agnieszkaela 28.02.06, 09:16 serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3182710.html Dla mnie porazajace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annairam Re: przemoc wobec dzieci 28.02.06, 14:28 W mojej głowie się to nie mieści... Strasznie smutne. Mój tata dał mi klapsa raz w życiu. Pamiętam to raczej z jego opowieści. Ja raczej nie wiedziałam o co chodzi a na serio przestraszył się właśnie on. Nigdy więcej tego nie zrobił. Mama taż. Mam brata i siostrę. Kiedy byłam dzieckiem nie bito nas, nie znęcano się nad nami psychicznie. Były różne problemy, mniejsze i większe etc. ale ze wszystkim jakoś dawaliśmy sobie radę. Pamiętam, że krytykowano moich rodziców, że nas nie biją, że za dużo z nami gadają i wogóle po co gadają, że po co ciagle sie z nami bawią, nie mają przez nas czasu i pieniędzy dla siebie samych, etc. Ja tego nie rozumiałam. Nie rozumiałam o co tym ludziom chodzi bo przecież bylismy szczęśliwi. Dopiero później poznałam ludzi w dziecinstwie bitych, szykanowanych i uważam, że jest to dla nich straszna krzywda. Wtedy zrozumiałam jak wspaniali są moi rodzice i takim samym rodzicem chciałabym być dla mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś