Dodaj do ulubionych

ból w pachwinach

12.08.05, 09:39
Od 2 tyg. mam stały ból w okolicy krocza i pachwin, najbardziej odczuwalny w
nocy, kiedy przewracam się z boku na bok lub wstaję, ale czuję go też w
dzień, czy któraś z Was tak ma? czy to może coś przepowiadać
(np.rozwarcie...?)
Pozdrawiam!
Ania 34/35t.c.
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: ból w pachwinach 12.08.05, 09:52
      Nie wiem czy to ma związek ale ja miałam i mam taki ból, lekarka na usg
      stwierdziła skracanie się szyjki, ale czy to od tego boli - czy to zbieżność to
      nie wiem. Ale boli tak, że nawet chodzeniem mam problem a o tzw. krakowiaczku
      czyli krok dostawny bokiem - to mogę zapomnieć.
      • didi23 Re: ból w pachwinach 12.08.05, 11:36
        Ja też tak mam i do tego ból bioder. Najgorzej jest wieczorkiem i w nocy. Rano potrzebuje czasu na rozruch, bo chodze jak babcia emerytka. Ponoć jak rwą pachwiny to już blisko do porodu, ale czy to prawda to sie okaże.
        • a2jan Re: ból w pachwinach 12.08.05, 11:44
          ja mam to samo, szczegolnie wieczorem jak leze w jednej pozycji to potem z bolu
          ledwo wstaje, a wnocy przy przekrecaniu sie z boku na bok to samo - strasznie
          boli
          • youngeva Re: ból w pachwinach 12.08.05, 11:53
            tez to mam, krocze obolale i do tego zdarza sie, ze po prostu juz chodzic nie
            moge, bo dochodzi do tego bol podbrzusza i nacisk na doly.
            ciagle chodze na basen i na gimnastyke, ale pomalu zaczynam sie bac winkz
            drugiej strony ruch dobrze mi robi i moze pozytywnie wplynac na "akcje".
    • pimpek_sadelko Re: ból w pachwinach 12.08.05, 12:09
      tez tak mam.
    • antoszki Re: ból w pachwinach 12.08.05, 12:11
      Mnie też bolą pachwiny - już od dwóch miesięcy. W poprzedniej ciąży miałam tak
      samo, więc sie bardzo nie przejmuje. Lekarka wtedy powiedziała mi, że to z
      powodu nisko ułożonej ciąży i że taka moja "uroda". Pierwszą córeczkę urodziłam
      przed terminem, ale tylko 4 dni więc nie wiem czy ten ból zwiastuje zbliżający
      sie poród.
      Pozdrawiam Maryna
    • magda2610 Re: ból w pachwinach 12.08.05, 12:55
      Też odczuwam taki ból od dwóch tygodni (ale u mnie ostatnio to jeden z wielu
      innych bóli...)
    • otaota Re: ból w pachwinach 12.08.05, 17:13
      mnie też tak boli(34tc), nie chcę dzwonic do lekarza i pytać czy to normalne bo
      mam dziwnego pana ginekologa.Poza tym boli mnie krocze jakbym od kogoś
      dostała "kopa w kroka"smile))Może to ciężąr tak nam daje się we znaki?Bo juz nie
      wiem co o ty myśleć.

Nasza Dzidzia:
      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;31/st/20050924/dt/6/k/72ba/preg.png
    • aloiram_m Re: ból w pachwinach 12.08.05, 18:12
      tez tak mam od kilku dni, boli w pachwinach i cały dół brzucha, najczęściej
      wieczorem, dzis też podczas chodzenia. W nocy, gdy chcę sie odwrócić na drugi
      bok, ból wybudza ze snu sad
      • hautnah Re: ból w pachwinach 12.08.05, 18:27
        ja pierwszy raz taki bol mialam juz dosc dawno i nawet myslalam, ze to moze
        wyrostek, a tylko promieniuje na pachwine. u mnie bol jest silny tylko po
        prawej str. bylam w klinice zbadali mnie i powiedzieli, ze to raczej normalne,
        bo ciezar jest na miesniu laczacym kregoslup z macica. stad te bole plecow i
        pachwin.
        jeszcze tylko pare tygodni... smile
    • kasikk Re: ból w pachwinach 12.08.05, 19:07
      też kilka razy zakuło mnie w pachwinach
      trochę się zaniepokoiłam, ale przeszło, więc nie zaprzątałam sobie głowy
      a tu widzę, że nie tylko ja tak mam...
      ale u mnie do terminu jeszcze półtora miesiąca
      • mala67 Re: ból w pachwinach 12.08.05, 20:27
        eee widze ze to standard...u mnie tez bolw pachwinach i jakby nawet wyzej
        zwlaszcza wieczorem i w nocy..
        ewa
        • madelaine6 Re: ból w pachwinach 12.08.05, 21:19
          tez tak mam,nasila sie w nocy.
          • mag-da Re: ból w pachwinach 12.08.05, 21:59
            Hej mnie też bolą uda od wewnątrz. Dziś pytałam o to lekarza i powiedział że
            to dlatego, że mi się kości rozchodzą do porodu!!!!?????
            • andzia761 Re: ból w pachwinach 13.08.05, 10:31
              Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, widzę że nie jestem sama we wtorek ide do
              gin. zobaczymy co on na to powie...
              Pozdrawiam!
    • 1kinia1 Re: ból w pachwinach 13.08.05, 23:20
      ja też to mam od 3 dni. miałam nadzieję że to przejściowe ale niestety tak
      będzie do końca... dzisiaj byłam u mojej pani doktor - sprawdziła na USG czy
      nie rozchodzi mi się spojenie łonowe - w tym przypadku należałoby odwiedzić
      ortopedę - na szczęście u mnie wszystko ok ale warto sprawdzić to żeby po
      porodzie nie mieć problemów...
      pozdrawiam i życzę przespanych, bezbolesnych nocy - bo ja już maaaało takich
      mam.
      a jeszcze czeka tyle sklepów do odwiedzenia w poszukiwaniu wyprawki dla dzidzi,
      a ja chodzić za bardzo nie mogę.
      acha pani doktor mówiła że lepiej się oszczędzać z chodzeniem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka