Dodaj do ulubionych

Mamusie z lipca 2005

28.03.06, 23:27
Cześć dziewczyny! Jak Wasze dzieciaczki "lipcowe"? Ja urodziłam 22 lipca
Natalkę, waży już teraz ok 9 kg, ma już pięć ząbków, jest bardzo
spokojnym,grzecznym i radosnym dzieckiem...az "w nagrodę" mam ochotę nosic ją
na rękach. Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamuśki.
Obserwuj wątek
    • elai1 Re: Mamusie z lipca 2005 30.03.06, 23:31
      Cześć, Krzyś ur. 25 lipca waży ok. 10 kg, ma 2 dolne jedyneczki, jest b. żywy,
      raczkuje po całym mieszkaniu, nie nadążam go przestawiać- mam po porodzie
      kłopoty z kręgosłupem (cc) i trudności z noszeniem go. Jest wspaniałym maluchem.
      Pozdrawiam "lipcóweczki".
      • aganap Re: Mamusie z lipca 2005 31.03.06, 10:27
        o jak miło że się odezwaliście.Pozdrawiam Ciebie i Krzysia
    • mamaamelki2 Re: Mamusie z lipca 2005 31.03.06, 21:40
      Cześć! Moją Amelkę urodziłam 24 lipca. Też waży ok. 9 kg i ma (tylko) 2 ząbki,
      ale wciąż czekamy na następne. Jest bardzo wesołą i rezolutną panienką i ma już
      włąsne zdanie, które za wszelką cenę próbuje przeforsować. Niestety, mleczko je
      tylko przez sen... Gdy się urodziła ważyła 4100, ale potem pojawiły się
      problemy i słabo przybierała na wadze, byłyśmy nawet 5 dni w szpitalu, ale nie
      chcemy już tego pomiętać! Na szczęście już wszystko jest w porządku i zaczyna
      doganiać rówieśników. Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
    • viola1973 Re: Mamusie z lipca 2005 31.03.06, 22:06
      Mój Maciuś urodził się 11 lipca . Ma 4 ząbki i waży ok.9 kg.Jest bardzo
      żywy,raczkuje i chodzi przy poręczy.Pozdrawiam mamy lipcowych brzdąców.
      • aszkaadam Re: Mamusie z lipca 2005 06.04.06, 21:59
        Witam.Moja Malwinka jest z 28 i jak narazie ma tylko dwa ząbki,ale to nic nie
        szkodz,mam nadzieję,że przez to dłużej będzie miała je zdrowe.To,że jest
        świetna,cudowna poprostu naj naj naj to napewno wiecie ale.. jest rzecz,którą
        mogę się szczególnie pochwalić.Otóż moja niunia już od trzech miesięcy robi
        kupki do nocniczka i obie sie z tego bardzo cieszymy.Pozdrawiam wszystkie mamy
        i ich lipcowe pociechy.
        • ggosiek Re: Mamusie z lipca 2005 10.04.06, 14:22
          Moja Marta też jest z 28 lipca. A tak w ogóle zapraszam na forum prywatne
          LIPIEC 2005!!!macierzynstwo!
    • binyamin Re: Mamusie z lipca 2005 11.04.06, 20:20
      A ja urodzialam 12 lipca. Moj synek ma wciaz tylko 2 zeby, ale za to raczkuje
      jak szalony i chodzi trzymajac sie mebli. Gada non stop. Pozdrawiam wszystkie
      lipcowe mamusie
      • moomi1 Re: Mamusie z lipca 2005 24.09.06, 23:27
        Bartuś z rodzicami wita wszystkie pociechy urodzone w lipcu 2005 oraz ich
        rodzicówwink))
        Urodziłem się we Wrocławiu 20.07.2005.Ważyłem 3150 g i mierzyłem 53 cm. Dziś
        jestem już ,, WIĘKSZYM " chłopczykiem, niesamowity ze mnie mądralasmileUwielbiam
        papugować, powtarzać i wymyślać sobie co chwilę nowe,,zabawy"- a są nimi np.
        porządki w szafie mamusi, tatusia, od jakiegoś miesiaca potrafię zabawnie
        tańczyć. Swoje pierwsze kroki postawiłem 1.05- miałem wtedy 9 miesięcy i 11 dni-
        hmm nie lada wyczyn, ale strasznie zdolny ze mnie chłopczyk, slicznie pokazuję
        gdzie tatuś i mamusia mają oczko, nosek i gdzie ja mam włoski. Potrafię mówić
        mama, tata, baba, dziadziuś, dzidzia, dać, dam, yby...( rybywinkgagaga( uwaga).
        Uwielbiam oglądać książeczki ze zwierzątkami i psocićwinkAha, no i mam 8 ząbków!
    • agnes.borowska Re: Mamusie z lipca 2005 12.04.06, 23:43
      Witam lipcowe mamusie!!Ja urodziłam 10 lipca o godz. 10.10 Mateuszka.Już
      skończył 9 m-cy i waży ok.11kg, jak już nie więcej. Karmię przedewszystkim
      piersią. Ma cztery ząbki....Jest rozkoszny. Życzę wszystkim mamom takich dzieci,
      tzn.grzecznych, radosnych, spokojnych i ciekawych życia....Pozdrawiam serdecznie!!
    • jowelia Re: Mamusie z lipca 2005 09.07.06, 12:00
      Witam kochane mamusie
      Moja Gabrysieńka urodziła sie 10 lipca, o 1.10 w nocy, cc. I dziś ma
      imprezkę. Jest najukochańszym dzidziulkiem pod słońcem. Jeszcze samodzielnie
      nie chodzi, ale wszędzie się doczołga, wlezie, wszystko chce dotknąć, jest
      ciekawa swiata całego. Ma juz 5 ząbków, dwa lada chwila się pokażą. Jest
      raczej szczuplutka, waży ok. 9 kg.No to pozdrwiam lipcowe mamusie.
      jowelia
      • mamaali30 Re: Mamusie z lipca 2005 11.07.06, 18:51
        Witam> Mój Alutek ur 30.07.2005. Jest drobniutka, bo waży ok 8kg. Ma już 5
        ząbków i zaczyna stawiać pierwsze kroczki. Jest radosnym i kochanym
        łobuziakiem. Umie już pić z kubeczka, mówi mama, tata, baba i robi papa.
        Pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich lipcowe pociechy
    • endzi11 Re: Mamusie z lipca 2005 11.07.06, 23:31
      Witam lipcowe mamusie,moja Amelka 31 lipca skończy roczek,umie pic sama z
      kubeczka,zaczyna chodzić,ma 4 zęby ale idą następne 2.Jest raczej szczupła,ma
      coś ponad 9kg.Jest wesołą i ciekawską dziewczynką i jest ślicznasmile)))
      Pozdrawiam!!!!
    • misiulek1978 Re: Mamusie z lipca 2005 12.07.06, 22:03
      Witam, nasz synek, Mateuszek urodził się 21 lipca.
      Waży ok 11kg, jest dużym chłopcem, ma 4 ząbki, śmiga na czworaka, chodzi za
      rączki i uwielba wygłupy....jest kochanym, pogodny dzieckiem.
      Wszystki lipcowym dzieciaczkom sto lat!!!
    • mariolka81 Re: Mamusie z lipca 2005 13.07.06, 15:05
      A Kacperek urodził się 16 lipca za kilka dni świętujemy. Zaczął chodzić jak
      miał 10,5 miesiąca a teraz to już biegi z przeszkodami są jego ulubioną
      dyscypliną. Kupe też robi do nocniczka ale siku to tam nigdy nie widziałamsmile Ma
      na razie tylko 4 ząbki ale z gryzieniem radzi sobie nieźle. Pozatym jest
      strasznym rozrabiakiem. Moje "nie" znaczy dla niego "TAK"smile Aktualna waga to
      12.100 mimo tego, że ciągle jest na ostrejdiecie (alergia i refluks).
      • gonia07 Re: Mamusie z lipca 2005 14.07.06, 13:16
        Witajcie kochane mamusiesmile
        Ja też jestem jedną z Was wink
        Mój szkrab za 5 dni kończy roczek. Jak narazie to nie chodzi sam, ale za to
        przerażliwie piszczy, wiele umie i rozumie wink Uwielbia szczypać !!!! smile

Mamusie co serwujecie dzidziulką na śniadanai i kolacje? Mój synek
        kategorycznie odmawia jedzenia mleka. Kaszki i inne świństwa (wg niego wink ) nie
        przechodzą. No i jestem w kropce, bo przeciez mleko jest niezbędne. Aha no i
        właśnie apropo tego mleka , to może któraś z Was się orientuje ile takei
        roczniaczki powinny mleka dziennie spożywać?

Cieplutko pozdrawiamy
        Małgosia i Oliwierek smile
        • mariolka81 Re: Mamusie z lipca 2005 14.07.06, 15:20
          To dokłdnie odwrotnie niż mój. Tylko i wyłącznie mleczko jest pochłaniane
          chętnie i to nawet 4 razy dziennie tz. rano wieczoren przed popołudniową
          drzemką i raz w nocy. Pozatym zjada zupki ale już mniej chętnie czasami ma
          ochote na drugie danie ale tylko czasami. Pozatym pieczywo też mu smakuje. I
          chyba przez to mleczko Kacperek waży ponad 12 kilosmile
          • dofifi Re: Mamusie z lipca 2005 20.07.06, 13:26
            Jestem mamą Matyldy, która jutro bedzie obchodziła roczek. Waży 10kg, ma dziesięć ząbków. Mleka nie pije wcale. Za to rano i wieczorem dostaje kaszkę. Ponoć roczny maluszek potrzebuje do życia ok 400-500ml mleka.
            Pozdrawiam i serdeczne życzenia dla wszystkich lipcowych maleństw
        • milka129 Re: Mamusie z lipca 2005 26.07.06, 08:15
          Cześć mamusie. Nasza Kamisia urodziła się 15lipca- więc rocxzek ma już za sobąsmile
          waż coś ok 10 kg, ma 8 ząbków- których nie używasmile. Mamy ten sam problem z
          mlekiem - nie chce i już - jedynie na noc daje sobie wcisnąć butle z mlekiem.
          Narazie jeszcze nie chodzi i nie bardzo widzę u niej do tego chęć - za to biega!
          na czworaka, no i są jeszcze mamy rączkismile
          Jak u Was jest z pracą- wróciłyście już? Ja jakoś nie potrafię podjąć decyzji.
    • mac58 Re: Mamusie z lipca 2005 20.07.06, 15:54
      Dopisuję się i ja.Mój Maciek urodził się 23.07 więc niedługo Jego wielkie
      święto. jest cudnym, bardzo żywym dzieckiem.Wazy 10 kg, od 1,5 m-ca chodzi, ma
      tylko 2 ząbki.Je wszystko, a ostatnio najbardziej smakują mu arbuzy. Wszystkim
      lipcowym maluchom duża buźka!
      • lila761 Re: Mamusie z lipca 2005 21.07.06, 16:43
        Witam wszystie mamy. Moja corka urodzila sie 26.07, a wiec za 5 dni skonczy
        roczek. Ma 9 zabkow i kilka w drodze. Wazy 10 kg. Sprawnie raczkuje i chodzi
        przy meblach. Uwielbia pieczywo,serki topione i moje mleko, ale ostatnio mam
        klopot z zupkami warzywnymi, bo przestaly jej smakowac. Czy wy nadal serwujecie
        swoim pociechom takowe zupki? Czy je jakos doprawiacie, by byly smaczniejsze?
        • dodra Re: Mamusie z lipca 2005 25.07.06, 20:56
          jutro urodzinki - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO - my obchodziliśmy 12 lipca, ja
          Maciusiowi nadal robię papki warzywno-mięsne (doprawiam solą), choś swego czasu
          na forum niemowlę była elektroniczna książka kucharska dla niemowląt (@), jest
          tam sporo przepisów aby wzbogacić dietę dziecka. Jak chcesz mogę ci ją podesłać
          na skrzynkę @ napisz adres
          • dodra ja i mój Maciuś 12.07.2005 25.07.06, 21:07
            Synek waży ponad 12kg, mierzy ok 82cm, ma 8 ząbków i kilka w drodze, jest super
            pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem, już sam chodzi (uwielbiam wieczorne spacery
            bez wózka - dobrze po nich spi, choć nadal budzi się w nocy przynajmniej raz na
            cyca - bywa że częściej, śpimy razem. Maciuś uwielbia owoce, a i z jedzeniem
            nie mamy większych problemów. ostatnio sam zrezygnował z cyca w ciągu dnia i
            teraz ciąga mnie tylko rano po obudzeniu, przed snem i w nocysmile))), pozdrawiamy
            wszyskie mamy i dzieciaczki z lipca
          • lila761 Re: Mamusie z lipca 2005 07.08.06, 19:24
            Poprosze. Oto adres: lila761@gazeta.pl
    • dodra Re: Mamusie z lipca 2005 23.07.06, 09:42
      hej
      Ja urodziłam Maciusia 12lipca 2005, ważył 3770, teraz waży 12,3kg, jest żywy i
      biega, mam pyt. szczepiłyście już od rożyczki, odry?
    • komputer38 Re: Mamusie z lipca 2005 23.07.06, 11:18
      Cześć.Moja Sara 27 lipca będzie świętować swoje pierwsze urodziny.Waży 8.130kg.
      i ma 76cm długości,tylko ciągle czekamy na ten pierwszy ząbek.Jest bardzo
      radosnym dzieckiem cały czas się śmieje ,raczkuje i zaczeła sama chodzić.Jest
      straszną papugą wszystko naśladuje i zaczyna mówić z rozumem MAMA i TATA.Jestem
      z niej bardzo dumna i kocham ją bardzo mocno.
      Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie i ich pociechy.
    • joannaceglarek i jeszcze my 23.07.06, 13:24
      Michał urodził się 12.07.2005 o 0:40
      jesteśmy z Wrocławia
      mały ma teraz 8 ząbków, waży 10 kg, mówi: mama, baba, tata, tak i nie
      • dodra Re: i jeszcze my 07.08.06, 10:19
        to rodziłayśmy tego samego dnia, z tym że Maciuś przyszedł po cc o 15,35,
        jest niezłym gadułą - pyskuje po swojemu hihihi,
        jak bierza słuchawkę od telefonu do ucha to mówi iiuu (to jego halo), mówi już
        mama, tata, amam, brum brum, dziadzia, baba, i mnustwo innych wyrazów po
        swoemu. Jest miłym pogodnym dzieciaczkiem, choć ostatnio pokazuje swoje złości
        tupiąc nogami i krzycząc z płaczem (już próbuje co mu mażna a czego nie i ak
        wymusić aby było tak jak on chce) - jest przy tym kupa śmiechu
        pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechy Dorota
        • gonia07 Re: i jeszcze my 14.08.06, 18:04
          Tak być nie może żeby wątek uciekał aż na drugą stronę smile)

