Dodaj do ulubionych

Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko:)

30.12.05, 11:29
Mam nadzieje, że Mi wejdą zdjęciasmile))
img520.imageshack.us/my.php?image=795040357re.jpg
img520.imageshack.us/my.php?image=fp20kar20ptaszki01a8ex.jpg
img520.imageshack.us/my.php?image=778462632tl.jpg
Wiem, że są gusta i guściki ale może cosik Mi podpowiedzą wasze wypowiedzismile
Dziękuje z góry.

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • monikajacka Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 11:36
      najbardziej podoba mi sie z ptaszkami a najmniej ta 3.Pszczólko podaj jeszcze
      ceny i firmę i fun.tych karuzelek,ja znam 1 kosztuje 150zł i ma swiatełka i
      muzyczkę smile
    • pszczolka2 Re: Znalazłam jeszcze super zdjęcie do pierwszej:) 30.12.05, 11:39
      img511.imageshack.us/my.php?image=fpc01086uj.jpg
      Pozdrawiam,Ola
      • olutek_m Re: Znalazłam jeszcze super zdjęcie do pierwszej: 30.12.05, 11:48
        Z pszczółkami podoba mi sie najbardziejsmile Jest cudowna i bardzooo słodkasmile
        • olutek_m Re: Znalazłam jeszcze super zdjęcie do pierwszej: 30.12.05, 11:53
          W sumie to sa misie ze skrzydełkami...
    • pszczolka2 Re: Kochane piszcie 1,2 lub 3 ok? Dziękuje:))) 30.12.05, 11:54
      Pozdrawiam,Ola
      • monikajacka Re: Kochane piszcie 1,2 lub 3 ok? Dziękuje:))) 30.12.05, 11:56
        ponawiam prośbę o cennik bo już mi sie zamarzyła ta karuzelka
        • pszczolka2 Re: 1. FISHER-PRICE 30.12.05, 11:59
          5 utworów do wyboru - kołysanki, dźwięki natury
          W zestawie pilot - umożliwia włączanie karuzeli
          Regulacja głośności melodii
          Możliwośc ustawienia karuzeli na tryb: gra tylko melodia lub tylko wyświetla
          obrazy.
          Dodatkowa funkcja - dta starszych dzieci , karuzele można wykorzystac jako
          lampkę nocną
          Pluszowe misie
          Zasilana bateriami: 2 x AA i 4 x R20 (należy dokupić)

Cena: od 150-200zł

Pozdrawiam,Ola
          • olutek_m Re: 1. FISHER-PRICE 30.12.05, 12:09
            Na allegro wylukałam pozycje nr. 1. (tą z Prszczółkami-Misiami smile 130 +10zł
            przesyłkasmile Bardzo mi sie podoba. Chyba ponaciagam męża. Ale teraz to i tak
            troche za wcześnie.
            • pszczolka2 Re: Pewnie, że za wcześnie:) Ale zapytać można:) 30.12.05, 12:10
              Pozdrawiam,Ola
        • pszczolka2 Re: 3. TINY LOVE - Farma 30.12.05, 12:03
          Karuzela Symfonia ruchu FARMA to kolejna propozycja z serii "Karuzela -
          Symfonia w ruchu", która zawiera utwory muzyki klasycznej - specjalnie dobrane
          przez czołowych muzykologów.

Na karuzeli umieszczone są kolorowe zwierzątka ustawione na linii wzroku
          dziecka. Muzyka relaksuje, a sposób poruszania się zabawek pobudza i uaktywnia
          zmysły, oraz wyobraźnię malucha.

Karuzela zawiera trzy utwory muzyki klasycznej:
          Mozarta,
          Beethovena,
          Bacha,
          które według badań stymulują rozwój emocjonalny i intelektualny dzieci
          (Powszechnie zostało to nazwane "efektem Mozarta").

Cena: przybliżona można dostać już od 140-180zł

Pozdrawiam,Ola
        • pszczolka2 Re: 2. FISHER-PRICE 30.12.05, 12:07
          Dziecko będzie zafascynowane tą niezwykłą karuzelą, na której zostały
          umieszczone poruszające się i ćwierkające ptaszki. Wszystkim tym niezwykłym
          wydarzeniom towarzyszy spokojna muzyka, delikatne światełko i uspokajające
          kołysanki.

Zabawka wyposażona jest w pilota. Dla starszych dzieci zabawkę można postawić
          na półce, aby służyła jako lampka-dekoracja.

Cena: również bardzo podobna od 140-180zł

Pozdrawiam,Ola
    • pszczolka2 Re: Osobiście na 70% wybieram 1 - dobry wybór? 30.12.05, 12:09
      Ale szczerze, nawet krytyke proszęsmile))

Pozdrawiam,Ola
    • pszczolka2 Re: Olutku, ale na allegro musisz przebijać cene:) 30.12.05, 12:12
      Pozdrawiam,Ola
      • olutek_m Re: Olutku, ale na allegro musisz przebijać cene: 30.12.05, 12:19
        Jest to aukacja KUP TERAZ
        allegro.pl/show_item.php?item=79354943
        • pszczolka2 Re: Dziękuje:) 30.12.05, 12:21
          Pozdrawiam,Ola
    • kkatie Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 12:20
      najladniejsza jest pierwsza, ale wszystkie sa chyba z pluszakami. ja nie
      kupilabym takiej, bo kurz osiada, a nigdy nie wiadomo czy dziecko alergikiem
      nie bedzie. swojemu kupilam z plastikowymi zabawkami i byl zachwycony, bo jak
      dosiegal, to przy zabkowaniu mogl sobie popodgryzac big_grin
    • kkatie Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 12:23
      powtarzam, pierwsza the best smile i te swiatelka na noc, super pomysl. moze
      zadzialac usypiajaco big_grin
      • pszczolka2 Re: Dziękuje Kkatie:) 30.12.05, 12:24
        Pozdrawiam,Ola
    • beata.londyn Z wlasnego doswiadczenia ;) 30.12.05, 13:18
      Dzieciaczki kilku miesieczne najbardziej zwracaja uwage na rzeczy kontrastowe,
      np. bialo-czarne, i lusterka oraz twarze.
      Dlatego tez karuzela nr 3 wedlug mnie jest najlepsza choc nie najladniejsza.
      Nie wiem jak to jest to jest ze swiatelkami bo sama nie wyprobowalam na moim
      malenstwie (wtedy ).

Ja karuzele sciagnelam z lozeczka jak tylko Oskar zaczal sie podnosic sam w
      lozeczku, bo nie jest to zbyt bezpieczne aby ona nadal wisiala.

A co do muzyczki, kolezanki dziecko sluchalo tylko w dzien, do spania nigdy mu
      jej nie wlaczala (maly zasypial sam w lozeczku majac kika miesiecy), i jak
      kiedys sie nim zajmowalam zaczal plakac kiedy jego mama wyszla, po kilku
      nieudanych probach uspokojenia go wlaczylam pozytywke i polozylam jego do
      lozeczka, okazalo sie to lekarstwem na wszystko. Co pozniej powiedziala mi
      kolezanka, on bardzo lubial muzyczke ale dlatego ze nie sluchal jej caly czas,
      a do tego jeszcze na noc wink

Troche sie rozpisalam, ale podsumowujac polecam nr 3 poniewaz jest najbardziej
      stymulujaca karuzela dla bobasa.

uff.... wink
    • k_maja Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 13:54
      Pszczółko!
      ZDECYDOWANIE nr 1 - sama też się na taką czaję smile))
      kasia
      • martunia78 Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 15:10
        Zdecydowanie trzecia, jest taka kolorowa i radosnasmile
    • zanaa Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 15:27
      zdecydowanie karuzela nr 3 mi sie najbardziej podoba! ma zywe kolory, a ztego
      co wiem to wlasnie takie moga zainteresowac dziecko, a nie mdle tz. pastelowesmile
    • kkatie Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 16:23
      ja bym sie tej trzeciej wystraszyla wink
      jakas taka za, hmm "oryginalna" wink)
    • dollores1 Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 16:33
      Ja wybrałabym nr 3.
      Moim zdaniem najbardziej przyciągnie wzrok dziecka.
      Poza tym podoba mi się smile
      • beata.londyn Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 16:43
        No wlasnie najwazniejsze zeby sie dzidziusiowi podobala a nie nam wink
    • pszczolka2 Re: Dziękuje:) Zdania jak zawsze podzielone hihi:) 30.12.05, 18:51
      Wcześniej chciałam nr.3 ale zastanawiałam się nad tymi bardzo wyraźnymi
      kolorami i zrezygnowałam. Za to nr.1 jest słodka i świeci się zastępując nocną
      lampke. Obie mają melodyjke co mnie cieszysmile)) Ale skąd mam wiedzieć która
      będzie podobać się mojemu "s"...? No to mam dylemat, teraz już nie wiem.
      Dobrze, że jest jeszcze dużo czasu - pomysle napewnosmile
      Za każdą udzieloną odpowiedz bardzo dziękuje. Jesteście kochane cmok, cmok.

Pozdrawiam,Ola
      • mysza_33 Re: Ja nie zdążyłam dodać swoich 3 groszy ;( 30.12.05, 20:49
        Mnie się podoba nr 2, to chyba ta z ptaszkami, ale nie wiem czy po tylu
        przeczytanych postach to mi się nie pomerdało wink. Jednak znajomi przestrzegli
        mnie, by grzechotek, gryzaczków, no i karuzelek czy innych standardowych zabawek
        nie kupować - bo te zazwyczaj przynoszą znajomi, którzy przychodzą w odwiedziny
        zobaczyć nowonarodzone maleństwo. No chyba, że chcemy sami decydować i wybierać
        taką, która się nam podoba smile
        Choć wszystko zależy od tego, jakich mamy znajomych wink
      • e_rubi Nr 3 to strzal w dziesiatke 03.01.06, 14:07
        Mam taka i sie super sprawdzila
        wlasnie chodzi o te wyrazne kolory - na poczatku dziecko pastelowych nie widzi
        w ogole, najlepiej reaguje na kontrasty czrno/bialy albo intesywne kolory np
        czerwony
        Ta karuzelka to byla najlepsza zabawka Zoski przez pierwsze 5 miesiecy smile
        Polecam!
    • amber2005 Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 22:55
      A spróbuj znaleźć na Allegro karuzelę kaczkę firmy Vtech....
      Z twoich propozycji wybrałabym 3
      • xixx Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 23:15
        DLA MNIE 3 , ma fajne kolory i zwierzątka są ładne, planuję ją kupić. Pierwsza
        jest dla mnie zbyt przeslodzona. Ale to rzecz gustu i każda jest ok smile
      • olutek_m Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 30.12.05, 23:51
        Amber! Wkoncu sie pojawiłas. Zastanawiałam sie juz co sie stało, że sie nie
        odzywaszsmile Napisz co u Ciebie słychać! Jak się czujesz i co u Twojego Maleństwa?
        Pozdrawiam!
        Ola
        • amber2005 Re: Może pomożecie w wyborze karuzeli na łóżeczko 03.01.06, 02:32
          olutek_m napisała:

> Amber! Wkoncu sie pojawiłas. Zastanawiałam sie juz co sie stało, że sie nie
          > odzywaszsmile Napisz co u Ciebie słychać! Jak się czujesz i co u Twojego
          Maleństw
          > a?
          > Pozdrawiam!
          > Ola
          Czeeeść!
          Dzięki za takie powitanie! Wszystko w porządku (oprócz założonego szwu
          okrężnego i zwolnienia do końca ciąży, choć to drugie to świetna sprawa -
          polecam)tylko brak czasu i sił przez starszego Maluszka (ma już skończone 10
          miesięcy i raczkuje z szybkością błyskawicy). Młodszy Dzidziuś ma się świetnie
          i dokazuje w brzuszku (uwielbiam to uczucie)tylko nie chce pokazać czy jest
          siostrzyczką czy braciszkiem... Ale chyba coś tam wystaje w wiadomym miejscu...
          Cóż, trzeba będzie postarać się po raz trzeci (i ostatni)o córę, zresztą tak mi
          się parę razy śniło... Ale dwóch chłopaków fajna sprawa, przynajmniej nie będą
          pożyczać ciuchów i kosmetyków i będą mówić jaka mamusia jest śliczna.
          Pozdrawiam i życzę Tobie i wszystkim Majówkom 2006 wspaniałego roku.
          Aga
    • pszczolka2 Re: Mąż pomógł w wyborze. Wygrała 1:) 03.01.06, 19:08
      Jak zobaczył w sklepie to się zakochał hihi.
      Bardzo Mi to pomogło, tak więc mogę myśleć nad nastepnymi zakupamismile))

Pozdrawiam,Ola
      • k_maja Re: Mąż pomógł w wyborze. Wygrała 1:) 03.01.06, 20:48
        hihi, pszczółko! Kupuj i nie myśl! smile Ja najpierw obstawałam przy 1, a teraz...
        już nie smile naczytałam się, że dzieciaczki-niemowlaczki lubią kolorki i kontrasty
        (słabo widzą jeszcze, a już na pewno nie z oddali, więc projektor dzidziusia
        raczej nie nakręci, a pastelowe misie - owszem są słodkie i piękne... tyle, że
        dla rodziców.) Wynalazłam na allegro nowy model Tiny Love Świat natury - i taką
        będzie mieć mój dzidziuś (choć jako nowość - droga jak cholera, ale na allegro i
        tak tańsza o parędziesiąt złotych niż w sklepach. No i ma czarno-białe wzorki, a
        to najbardziej dzieciaczki ponoć stymuluje smile
        Podsyłam linka, jakbyś jednak chciała jeszcze pomyśleć wink Pierwszy link - tańsza
        aukcja: www.allegro.pl/show_item.php?item=79500930
        drugi link- lepsze zdjęcia
        karuzelki:www.allegro.pl/show_item.php?item=78457124
        pozdrawiam, kasia
        • pszczolka2 Re: Mąż pomógł w wyborze. Wygrała 1:) 03.01.06, 21:01
          Wiem o kolorach wyraźnych i będzie je mieć również jako zabaweczki. Chodzi nam
          bardziej o to piękne oświetlenie i muzyczkę, później wszystko się odczepia i
          można postawić to na półeczke, a maskotki do zabawy. Będe mieć takie kolorowe
          na łóżeczko doczepiacze, więc myśle, że 2w1 wystarczy hihi.
          Ale dziękujesmile
          Zaraz pooglądam sobie co Ty kochana chcesz wybrać. My jeszcze nie kupilismy,
          więc kto wie...

Pozdrawiam,Ola
        • pszczolka2 Re: Zapomniałam dodać,że w gre wchodzi jeszcze 3:) 03.01.06, 21:03
          Ładne te Twoje, więc kto wie...:o)

Pozdrawiam,Ola
          • k_maja Re: Zapomniałam dodać,że w gre wchodzi jeszcze 3: 03.01.06, 21:13
            no ale na pewno kupisz matę - polecam tiny love zoo, więc zabaweczki z MOJEJ
            karuzelki potem możesz powiesić na pałąku - a mają sprężyste nózki (przynajmniej
            tak wyglądają)więc fajnie się nimi bawi, a te misie wszystkie trzy takie same...
            hehehe... ale Ci mącę, nie? smile
            kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka