Dodaj do ulubionych

Przesypianie w nocy

08.02.06, 15:59
Moja córka zawsze budzi się w nocy 3-4 na jedzonko, nie ważne o której
wcześniej jadła, może to być 20 lub 24.
Czy macie sposób, żeby zrezygnowała z tego wstawania. Dziecko jest już tylko
na butli.
Pozdrawiam (mamy 6 miesięcy)
Obserwuj wątek
    • mamusia_chlopczyka Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 16:02
      może spróbuj wprowadzić stały rytm dnia???
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=36434964
      • majka.majka Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 16:19
        Dzięki! Ale moja córka ma od początku stały rytm dnia, jedyne co się różni, to
        albo je ok. 22-23, albo rezygnuje z tego posiłku. A ja tak bym chciała, żeby
        zrezygnowała z tego o 3 w nocy.
        Pozdrawiamy (mamy 6 miesięcy)
    • nestorka1 Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 17:42
      Ja wyeliminowałam jedno karmienie podając smoczek jak zasnęła to nie dostała
      mleka, jak zaplakała po raz drugi robiłam mleko. Może budzi się nie z głodu, a
      karmienie ją tyko usypia. Wieczorem daję butlę z kleikiem (1 łyżeczka) o
      19.30 , jedno karmienie w nocy i pobudka około 7.Mała ma 5 mies ale od
      urodzenia sporo spała w nocy. Życzę powodzenia i trochę więcej snu.
    • roska11 Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 18:37
      no u mnie taka sama sytuacja jak u majki.rytm dnia ma poukladany i zawsze
      zasypia o 22.00.Lecz od kilkunastu dni budzi mi sie w nocy 3-5 razy i wcale
      glodna nie jest,bo gdy dostaje cycka to go sobie tylko ciumcia i gdyby mogla to
      by go nigdy z usteczek nie wypluwala.Smoczka nie znosi.wiec wstaje te pare razy
      w nocy i oszukuje ja herbatka,lecz to nie zdaje egzaminu.pierwsze 3 pobudki w
      nocy to pociumka troszke i odlozona do lozeczka spi nadal,ale juz nad ranem
      ok.6.00 cycus musi byc w buzce caly czas,bo gdy tylko go zabraknie jest
      placz.Wiec biore ja do siebie do lozka i ona w najlepsze spi z cycusiem,a ja
      nie,gdyz nie potrafie spac gdy ona ssie moja piers.Do niedawna budzla sie w
      noc<y tylko 2 razy a teraz konczy 5 miesiecy i zamiast byc lepiej jest gorzej
      • asia_mod Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 19:56
        Mój synuś sam dorósł, nic specjalnie w tym kierunku nie robiłam i przesypia mi
        już całą noc! Je ostatni raz ok 21, czase przeciąga się to do 21.30 i wstaje
        ok. 7 rano. Bardzo cieszy mnie ten fakt. Kiedyś jadł równo co trzy godziny: 6,
        9, 12, 15,18 21,24 i 3. Potem zrezygnował z jedzenia o 24 i budził się ok 2-3 i
        tak po woli te godzinki się przesuwały i mały budzi się ok 7. Myśle, że wasze
        dzieciaczki już powoli do yego dążą. Teraz jak synek przebudzi, się w nocy, co
        czasem się zdarza, podaję mu smoka i śpimy dalej.
        • murken Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 20:34
          Zaczęłam uczyć Krasnala przesypiać nocki jak skończył 4 m-ce.Od tego momentu
          można podawać kaszki.I tak zrobiliśmy.Na noc była kaszka owocowa a później
          podawałam mu wodę do picia.Budził sie co 2-3 godz. Nie było łatwo.Najpierw
          wyeliminowaliśmy jedno jedzonko ,poźniej kolejne.Czasem budził się w
          nocy,patrzył na mnie zdziwionym wzrokiem i w krzyk.Jak był już rozbudzony ,to
          musiałam podać mleczko.Grunt to szybka reakcja.Tylko zaczyna piszczec,butla z
          wodą(20-30 ml) w dziób i powinien spać dalej.Nie wyjmuj dziecka z łozeczka! U
          nas to trwało ok 7-10 dni. W chwili obecnejostatnie ciumkanie jest ok 20 i
          poźniej dopiero 5 rano!!
          Czytałam o tej metodzie na innym forum.U nas przyniosło efekty.Doktor Albrecht
          z forum "Karmienie butelką" też popiera tą metodę.Bardziej skutkuje u mam
          butelkowych.
          • pati775 Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 21:26
            musze to sprobowac bo tak jak pisza niektore mamy mialo byc co raz lepiej z tym
            spaniem a jest co raz gorzej sad

mam pytanie o ta kaszke jakie proporcje to znaczy ile kaszki do jakiej ilosci
            mleka kupila kaszke ryzowa z hippa moze byc?

ja mam schize z proporcjami i 500 razy mysle ile wody ile miarek jak chce
            przygotowac taka i czy taka porcje mleka - taka dysfunkcja mozgu chyba

wiec bardzo prosze jak blondynce mi tu wszystko objasnic smile))
            mam wryty w glowe tekst z kartonika "dla zdrowia dziecka wzne jest aby mleko
            bylo przygotowywane zgodnie ze wskazwokami podanymi na opakowaniu" do tego
            stopnia ze nikt inny nie robi mleka procz mnie bo sie boje ze im sie te miarki
            i ml pomyla smile)))
            • murken Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 21:31
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=36462378&a=36465685
              Ale nakręciłam.Ja tyż blondyna,ale podrabiana smile
    • pati775 Re: Przesypianie w nocy 08.02.06, 21:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=36462378&a=36466781
      juz nie wiem gdzie mam odpisywac smile
    • murken Re: Pati 775 08.02.06, 21:47
      Jesli ta kaszka hippa jest bezsmakowa to dodaj soczku jabłkowego.Odlej z
      normalnej porcji 20 ml wody przed przygotowaniem mleka,uzupełnij wodą i dalej
      mleczka tyle co zawsze.Kaszka będzie smaczniejsza i mały chetniej i wiecej
      zje.Trzeba "naładować" małemu baterię na noc jak to mówi mój męzuś.
      • murken Re: Pati 775 08.02.06, 21:53
        Miało być: uzupełnij soczkiem(nie wodą).Chyba zmęczona jestem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka