Dodaj do ulubionych

jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala...

24.03.06, 14:56
Witam, mam pytanko, czy zastanawiałyście się już jak ubrać dzidziusia na
wyjście ze szpitala do domku. Ja sobie przygotowuje taki zestaw: pampers,
body na ramiączkach, kaftanik, śpiochy, spodenki, sweterek albo bluza,
czapeczka, skarpetki, i tak ubranego wsadzę do fotelika samochodowego i
ewentualnie przykryję jakimś kocykiem albo pieluszką (zależy od pogody), a
jak to wygląda u Was???
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:06
      Podobnie, a jeśli chodzi o sweterek to:
      img66.imageshack.us/img66/8978/10000739vt.jpg
      no nie mogłam się nie pochwalić, bo własnie skończyłam big_grin
      • aneta.d1 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:13
        Ale piękne ubranko! Można u ciebie zmówić takie cudo?
        • renata-anna Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:45
          cleo1976 jakoś dużo tego,to znaczy jak na maj...ja też się zastanawiałm,ale ta
          twoja wersja to taka trochę zimowa,może jakieś doświadczone podpowiedzą
          tym "premierowym" mamusiom!!!!!
          • cleo1976 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:49
            hmm no sama nie wiem, moja córka się urodziła w lipcu i wtedy w szpitalu na
            wypis kazali mi przywiezc: koszulke, kaftanik, spiochy, sweterek, czapeczke,
            skarpetki, koc i rozek, a był upał nie z tej ziemi, więc wydaje mi sie ze teraz
            nie przesadzam bo bez koca sie chyba obejdzie (napisalam go w opcji jakby bylo
            zimno) no i rozek odpada. Przeciez nie wezme dziecka w samym body do domku,
            zwlaszcza ze ja mam termin na poczatek maja a jak na razie to sie nie zapowiada
            na upaly juz w tym czasie.
    • matie31 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:54
      Ja planuje body z dlugim rekawkiem + w zaleznosci od pogody spioszki lub
      pajacyk, czapeczka i do tego kocyk lub pieluszka flanelowa do przykrycia. Gdyby
      bylo bardzo zimno to doloze jeszcze jedna warstwe (spodenki+bluza). Ale mam
      termin na koniec maja wiec zakladam raczej ze z czegos zrezygnuje smile
      • agus-ka Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 15:58
        Ja doświadczenia nie mam, nie mam tez sweterka i spodeneksmile ale ta wersja
        bardziej mi się podoba. W końcu będzie jeszcze rożek, więc Mała chyba nie
        zmarźnie.
    • moli75 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 16:11
      Ja mam urodziś na przełomie kwietnia i maja, a z prognoz pogody wynika, że na
      ciepełko o tej porze nie ma co liczyć. Więc zaplanowałam, że synka ubiorę w
      koszulkę na długi rękaw, pamersa, śpiochy, na to grubszy pajacyk, dwie
      czapeczki (jedna cieniutka i jedna cieplejsza), skarpetki i sweterek. Dziecko
      do fotelika i jeszcze przykrycie kocykiem. Myślę, że będzie mu w tym dobrze.
      • cleo1976 do agus-ka 24.03.06, 16:19
        no ja filipa w rozek nie wloze bo go wkladam do fotelika samochodowego a w
        rozku byloby to raczej niemozliwe, a jesli chodzi o spodnie i sweterki to mam w
        roznych wersjach i cieplejsze i bardziej letnie wiec zobacze jaka bedzie pogoda
        ale raczej tak jak pisze moli75 nie zapowiadaja na poczatek maja upalow. Mysle
        ze wezme to co napisalam a jak bedzie goraco to po prostu czegos nie wloze i
        juz.
        Moje Słoneczko

Magdusia
        • agus-ka Re: do agus-ka 24.03.06, 16:27
          Tosia, też będzie jechac w foteliku. Chyba jednak kupię jej jakiś sweterek. Na
          szczęście moja Mała urodzi się w drugiej połowie maja, więc jest szansa, że
          będzie cieplej. Jakoś damy sobie radę.
    • karolcia86 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 16:37
      Kochane nie przesadzajcie z tymi warstwami. Ja wychodziłam ze szpitala był sam
      koniec sierpnia, ok. 20 st. i mój noworodek miał kaftanik (nawiasem mówiąc
      poroniony pomysł z tymi kaftanami bo się rolują na maksa) i na to pajacyk z
      weluru i cieniuteńką czapeczkę, a przyjechał do domu spocony.
      Teraz szykuję na 15.05 body z krótkim, pajacyk też taki troszkę grubszy i na
      to pajacyk z polarka z kapturem - jeżeli pogoda okaże się bardzo zła. I
      czapeczkę z grubszej bawełny. No i gdyby co to wezmę po prostu kocyk- to jest w
      końcu przelot do samochodu a w samochodzie to raczej jest już ciepło.
    • aneczkasw Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 17:33
      Witam Majóweczki,
      mam podobny zestaw do Waszegosmile. Body na krótki rękaw, skarpetki, pajacyk
      welurkowy, czapeczka i jak będzie chłodno to dodatkowo dres dla maleństwa.
      Pozdrawiam
      Anna
    • nitka111 Do aneta.d1 24.03.06, 18:24
      Cieszę sie, że Ci się podoba smile, w sumie nie zastanawiałam się nad robieniem na
      zamówienie do tej pory. Nie wiem czy zdążyłabym, bo termin mam na 10.05, a jak
      to będzie naprawdę to nie wiem smile. Szkoda, że nie pokazałam tego kompleciku
      wcześniej smile.
    • olutek_m Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 18:29
      Ja juz od dłuzeszgo czasu mam przygotowany komplecik dla dzidzi na wyjście ze
      szpitala.
      img46.imageshack.us/my.php?image=p10100062vw.jpg
      Spiochy, kaftanik lub body, czapusia, oraz jak bedzie zimniej to lekki kombinezonik.
      • jaga241 Re: jak ubierzecie dziecko na wyjście ze szpitala 24.03.06, 20:21
        Hej,
        Widzę że i mój planowany zestaw wygląda podobnie.
        Jest jeden mały wyjątek, mam rożek który pasuje do fotelika samochodowego -
        kupiłam w tym tygodniu, zobaczcie same:
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=92688601

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka