Dodaj do ulubionych

Chłopaki się rodzą:)

12.01.06, 10:13
Fajny artykuł:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3109056.html
Obserwuj wątek
    • kasia2705 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 10:51
      Ja to zauwazylam tu, w Danii, bo na wyprzedazach wiecej rozowych niz
      niebieskich ciuchow, cos w tym jest wink
      No i u nas synus bedzie...
      • anja.t Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:05
        A w Danii dla facetów się kupuje rózowe rzeczy? W niektórych rejonach Polski
        słyszałam, że tak. Mnie się rózowy kojarzy z dziewuchami.
        • kasia2705 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:08
          Nieeee... haha
          znaczy niebieskie wykupione i rozowe zostaja....tak wszedzie, niebieskich
          rozmiarow brakuje a rozowe wisza...haha. Wiem, bo poluje na niebieskie i jest
          problem wink
          • anja.t Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:10
            Ahaaaa. ale z tymi niektórymi rejonami Polski to mówiłam serio. Tak mi jakaś
            koleżanka mówiła.
    • anius26 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:36
      Ja mam dwie koleżanki (jedna jest z mazowieckiego a druga z małopolski) które
      właśnie twierdzą że dla chłopaka to różowy, a dla dziewczynki niebieski. Dla
      mnie to jakieś jest dziwne, przecież nawet w katalogach dziecięcych kolory są
      podawane odwrotnie.
      • kasia2705 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:49
        Wygodne szczegolnie gdy lekarz sie rabnie przy okreslaniu plci na USG smile))
        haha
        • kkatie Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:56
          dla mnie to oczywiste ze roz dla dziewczynek. ale mojego synka ubieralam w
          niebieskie, zolte, zielone, szare, granat, itp.
          tylko roz, fiolet i czerwien mi nie pasowaly. reszta przeszla. nawet mial taka
          pomaranczowa bluzeczke w komplecie do bezowych spodenek na lato smile
      • maga202 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 18:14
        Ja tez zawsze uważałam że dla dziewczynek różowy a dla chłopców niebieski jednak ostatnio usłyszałam od mojej babci że niebieski jest dla dziewczynek bo Matka Boska miała niebieską szatę. Osobiście uważam że różowy jest niewieści a niebieski męski. A jest jeszcze jejden powód że różowego jest więcej - jest teraz bardzo modny.
        Pozdrawiam magda
    • kkatie Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 11:54
      taka jest prawda smutna, nasi chlopcy beda sie musieli niezle napocic, zeby sie
      ozenic wink)
      a jesli chodzi o ubranka dla chlopczykow, to juz to zauwazylam jak urodzilam
      synka. normalnie makabra - nic nie ma. zero wyboru, za to rozowych ubranek full.
      moze teraz producenci wezma sie za to skoro juz publicznie stwierdzono wieksza
      ilosc chlopcow wink
      • karolcia86 Re: Chłopaki się rodzą:) 12.01.06, 16:43
        Wiem coś o tym. Ubrania dla chłopaków wszystkie takie same, dresowe spodnie,
        bojówki, bluzki z numerkami, wszystko takie bardzo sportowe i na jedno kopyto,
        aż do znudzenia. A ja mam w drodze drugiego chłopakasad
        • kkatie karolcia 12.01.06, 17:24
          ja tez smile
          to lepiej, nie bede musiala ciuszkow kupowac wink
    • mysza_33 Re: A ja różowego nie cierpię 12.01.06, 12:34
      i nawet, gdyby była dziewczynka, nie ubrałabym jej w żaden różowy ciuszek. Nie
      uznaję mody i podziału na niebieskie dla chłopaka i różowe dla dziewuch. Podoba
      mi się szary, zielony, granat, brąz, pomarańcz, żółty, śliwki, kolory wina, ale
      nie różowy!!! Poza tym dziecko chyba też ma coś do powiedzenia (oczywiście, gdy
      troszkę podrośnie) i prawo wyboru. Tak myślę, więc mam nadzieję, że jednak
      zawsze coś tam wybiorę, bez względu na z góry przypisane kolory.

Mysza
      • melinthe Re: A ja różowego nie cierpię 12.01.06, 12:46
        a wiecie, że całe to zamiezanie z kolorami wywodzi się z nieco niesprawiedliwej
        interpretacji?? gdzieś ostatnio właśnie przeczytałam, że kolor niebieski
        zarezerwowany był niegdyś dla chłopców dlatego, że to kolor siły i pozycji
        społecznej, natomiast róż to kolor "neutralny", czyli taki co to niby ma robić
        za tło dla błękitnych chłopców...smile)))
        a mój bąbelek jak się urodzi będzie nosił ciuszki: białe, ecru, zielone,
        pomarańczowe, szare, granatowe, czerwone... ale parę takich niebieściutkich też
        mam...no bo takie słodziutkie...a kocyk mam różowy*)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka