Dodaj do ulubionych

niech mnie ktoś kopnie w d...

13.09.05, 14:21
moj starszak w żłobku a ja zamiast pisać pracę magisterską forumuję, gotuję
obiad, czytam gazety i książki... wprawdze zebrałam trochę materiałów -
wystarczyłoby żeby zacząć pisać ale coś sie nie moge zebrac sad a jak mi syn
zacznie chorowac a potem sie urodzi drugi to juz nie dam rady napisac...
Obserwuj wątek
    • estellle Re: niech mnie ktoś kopnie w d... 13.09.05, 14:28
      To i ja się dołączam - niech mnie ktoś zmusi!!!! I to tak, żeby mi się tak
      chciało jak mi się nie chce wink
      A tak sobie obiecywałam, że przez wakacje tyle zrobię (czyt. nauczę się do
      egzaminów)..........
      Nie wiem, ale chyba ciąża nie służy mojemu intelektowi
      • r.kruger to jest solidny kop w zady wasze 13.09.05, 14:47
        Zmusić was nie mogę, ale chętnie pogonie wam kota !!! Co jest koleżanki, ciąża
        to nie wymówka, wykształcenie kosztuje odrobine wysiłku i nawet otępienie
        ciążowe nie powinno wam szkodzić boście mądre baby som !
        Jaki obiad? jakie forum ? do roboty się zabierać, ale już smile)))
        bo sprawdze !
        • bazylea1 Re: to jest solidny kop w zady wasze 13.09.05, 14:52
          musicie nas chyba zabanowac wink a mnie to i tak nie pomoże bo jeszcze na innych
          forach szaleję wink
          nie no serio musze sie zabrac do roboty!!!
          • r.kruger Re: to jest solidny kop w zady wasze 13.09.05, 15:05
            może tak: za każdy napisany akapit-możesz przeczytać i/lub napisać w jednym
            wątku...
            ja poczekam na rozdział...
            o czym piszesz?
            • malooh Re: to jest solidny kop w zady wasze 13.09.05, 15:53
              No to ja się przyłączam do was.wzielam sie porządnie patrz od rana do nocy juz 3
              tygodnie temu a czas sie kurczy i do końca wrzesnia muszę wszystko oddać-projekt
              dyplomowy + obszerna część tekstowa. Dam radę ale mówię wam normalnie to juz bym
              miała skończone i bym mogła spokojnie o wyprowadzce mysleć ale nie trzeba co 5
              minut sobie odpoczynek robić, nogi do góry bo puchną, położyć się na podłodze bo
              krzyż boli i walnąć partię sudoku zeby dobre pomysły przyszły...Ale radę damy.
      • mrowka75 Re: niech mnie ktoś kopnie w d... 13.09.05, 17:26
        ja mówię tak: brzuch rośnie, a mózg się kurczy. W dodatku wprost
        proporcjonalnie. I to niestety z autopsji.... wszyscy się smieją z jakiegoś
        dowcipu, a ja szeptem pytam męża o co chodziło - bo nie zrozumiałam puenty. mam
        nadzieję, że mózg wróci do formy, bo normalnie znieść się nie mogę za tę
        lotność"
        zycze motywacji i wysokich lotow intelektualnych
        • anulla1 I jak w tym kraju ma być dobrze??? 13.09.05, 20:21
          Sokoro my podatnicy łożymy na ich naukę, z tu jednej z drugą nie chce sie nawet
          zabrać do roboty, potem się dziwić że oświata kuleje ; )))))))))))

A swoją drogą to mózg w ciąży nie kurczy sie a wręcz przeciwne- puchnie - stąd
          spowolnione reakcje!
          Ania
          • goshas3 Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 13.09.05, 23:46
            Ja jakoś nie mam sumienia zwalać na ciąże mojego marazmu... To zwykłe
            lenistwo!!! Ale może podziałam Wam na ambicje tym,że wczoraj skończyłam 3ci
            (ostatni) rozdział mojej pracy!!!smile i z całą odpowiedzialnością moge już
            napisać,że kariera naukowa nie dla mnie!smile Kobietki, trzymam za Was kciuki, na
            pewno sie zmobilizujecie!
            • bazylea1 Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 14.09.05, 09:58
              oj Anulla łożę tylko ja bo jestem na płatnych studiach zaocznych. pierwsze -
              bezpłatne skończyłam pół roku przed terminem (pracując na cały etat od ponad
              roku) więc i te mi się uda skończyć, tylko już mam serdecznie dosyć.
              demotywująco wplynęła na mnie 2-letnia dziekanka po urodzeniu pierwszego
              dziecka.

ale wzięłam sie do roboty i napisałam dziś 1,5 strony. to niewiele ale grunt to
              się przemóc i zacząć, dalej jakos pojdzie smile
              • bazylea1 Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 14.09.05, 09:58
                a piszę o vacie w UE
                • r.kruger Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 14.09.05, 10:57
                  No tak taki temat może ciężarną trochę "mulić" moja droga studentko jeśli
                  będziesz dukała po 1,5strony dziennie to przepraszam ile zdążysz do porodu?
                  może choć trzy? dziennie ?
                  • goshas3 Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 14.09.05, 11:28
                    Ale dzień sie dopiero zaczął, spokojniesmile przy 3 str.dziennie w miesiąc praca
                    skończonasmile
                    • estellle Re: I jak w tym kraju ma być dobrze??? 14.09.05, 11:59
                      Miło jest mieć usprawiedliwienie dla swojego lenistwa smile No cóż, na mnie nikt
                      nie łoży, bo ja też płacę za studia. Dobrze, że przynajmniej jedną pracę mag.
                      mam obronioną smile
                      dzisiaj wszystko zmierza ku dobremu. Wypożyczyłam książki, wyjęłam je na biurko
                      i mam szczery zamiar coś dzisiaj zrobić. Ale najpierw poodkurzam, posprzątam i
                      zrobię obiad. A potem to już na pewno!
    • bazylea1 29 23.09.05, 14:00
      stroniczek wysmarowałam. praca ma miec 50 wiec jest nieźle smile))) ale i tak za
      dużo cennego czasu spędzam na bzdetach, zamiast wziąc d.. w troki i napisac a
      potem odpoczywac.
      • eminka1 Do Bazylea1 23.09.05, 16:52
        No to możesz mi pogratulować, moja praca własnie dzisiaj wyszła drukiem - haha.
        Zeby nie to forum byłaby gotowa jakieś pół roku temu.
        Niech Ci sie lekko pisze. Pozdrawiam
        • bazylea1 Re: Do Bazylea1 28.09.05, 19:19
          brawo Eminka!!! a ja znowu mam przestój i to od poniedziałku, potrzebuje
          kopniaka. ale napisałam już 2 rozdziały prawie całe, trzeci zaczęłam, a czwarty
          będzie malutki (ale nie mam jeszcze materiałów do niego). bardzo chciałabym
          skonczyc do konca przyszłego tygodnia zeby jeszcze troche sobie poleniuchowac
          przed porodem ale pewnie sie nie wyrobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka