Dodaj do ulubionych

będę miała córkę:)

20.01.06, 09:04
Cześćsmile Wczoraj na wizycie u ginekologa, podczas USG połówkowego,
dowiedziałam się, że to będzie na 99% dziewczynka. I wiecie co? Chyba trochę
się zmartwiłam. Będę wychowywać dzidzię sama i tak sobie myślałam, że jak to
będzie chłopak to mu będzie łatwiej w życiu, bez ojca i w ogóle... Jak
myślicie? Czy już jestem wyrodną matką?
Obserwuj wątek
    • kkatie Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 09:13
      chyba zartujesz. niby dlaczego mialabys byc wyrodna? normalne, ze sie martwisz,
      ale mysle, ze na razie nie powinnas sie tym przejmowac.
      bedzie jeszcze czas zeby zrobic z niej "lamaczke meskich serc" wink
      na pewno da sobie rade w zyciu.
      ale jest jeszcze mnostwo czzasu na zmartwienia, wiec w ciazy sobie odpoczywaj
      po prostu smile
      pozdrawiam
    • dollores1 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 09:15
      nie jesteś wyrodną matką, to po pierwsze
      samotnej mamie łatwiej wychować dziewczynkę niż chłopca i dla dziewczynki też
      lepiej, bo ma skąd czerpać wzorce (jak być kobietą, matka itd), to po drugie
      głowa do góry, wszystko będzie dobrze
    • martinka74 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 09:19
      To cudownie, ze bedziesz miala coreczke, ja cale zycie o niej marzylam, a bede
      miec syna, ale tez sie cieszesmile). A w Twojej sytuacji, jesli bedziesz ja
      wychowywac sama, to moim zdaniem (a mam sporo doswiadczen zawodowych z
      samotnymi matkami i ich dziecmi) to nawet latwiej, oczywiscie jesli swoja
      postawa nie zniechecisz ja do mezczyzn, bo nie wiem z jakich powodow bedziesz
      ja wychowywac sama, i moze samej Ci trudno myslec dobrze o mezczyznach. bardzo
      serdecznie pozdrawiam, ciez sie swoim macierzynstwem jak najwiecej. A sam fakt,
      ze juz sie zastanawiasz czy nie jestes wyrodna matka jest na 100% dowodem, ze
      nia nie jestessmile
    • pszczolka2 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 10:43
      Moje gratulacje, bardzo się cieszesmile))
      Disyć już chłopczyków na forum hihi.

Pozdrawiam,Ola
    • linn3 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 12:32
      To, że w tej chwili nie masz "drugiej połówki" nie znaczy,że będziesz sama przez
      całe zycie. Dlaczego nie miałabyś żyć w związku, jesteś jeszcze młoda (77wink),
      całe życie przed Toba!!!
      Co do płci dzidzi; ja tu widzę same plusy. Też mam kontakt z "problemami"
      róznych dzieci i uwierz mi tych, które wynikają z uklasu singielmama - syn i mąż
      mamy - syn jest więcej niż analogicznych z córką (mówię statystycznie, bez
      różnic indywidualnych)
      głowa do góry - zobaczysz dziewczyny sa super i wcale nie są mniej "twarde" niż
      chłopaki, czasem mam wrażenie, ze wręcz odwrotnie (ale to juz seksizm z mojej
      stronywink)
      pozdrawiam,
      • mia80 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 13:00
        Ja też widzę same plusy tego, że będziesz mamą małej, ślicznej dziewczynki. Po
        pierwsze dziewczynki to małe przylepki, zawsze się jest do kogo przytulić smile,
        po drugie córka zawsze pomoże w obowiązkach domowych, będziesz z nią mogła
        rozmawiać jak z przyjacółką kiedy będzie starsza, po trzecie z chłopakami już
        tak jest, że szybko uciekają z rodzinnego gniazda, najpierw z kolegami na
        podwórko, potem idą za żoną, a córka zawsze ciągnie do matki, co kolwiek by się
        zdarzyło, po czwarte, tak jak już któraś z dziewczyn napisała, córka nie
        potrzebuje tak bardzo wzorca ojca jak syn. Ja też będę miała córeczkę i
        baaardzo się cieszę. Głowa do góry! Jeszcze raz serdeczne gratulacje!
    • guciom Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 14:08
      gratulacje, nawet nie wiesz jakie to szczescie miec dziewczynke, moja starsza
      pociech ma w tej chwili 2 lata i 4 mies jest super maloda babeczka, z ekstra
      charakterkiem, teraz tez bedziemy miec dziewczynke (termin 7 maja) jak lekarz
      nas poinformowal to byla najwspanialsza informacja jaka chcielismy uslyszec,
      dziewczynka dla mamy to ogromny skarb i to mysle na cale zycie, nawet jak
      zaklada swoja rodzinke to i tak ciagnie ja do mamusi,
      bardzo sie ciesze i jeszcze raz gratuluje
      • anja.t Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 14:20
        I ja będę miala dziewczynkę ( termin na 4 maja ). Pierwsza ma niecałe 3 latasmile
    • agac11 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 15:22
      ja też będę miałą córeczke na 99%,termin na 05.05.2006.Jedną już mam i się
      bardzo cieszę.
    • basik75 Re: będę miała córkę:) 20.01.06, 16:03
      Gratuluje córeczki smile Ja też czekam na dziewczynkę i własnie musze ci
      powiedziec, ze czuję podwójną odpowiedzialnośc, bo to we mnie będą wpatrzone te
      oczy, to ja będe głownym wzorem do naśladowania przez zwykła identyfikacje płci
      wink Tak więc, jesli tatuś jest nieobecny to synek chyba by miał trudniej.
    • september_77 Re: będę miała córkę:) 23.01.06, 15:36
      Dziewczyny, serdeczne dzięki za Wasze odpowiedzi. Pierwszy "szok" minął i już
      zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że będę miała córkę i powoli zaczynam się
      cieszyćsmile)) Zresztą najważniejsze jest przecież to, żeby dzidzia była zdrowa!
      Pozdrawiam ciepło w ten okropnie zimny dzieńsmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka