roska11 27.09.05, 21:21 Moja 18 dniowa Oliwia wydaje przez sen dziwne dzwieki.Prezy sie i steka jakby robila kupe.To mnie denerwuje bo sie budze na kazde jej jekniecie.Czy wasze dzieci tez wydaja takie dzwieki w snie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alciafedo Re: dziwne odglosy w nocy 27.09.05, 21:29 byc moze jest to zwiazane z tym ze dziecku sie do konca nie odbeknelo i meczy je powietrze my mamy taki przypadek Karol je bardzo lapczywie i chyba lyka duzo pwietrza i otem duz beka wiec go jak tak sie prezy t podnosimy i przewaznie jeszcze mu sie odbija i potem jest juz spokojny tak nam sie wydaje Pozdrawiam Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: dziwne odglosy w nocy 27.09.05, 21:32 Moja córa też tak robi, chrzęka, stęka, kwili i w ogóle wydaje najdziwniejsze odgłosy świata. Pozdrawiamy (mamy 6 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: dziwne odglosy w nocy 27.09.05, 22:14 Nasza Julia też wydaje takie odgłosy. Na początku oboje z mężem na zmiane wstawaliśmy do łóżeczka zobaczyć co się dzieje, teraz już wimy że to normalne i jeśli nie przestje to znaczy ze coś jest nie tak, tzn. ma gazy lub chce odbić. Ale przeczytałam, że po jakimś niedługim czasie to u noworodków mija. Tak więc spokojnie, my nauczyliśmy się z tym spokojnie spac. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 08:13 Moja córeczka tez tak ma - wydaje bardzo różne dźwięki od postękiwania do tych włąśnie jak przy robieniu kupki. Z tego co zauważyłam, nasilają się te dźwięki cyklicznie - średnio co 2 godz. Ja to odbieram jako sygnał, że mała chciałaby już przekąsić... Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 10:29 cała gama najróżniejszych odgłosów a czy wasze dzieci śmiały się już w głos? moja maleńka się śmiała w ogóle często się uśmiecha do swoich snów, czy co tam jej się w główce roi, ciekawe, czy to daje jakieś wskazówki, czy będzie pogodna? Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 12:52 Nasza Mała tez sie czasami usmiecha, ale slyszalam, ze w takim "młodym" wieku usmiech nie jest jeszcze swiadomy i powstaje, jak przemieszczaja sie gazy w brzuszku. Raz mi sie wydawalo, ze usmiechnela sie calkiem swiadomie, ale to chyba tylko mi sie wydawalo (mamy 3 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 10:44 Maciek też się odzywa - chrząka, kwili, stęka - cała gama odgłosów do wyboru, czasem jeszcze macha łapkami i strzela najdziwniejsze minki. nauczyłam się reagować w momenie jak wydaje wyraźny krzyk, albo w okolicach godzin karmienia ( czyli 2-3 i 5-6 ) Teraz też kima i gada coś tam do się i stęka Czyli wychodzi na to że to normalny stan Kasia i Maciek ( 19 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 13:06 Moja Majka (6 tyg. i 5 dni) też stęka, kwęka, uśmiecha się, sapie i wymachuje łapkami ) Na początku nie mogliśmy przez to spać, ale teraz już się przyzwyczailiśmy i nawet czasem mamy niezły ubaw ) Ciekawe kiedy to mija? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gusia-81 Re: dziwne odglosy w nocy 28.09.05, 17:09 Moja Oliwka też tak ma Z tego co czytalam, to noworodki i niemowlęta przez wiekszość okresu spania mają sny podczas których mogą się "dziwnie" zachowywać - wydawac odglosy, wymachiwać rączkami itp.. Przez kilka pierwszych dni też się zrywalismy do niej na każdy szelest, ale teraz spimy dopoki nie zacznie wyraźnie krzyczeć Odpowiedz Link Zgłoś