Dodaj do ulubionych

bóle przepowiadające

19.10.05, 10:55
dziewczyny ktore już je mają, napiszcie jak długo. mnie dzisiaj pierwszy raz
chwyciły i trzymały ze 2 godziny, strasznie spanikowałam -tak że wreszcie mam
zamiar spakować torbę wink z pierwszym synkiem urodziłam po 2 tyg
takich "przygotowań" ale wtedy byłam na fenoterolu a teraz nie jestem, nie
wiem czy to ma znaczenie. bardzo sie boje bo to jeszcze za wczesnie! Adas
musi tam posiedziec jeszcze ze 2 tygodnie co najmniej!
Obserwuj wątek
    • izzunia Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 10:57
      w takiej sytuacji, gdy nie jestes pewna ze to "normalne bole" to wez ciepla
      10-15 minutowa kapiel, napij sie 1/2 lampki czerwonego wina, powinno przejsc,
      jesli nie przejdzie a skurcze sie zaczna robic regularne, to wtedy do szpitalasmile
      - w/w to przepis ze szkoly rodzenia smile
      • bazylea1 Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 11:00
        taaa wino o 5 rano a potem pojade pijana na porodówkę wink
        wiem o tej kąpieli ale mi sie nie chciało wstawac z wyrka wink zresztą byłam
        przekonana że to przepowiadające a nie poród ale jednak wczesniej niż myslałam.
        w planach miałam rodzenie dopiero za 3 tyg a to może byc wczesniej, wcale mi to
        nie psauje bo opuszcze nastepny zjazd na uczelni smile

btw Izzunia moze masz jakas liste jakie badania trzeba miec na Madalinskiego i
        co wziac dla dziecka - kosmetyki, kocyk trzeba brac?
        • izzunia Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 11:34
          tylko lista z zelaznej, ktora jest mocno podobna do listy z inflanckiej, wiec
          pewnie niewiele sie bedzie roznila:
          mama:
          grupa krwi, HBS, WR, mocz, morfologia, USG
          dowod osobisty
          książeczka ubezpieczeniowa
          karta ciązy
          woda niegazowana
          dwie koszule
          mezowa koszulka do porodu (zelazna)
          szlafrok
          grube skarpetki
          kapcie, klapki
          przybory toaletowe
          dwa bawelniane reczniki
          recznik papierowy
          pieluszki Bella
          woda w aerozolu do odswiezania twarzy
          karta telefoniczna lub telefon komorkowy (zelazna)

dzidz:
          dwie czapeczki (zelazna: bez wiazania pod broda)
          trzy pary spiochow zapinanych na ramionach
          trzy kaftaniki cienkie
          trzy kaftaniki grube
          skarpetki
          rekawiczki
          kocyk (zelazna: kocyk lub rozek)
          10 pieluch z tetry
          kilka pieluch jednorazowych (zelazna: paczka pieluch jednorazowych)
          chusteczki dla niemowlat

tatus (osoba towarzyszaca):
          wygodne ubranie
          kapcie
          kanapki, napoje
          wolny czas

mniej wiecej tak to wyglada, jak czegos zabraknie, to mozna poprosic meza zeby
          dokupil.
          • jasama3 Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 11:45
            wow ale lista jak rodzę w jednym z gdańskich szpitali i tam dla dzidzi
            potrzebne tylko kilka pieluch jednorazowych i śpiochy(3-4pary) no i ubranko na
            wyjście reszte oddział zapewnia tak na ostatniej szkole rodzenia mówiła
            babeczkasmile
            • izzunia Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 11:52
              niestety w wawie, dosc, ze musisz miec prawie wszystko ze soba, to jeszcze
              bardzo czesto za ludzkie warunki musisz slono zaplacic.

a do listy zapomnialam dopisac:
              mama:
              wygodne nosidelka do karmienia (zelazna)
              • kasia_h80 Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 12:15
                Dziewczyny nie wiem co to za ból, ale obudziłam się dziś rano z moznym kłuciem
                po lewej stronie i czuję jak mnie tak wszystko rwie na dole w podbrzuszu. Ból
                jest do zniesienia ale gorzej jak siedzę czy leżę w jednej pozycji a później
                chcę wstać. Czy to jakieś skurcze?

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;28/st/20051121/k/4889/preg.png
                • jasama3 Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 12:39
                  ja mam podobnie
                  A wogóle to od 3 tyg boli mnie tak jak bym miała @ sad(
                  jakiś taki dyskomfort a nie byłoby zafajnie nie mam spakowanej torby bo nie mam
                  co do niej spakować jeszcze nawet nie zdążyłam iść z mamą po szlafrok ciuszki
                  niepoprane żadnych kosmetyków i przyrządów do pielęgnacji maluchasad(
                  wózek nie wyprany bo nie wioem jak sie zabrać
                  ehh...
                  • bazylea1 Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 15:07
                    Iza dzieki za liste. byłam tam dziś smile faktycznie akwarium fajne no i te sale -
                    bomba! info dla Ciebie - można płacić kartą. tylko teraz mam zgryz czy brac
                    sale 2-os z łazienką czy 1-os bez (o ile bedzie wybór, teraz były wolne). od
                    tej jedynki prysznic jest dosc daleko a i do kibelka trzeba wyjsc. z drugiej
                    strony kompletnie mi nie zalezy na towarzystwie, wrecz przeciwnie. a co Ty
                    wybierzesz?

Kasia te moje bóle to są takie jak na okres+twardnienie brzucha. czyli taki
                    mini-poród wink
                    • izzunia Re: bóle przepowiadające 19.10.05, 16:51
                      chce ta salke z lazienka - jesli tylko bedzie wolna w ostatecznosci pojedyncza,
                      ale naprawde wielkiej ostatecznosci.
                      natomiast mam inny zgryz, dzisiaj tez tam bylam doktorka wyslala mnie na ktg
                      (zaczela mi sie jakas akcja skurczowa) i pani w recepcji rzeczywiscie nie byla
                      najmilsza, na szczescie pamietam, ze duzp przyjemniejsza byla polozna na
                      oprodowce i lekarze tam, wiec na razie trzymam sie planu -
                      madalinskiego-inflancka-damian, natomiast ostatecznie zrobilam ktg w damianie -
                      tam spokojnie, milo od recepcji po polozna i lekarza, obejrzalam sobie oddzial
                      polozniczy i na dobra sprawe nie jest ladniejszy niz porodowka na madalinskiego,
                      pokoiki dla poloznic stonowane, spokojne z lazienkami, ale uprzejmosc ludzi,
                      kurcze czy za to naprawde trzeba placic? czy w normalnej sluzbie zdrowia tak
                      ciezko byc milym, usmiechnac sie? przeciez to nie kosztuje duzotongue_out.
                      ech

przy okazji, na madalinskiego trzeba jeszcze dla dzidzia wziac krem
                      pielegnacyjny - tyle doczytalam.
                      • bazylea1 Re: bóle przepowiadające 20.10.05, 08:58
                        no niestety chyba izba przyjec ma to do siebie, może ma działac jako
                        odstraszacz sad ale jak sie tam błąkałam to nie trafiłam na niemiłą osobę,
                        zarówno jak wlazłam sama na blok porodowy jak i na poporodowy, wszyscy mnie
                        uprzejmie odsyłali gdzie trzeba, położne wydawały sie ok. wiec moze bedzie
                        dobrze smile
                        • izzunia Re: bóle przepowiadające 20.10.05, 09:40
                          odnioslam to samo wrazenie - na porodowce bylo naprawde milo i przyjemnie,
                          natomiast koszmarna byla tylko izba przyjec. heh, nawet pan obslugujacy paring
                          byl super uprzejmysmile
                • agamroz bole po lewej stronie 19.10.05, 16:05
                  ja z czyms takim pognalam do lekarza ponad miesiac temu - zrobil USG, zbadal
                  szyjke, opukal i stwierdzil, ze dzidzia za bardzo uciska przewody moczowe. Coz
                  magnez, duzo pic i cierpliwie czekac kazal. W kazdym razie ja mimo wszystko na
                  Twoim miejscu udalabym sie do lekarza.
                  Pozdrawiam
                  Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka