08.08.05, 13:28
dziewczyny pomozcie, jaki rozmiar trzeba kupic stanikow do karmienia???ile
mam zalozyc ze bede miala pod biustem?tyle co przed ciaza?bo roznica jest z
70 na 85??a miseczki???poprzednio nosilam 70b
teraz mam 80b (ale jest na styk)to jaki mam kupic??
ewa
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: stanik 08.08.05, 14:44
      Mysle ze jak kupisz 80 C powinno byc ok,a w sumie 85 B tez moze byc niezle. ja
      ma i taki i taki, bo nie było 2 tych samych rozmiarow, praktycznie sa identyczne
      miseczki,a róznica w obwodzie mała, no ale to tez zalezy od firmy, wiem ze w
      Trumphe spokojnie mozna sie i na miseczki D pokusic
      • sylwia_zi Re: stanik 08.08.05, 14:54
        tez mam z tym problem. Ale juz teraz wiem, ze obwod pod biustem musi byc
        odbrany. Kupilam ostatnio 90 C sztywny stanik bo miseczka pasowala i jest za
        duzy pod biustem, wchodzi na cycki i uciska... a mialam przed ciaza rozmiar
        75C. Kup jeden ciut wiekszy jak na teraz. Bawelniany - zawsze troche sie
        rozciagnie... a potem, po wyjściu ze szpitala, jak już będziesz wiedzieć jak
        Cię matka natura obdarzyławink, kupisz więcej. JA przynajmniej tak zamierzam. Mam
        jeden kupiony i wystarczy do szpitala. Musi.
        Pozdrawiam
        • e.kadziela Re: stanik 08.08.05, 15:19
          No właśnie, czy to faktycznie tak jest, że po porodzie - w czasie karmienia -
          biust może się jeszcze powiększyć???
          Bo w takim wypadku kupowanie staników po 36 tc. - jak wszędzie jest zalecane -
          nie ma chyba większego sensu???
          Ewa
          • aniapatryk Re: stanik 08.08.05, 15:31
            No wlasnie zalezy od gruczołów mlecznych, mnie w 2 dobie po porodzie tak urósł
            ze nie mogłam go w koszule wsadzic, a do samego porodu prawie wogole nie urósłsmile
            • e.kadziela Re: stanik 08.08.05, 15:48
              to co w takim razie radzicie doświadczone Mamusie? Przemęczyć się w szpitalu w
              normalnym staniku, a po tych kilku dobach zakupić taki do karmienia?
              • sylwia_zi Re: stanik 08.08.05, 15:53
                chyba tak - przemęczyć się i zobaczyc co z tego wyrośnie... Choć ja nie jestem
                doświadczona bo to będzie moje pierwsze dziecko.
                mojej mamie wyrosło... babce też... to w takim razie nie kupię teraz miseczki C
                skoro potem będzie E. Choć Wam powiem że z 75 C przed ciążą jeden stanik mam 85
                E i dobry jest więc rozmiar rozmiarowi nie równy - trzeba mierzyć.
                • anx Re: stanik 08.08.05, 16:20
                  Ja przed ciążą miałam 80C, teraz mam 85C-D i do karmienia kupiłam rozmiar 85D -
                  podobno piersi po porodzie jeszcze się sporo moga powiększyć.
                  • murken Re: Mój patent 12.08.05, 11:52
                    W połowie ciąży wpadłam na dobry pomysł.
                    Ok.3-4 miesiąca zaczęły mi rosnąć piersi na dobre i kupiłam stanik z większą
                    miseczką,bawełniany rozciągający się ,bez fiszbin.Był wygodny,ale po nastepnych
                    2 miesiącach okazało się,ze jest za mały pod biustem. Nie kupowałam kolejnego
                    stanika tylko w pasmanterii dokupiłam haftki przyszyte do kawałeczka materiału-
                    takie specjalne do staników-koszt ok.1 zł.Po doszyciu do wcześniej kupionego
                    stanika miałam ok.5-8 cm wiecej w obwodzie biustonosza.Noszę go do dzisiaj (35
                    tydz.) Kupiłam już stanik do karmienia,miseczka troszke większa ,ale pod
                    biustem trochę za mały.Mam zamiar dokupić teraz te haftki i je doszyć,a po
                    porodzie ,jak mi opadnie brzuszek i zmniejszy się obwód pod biustem-odpruje je.
                    • ostrzynka Re: Mój patent 12.08.05, 15:24
                      Murken, a propos Twojego patentu - w sklepach z bielizną lub na Allegro można
                      kupić tzw. zwiększacze obwodu biustonosza - białe i czarne, na 1, 2 lub 3 rzędy
                      haftek - polecam. Różnica jest taka, że niczego nie musisz doszywać tylko
                      dopinasz haftki do haftek i gotowe - stanik przestaje uciskać smile
                      • murken Re: Mój patent - do Ostrzynki 12.08.05, 18:36
                        To jest właśnie to, myślimy o tym samym,tylko ja to przyszywam,bo rozpina się!!!
                        Aha!,cena na allegro znacznie różni się od ceny sklepowej,no i trzeba zapłacić
                        za przesyłkę.
                  • dorittak Re: stanik 15.08.05, 10:02
                    zajrzyjcie na stronę www.szafamamy.pl tam są różne staniki dla karmiących mam
                    (polecam te z Alles) i dobrze wyjaśnione jak się mierzyć (pod biustem powinno
                    nyć zmierzone bardzo ciasno!, a miseczki luźno))i który stanik na jaki etap
                    karmienia (na początek takie bez fiszbin by nie uciskały kanalików mlecznych)
                    • dorittak Re: stanik 15.08.05, 10:04
                      www.szafamamy.pl/index.php?m=Main&f=Directory&id_dir=2&s=i35ktbita9cp98moe2k1lklkovm1fwx1
    • gocha34 Re: stanik 16.08.05, 10:07
      Normalnie noszę 70 B,do karmienia zakupiłam jeden bawełniany o rozm.75C. Taki
      miałam z pierwszą córką i myślę, że teraz też wystarczy. Biust wcale aż tak
      bardzo mi się nie powiększył podczas karmienia a karmiłam 14 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka