Dodaj do ulubionych

szpital bródnowski

22.09.05, 11:58
Witam, mam zamiar rodzić w tym szpitalu. Wiecie może, czy trudno się tam dostać, jeżeli nie prowadzi mnie żaden z lekarzy tam pracujących. Czy macie może jakąś listę rzeczy, które trzeba ze sobą tam zabrać ?
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • boratyna Re: szpital bródnowski 22.09.05, 16:33
      Chwilowo ciezko sie tam o cos dowiedziec bo jeszcze nie skonczyli remontu
      (takie mam info telefoniczne) i nie bardzo jest z kim porozmawiac. Jestem w tej
      samej sytuacji co Ty, wybieram sie tam rozgladnac i popytac co i jak na
      poczatku pazdziernika (mam nadzieje ze oddzial bedzie juz dzialal). Termin mam
      na 9-10 listopada wiec jest jeszcze mam nadzieje chwila czasu.
      • kowcia Re: szpital bródnowski otwarty 24.09.05, 07:53
        dzos otwierają oddzial po remoncie smile)
    • boratyna Re: szpital bródnowski 03.10.05, 10:06
      W sobote sie wybralismy na oddzial zrobic male rozeznanie. Wrazenia z wizyty
      pozytywne, bardzo fajna polozna porozmawiala z nami o wszystkim po kolei,
      pokazala co gdzie i jak i zdecydowalismy sie na porod w tym szpitalu. Nie
      musisz miec z tym szpitalem nic wspolnego i spokojnie sie tam mozesz udac bez
      wczesniejszego umawiania - nie sa tak potwornie oblozeni jak np. Zelazna a
      warunki zapewniaja calkiem dobre. Jesli decydujesz sie tam rodzic to wczesniej
      powinnas pochodzic do nich na KTG (idziesz bez umawiania sie). Mozna sobie
      zamowic polozna, specjalny pokoj z tzw. kolem porodowym (500 zl) - /ale zwykle
      sale porodowe tez sa jednoosobowe a nie jakies parawany itp. i porody rodzinne
      w nich sa bezplatne - wazna kwestia: nie lubia tam lezenia na plecach,
      namawiaja do porodow aktywnych/, mozna tez wykupic jednoosobowy pokoj z
      lazienka (50zl/doba) na czas pobytu w szpitalu (jesli wszystko OK. to trzymaja
      2 doby). Maz moze byc caly czas z toba ale jesli okazaloby sie, ze z jakiegos
      powodu trzeba zrobic cesarke to zostanie poproszony o poczekanie w sali obok.
      Ze znieczuleniem podczas porodu fizjologicznego tez nie ma problemu
      (teoretycznie jest ono platne, w praktyce bywa roznie). Koszule do porodu i
      ubranko dla malucha mozesz miec wlasne lub dostac od nich, szpital nie oczekuje
      ze bedziesz potem cos im zostawiala (chyba ze chcesz). Na dole jest dobrze
      zaopatrzony sklepik z normalnymi cenami (podklady, wkladki itp. itd.). Szpital
      preferuje system "dziecko przy matce" ale jesli z jakichs powodow nie bedziesz
      sie czula na silach to moga zabrac malucha zebys troche odpoczela. Mozna liczyc
      na porady laktacyjne i maly instruktaz opieki. Z odwiedzinami o roznych porach
      nie robia wiekszych problemow, aby nie w trakcie porannego obchodu.
      Trzeba zabrac dowod osobisty, karte ciazy, ubezpieczenie, NIP (pracodawcy lub
      wlasny). Z badan: grupa krwi, mocz, morfologia, HBS, WR, mozna wziac tez USG z
      ciazy lub inne wg wskazan lekarza prowadzacego (okulista itp). Podstawowe
      rzeczy dla siebie i dziecka tez tak jak wszedzie, z tym ze radza raczej malo
      (np. 2 kpl. ubranek) i ewentualnie jesli pobyt by sie mial przedluzyc to wtedy
      doniesc wiecej.
      Ufff, sie rozpisalam... zreszta chyba najlepiej, jak sama sie tam udasz na
      rozpoznanie terenusmile
      pozdr.
      B.
      • sisi55 Re: szpital bródnowski 04.10.05, 15:46
        Dzięki za info.
        Chyba własnie tam zdecyduję się rodzić - w końcu na Bródno mam najbliżej.

Ale i tak sama się tam jeszcze przejadę, zeby wszystko na własne oczy zobaczyć -
        co, gdzie, którym wejściem itp.
      • kasia281075 Re: szpital bródnowski 07.10.05, 12:03
        Dziękuję za informacje. Serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka