Dodaj do ulubionych

spanie na wznak

25.07.05, 17:51
ostatnio walcze z moim organizmem- na marne. jak na zlosc budze sie ciagle na
plecach, co mnie stresuje baardzo
do tego spanie na lewym boku juz mi zbrzydlo, wole zasnac na prawym
czy to takie przestepstwo?????????chyba sie przywiaze pasami do lozka na
lewym boku
a jak wy spicie?
ewa 31tydz
Obserwuj wątek
    • smeagoul Re: spanie na wznak 25.07.05, 18:01
      A ja śpię różnie i wcale nie zmuszam sie do pozycji lewej bocznej.Zasypiam na
      lewym boku ale tak nawet przed ciążą najbardziej lubiłam zasypiac. Poza tym
      pozycje zmieniam pod wpływem potrzeb mojego organizmu. Jak chce na plecach to
      niech będzie na plecach jak na boku to na bokusmile Mysle ze nie zaszkodze dzidzi.
      Ania
    • kasikk Re: spanie na wznak 25.07.05, 18:15
      ja usypiam na prawym boku - tak lubiłam przed ciążą i tak mi wygodnie
      ale budze się na wznak najczęściej
      na lewym tez śpię,
      myślę, że sie kręce dość mocno wink)
    • agnieszkaela Re: spanie na wznak 25.07.05, 18:19
      Ja mam problem z glowy, bo wygodnie mi tylko na lewym boku. Wczesniej sporo sie
      krecilam w nocy, zasypialam na prawym boku, ale odkad Maly kopna mnie w zebra
      po prawej stronie, nie poleze zbyt dlugo na prawym. Czasem leze na wznak, ale
      tez mi nie bardzo wygodnie.
      • mloda25 Re: spanie na wznak 25.07.05, 18:53
        Moja ulubiona pozycja do spania to na brzuchu, ale niestety na czas ciazy
        musialam sie z nia pozegnac.Spie na lewym i na prawym boku na zmiane, jak sie
        budze na siusiu w nocy to przewaznie wtedy zmieniam pozycje.Na plecach nie moge
        spac wogule bo mi nie wygodnie i jak w nocy fikne sie na plecy to sie od razu
        budze.Pozdrawiam
    • aniapatryk Re: spanie na wznak 25.07.05, 18:55
      Na wznak jak spie to prawie na wpol siedząco, bo na płasko tak mnie boli
      kregosłup ze szok, potem zmieniam pozycje,na prawy a to na lewy bok.Ogólnie
      jednak kiepsko spie, 2 razy wstaje do sikania, a wogole to spie ze swoim 3
      latkiem, wiec wygod nie mam za dużych smile
    • miodzio_k Re: spanie na wznak 25.07.05, 19:03
      Ja usypiam na lewym, jak wstaje siusiu to wtedy zmieniam bok, ale przyznaję, że
      już obrzydlo mi spanie na którymś z boków i często zaczynam budzić się na wznak.
      A tak bardzo marzę o tym by znów położyć się na brzuszku....
      • gosia152 Re: spanie na wznak 25.07.05, 19:13
        czytalam że nie powinno się spać na wznak i na prawym boku, bo raz że uciśnięta
        jest wtedy jakaś główna żyla, dwa ze mniej tlenu dociera dołożyska, trzy że
        wtedy my się gorzej czujemy w dzień; ja osobiście powoli zaczynam nienawidzieć
        spania na lewym boku, śpię jak mi się uda, mam nadzieję że dziecku nie
        szkodzę...
    • szyman33 Re: spanie na wznak 25.07.05, 20:06
      U nie ze spaniem to roznie bywa, raz tak raz tak. Jak spie na wznak to bola mnie
      plecy jak wstaje rano, ale na boku jakos mi nnie idzi. Mama poradzila zebym
      podkladala jaska pod plecy i to moze pomoc, ale nie wiem czy to cos da. No coz
      takie juz nasze zycie. Ale juz nie dlugo ....2 mies smile??
      • agnieszkaela Re: spanie na wznak 25.07.05, 20:21
        Z tym jaskiem za plecami to prawda. Ja, w dni kiedy boli mnie kregoslup,
        barygaduje sie tak, ze az maz narzeka ze nie ma jak sie przytulic. Poducha pod
        brzuchem, poducha za plecami, jasiek pod glowa...Faktycznie, pomaga, pod
        warunkiem, ze nie pogubie tych poduszek w nocy. Ale przynajmniej zasypia mi sie
        wygodnie.
        • madelaine6 Re: spanie na wznak 25.07.05, 20:27
          Ja nawet na chwilke nie moge sie polozyc
          na wznak-normalnie od razu mam ciemno przed oczami
          i sie dusze.Ostatnio na USg prawie zemdlalam,ktg
          mam na boku robione.
          Natomiast spie na prawym boku najczesciej,trudno,
          wstaje 2-3razy do ubikacji i tez spie jak Ania z synkiem
          i polsiedzaco wink
          • miodzio_k zbawienne poduszki 25.07.05, 20:41
            Jeśli chodzi o poduszki to jak zasypiam to też mam poduszek od groma. Duża pod
            głową, jasiek pod głową, jasiek pod brzuszek, jasiek pod nogi i jeszcze jeden
            między nogi. Ale usypia mi się znacznie lepiej i jedyne które gubię w nocy to te
            2 w nogach. Ale racja już tylko chwilka...
    • maallinka Re: spanie na wznak 28.07.05, 20:23
      Ja spie na lewym albo na prawym boku - tak na zmiane. Na wznak nie moge bo
      czuje jakbym zaraz miala sie udusis albo zemdlec (brakuje mi powietrza). Ale
      najbardziej meczace jest to ze z tak duzym brzuchem przy kazdej zmianie pozycji
      musze sie obudzic...sad A w te upaly i tak kiepsko spie...
      • anx Re: spanie na wznak 28.07.05, 21:47
        Nam położna w szkole rodzenia mówiła, że jeśli podczas leżenia na plecach
        dobrze się czujesz (tzn. nie masz zawrotów głowy, duszności czy mdłości) to
        znaczy, ze możesz tak leżeć bez obaw. Tylko u niewielkiego procenta kobiet
        macica rzeczywiście uciska na te słynne naczynia wink
        • aloiram_m Re: spanie na wznak 29.07.05, 09:51
          to dobra wiadomość, bo ja ilekroć budzę się w nocy to własnie leżąc na wznak smile
          Staram się zasypiać na lewym boku, ale i tak budzę sie najczęściej na wznak,
          albo na prawym boku
    • sdomitrz Re: spanie na wznak 29.07.05, 10:15
      A ja, jak tylko się położę naplecach, od razu zaczynam mieć skórcze. Gin mi tą
      pozycję odradził własnie ze względu na nie.
      Nie wiem dlaczego tak jest, ale najwygodniejszą pozycją dla mnie jest leżenie
      na prawym boku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka