anja.t 16.12.05, 14:42 Czy meczy was zgaga? I jak sobie z nia radzicie? W pierwszej ciazy mnie męczyła strasznie dlatego piłam litrami mleko. Trochę pomagało. Czuję, ze znów sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirabelll Re: Zgaga:( 16.12.05, 16:17 ja mam okropną zgagę i też piję mleko i pomaga. trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Zgaga:( 16.12.05, 16:31 Oj, mnie sie tez wlasnie zaczyna (w poprzedniej cizy tez mialam). Ale lepsze to niz te mdlosci.... Ja bralam wtedy rennie (lekarze pozwalaja) i wczoraj tez juz pierwsza tabletke w tej ciazy lyknelam (17-ty tydzien). Odpowiedz Link Zgłoś
monikajacka polecam 16.12.05, 16:56 własnie migały,wprawdzie zgagę ma rzadko ,ale one zawsze rewelacyjnie mi pomagają ,zjadam ok 5-6 i po zgadze Monika i Pimpuś Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: polecam 16.12.05, 17:34 OOOOO o migdałach nie słyszałam. Lecę jutro do sklepu. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Zgaga:( 16.12.05, 18:52 Mleko, migdały, rumianek, mnie niestety już nic nie pomaga, więc sięgnęłam po mleczko( po tabletkach mnie mdli). ALe taka już moja uroda, że zgaga to pierwszy objaw ciąży i towarzyszy codziennie przez całą ciażę . Z synkiem miałam to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Zgaga:( 17.12.05, 16:17 Hej, u nas (tj. w Niemczech) wszedzie pisza, ze ze dwa orzeszki laskowe baaaardzo mocno przezute i rozgryzine (to jest niby wazne!) dobrze robia. Wyprobowalam to dwa razy w poprzedniej ciazy i myslalam, ze zwariuje z bolu. Na mnie to dziala zupelnie odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: Zgaga hihihi, skąd znam to cholerstwo:))) 17.12.05, 17:37 Od samego początku ciąży mam ZGAGE!!! Próbowałam już chyba wszystkiegooooooooooooooooo: mleko, banany, migdały (właśnie zajadam w tej chwili - bo pali jak głupia) mam zgadze o każdej porze I przechodzi na chwilke a za chwilke apiać na nowo to samo. Na noc jak już nic Mi nie pomaga biorę Reni kawałeczek gryzę w miazge i zasypiam, tylko wtedy przechodzi. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Zgaga hihihi, skąd znam to cholerstwo:))) 17.12.05, 20:15 REni jest super! Wlasnie znow zazylam i jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Zgaga hihihi, skąd znam to cholerstwo:))) 20.12.05, 15:58 Mnie meczyla zgaga przez wiekszosc ciazy. Migdaly, banany, mleko - wszystko pomagalo tylko na chwile. Za zgoda lekarza bralam Rennie (czasem kilka razy dziennie) i byla duza ulga. Majowka 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Zgaga:( 20.12.05, 16:16 mnie tez w pierwszej baaardzo dokuczala. czasem az plakalam, bo nic nie pomagalo. teraz na razie jest znosnie. ja pije manti w plynie lub mleko. czasem to pomaga a czasem to. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka74 Re: Zgaga:( 21.12.05, 17:39 To troche kontrowersyjna metoda, ale mojej kolezance zalecil ja lekarz. Pila pol kieliszka czerwonego chyba wytrawnego wina i problem mijal na kilka godzin. Nie wiem, co o tym myslec, ale znam jej dziecko, to zdrowa i bardzo inteligentna dziewczynka. Sama na szczescie jak do tej pory, nie mam tej przypadlosci. Odpowiedz Link Zgłoś