu z Mikołajem położna mówiła że jaki dziecko ma temperament w brzuszku taki potem w życiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: ruchy dziecka 19.07.05, 12:50 mój drugi synuś rusza się non stop, nie tylko jak leżę czy siedzę ale nawet jak stoję czy chodzę! ale wydaje mi się że kopie delikatniej niż pierwszy. pierwszy tez ruszał się sporo ale nie aż tyle. pozostał baaaardzo żywy Odpowiedz Link Zgłoś
vikiko Re: ruchy dziecka 19.07.05, 21:32 pomimo tego,że to moja druga ciąża to moje dzieciątko rusza się bardzooo flegmatycznie prawie wcale;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ruchy dziecka 19.07.05, 21:58 Moja dziecina ma regularne pory aktywności i odpoczynku. Z tym, że ta jej aktywność przypada najczęściej na pory mojego odpoczynku Zaczyna harce jak ja akurat układam się do spania albo do popołudniowej drzemki. Nie pomaga,że śpię na boku, dzidziuś łazi mi po szyjce albo po pęcherzu moczowym Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: ruchy dziecka 19.07.05, 22:37 Moja pierwsza pociecha była bardzo żywa i kopała mocno i często (zresztą do dziś Julcia ma taki temperament że wiele dzieci za nią nie nadąża).Druga pociecha Kacperek rusza się najczęściej kiedy kładę się spać i nieraz czuje w nocy a w dzień sporadycznie puka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi72 Re: ruchy dziecka 20.07.05, 09:46 moja dzidzia tylko niestety mnie laskocze.nie powiem dosyc czesto. kopniaczki jeszcze sa niewyczuwalne.ostatnnio chwalilam sie na forum,ze to juz ale niestety moja gin.wyprowadzial mnie z bledu.za wczesnie,musze poczekac.te bole to naprezajaca sie macica,ktora uciska moje wnetrznosci.poza tym mam bardzo bardzo duzy brzuch i czesto mi twardnieje. nie moge sie doczekac tych pierwszych akrobacji... Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: ruchy dziecka 20.07.05, 10:41 Hej! Mój maluszek bryka i bryka, czasem mam wrażenie że sam ze soba gra w nogę. W nocy mnie nie oszczędza, bywa tak że budzi mnie to jego brykanie. Pocieszają mnie słowa r.krugera, że mały będzie radosny a nie nadpobudliwy, oby oby! Wierzę w to bardzo, bo ten jego temperament momentami mnie przeraza! Odpowiedz Link Zgłoś
mo-nika27 Re: ruchy dziecka 20.07.05, 13:12 Mój synuś jest bardzo temperamentny i ruchliwy.Kopie coraz mocniej.Najgorsze są te kopniaki w żebra,których jest najwięcej.Ale cieszę się,że jest taki aktywny,bo jakby był leniuszkiem,to cały czas bym się martwiła,że coś jest nie tak.I tak czasami panikuję,że za długo się nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
basik20 Re: ruchy dziecka 20.07.05, 13:43 Mój Antos też bryka jak szalony. Cały brzuch mi czasami chodzi!!! Najlepiej jak mąż przykłąda ucho żeby posłuchać małego a on mu sprzedaje kopniaka. Zauważyłą że nie lubi jazdy samochodem. Włąśnie wróciłam z nad morza i przez 5 godzin podróży ani razu nie drgnął - i to nie pierwszy raz. Za to wieczorem oddał mi z namiastką. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysia55 Re: ruchy dziecka 25.07.05, 15:11 oj, u mnie to samo....tak daje czadu że szok!!!! ale to fajne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 Re: ruchy dziecka 25.07.05, 15:52 Nasza malutka najbardziej ruchliwa jest wieczorem i w nocy... Zastanawiamy sie czy to nie znak,ze bedzie lubila nocne zycie i balety hihi. Oczywiscie maz juz jej "zapowiedzial", ze moze zapomniec w przyszlosci o jakichkolwiek dyskotekach Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: ruchy dziecka 27.07.05, 00:09 A moja śpi w kółko, czasem tylko puści babelka, ale to podobno zalezy od ułożenia dzidzi- niektóre kopią w głąb i tego nie czuc. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
kmalina Re: ruchy dziecka 27.07.05, 15:19 mój chłopczyk tez słabo kopie, tylko tak od czasu do czasu i delikatnie. Zazwyczaj jak leżę. Ale nocne życie to on lubi (chyba po mężu), bo jak jest jakaś impreza (wesele, itp) to rusza się całkiem sporo. Nieżle... Odpowiedz Link Zgłoś