Mamusie co dajecie swoim pociechą na śniadania , kolacje? Już mi sie pomysły
          skończyły , a poza tym skutecznie obrzydziłam mojemu synkowi chlebek z serkiem
          i szyneczką smile)) Podpowiedzcie coś smile

Pozdrawiamy
          • aganap Re: i jeszcze my 15.08.06, 22:46
            Ja też wymyślam różne rzeczy do jedzenia dla swojej córci np. czasem
            serek Danio waniliowy (potrafi zjeść cały)
            parówkę cielęcą
            placuszki z jabłkiem ( a w zasadzie jeden placuszek)
            jajecznice (ale ostatnio nie ma na nią ochoty)a np ostatnio zasmakowała jej
            bardzo kanapka z pasztetem. To na razie tyle - też czekam na inne
            pomysły ...Pozdrawiam
            • justyla Re: i jeszcze my 19.08.06, 17:06
              Witajcie!Franek urodził sie 08.07.,jest niezwykle pogodny,bardzo
              aktywny,ostatnio jego ulubiona zabawą jest wchodzenie na kanapy,krzesła i
              meble,strach na chwilę spuścic z niego oko,wazy 13kg,karmię go nadal piersia bo
              nietoleruje mleka z butelki,jedynie w kaszkach,ma kręcone włosy i zniewalający
              uśmiech.
              • saba30 Rózia z 8 lipca 01.09.06, 10:09
                Hej moja Rózia tez urodziła sie 8 lipca. Ależ była wtedy piekna słoneczna
                pogoda. Cudownie wspominam ten dzień. Teraz wazy ok 10 kg 2 sierpnia zaczeła
                chodzic, ma 6 zabków i jest chyba dośc rozgadana (uzywa na codzień ok 30 "słów"

Franciszek - piekne imie, pewnie troche kontrowersyjne jak moja Rozalia? wink

pozdrawiam
                Małgosia
              • saba30 Re: i jeszcze my 01.09.06, 10:11
                acah i tez jeszcze karmie ja piersią, po prostu nie moge sie od niej opędzic a
                kiedy usmiecha sie tak uroczo i mowi "cucus nie mam sieły jej odmówic... smile
    • kamillala Re: Mamusie z lipca 2005 24.08.06, 10:00
      Mój Barteczek urodził sie 16 lipca 2005 r. o godz. 8.53 przez cc (po dlugim,
      wywolywanym porodzie). Wazyl 4460g i mial 56 cm. Obecnie wazy jakies 12 kg i
      nosi ubranka na 92 cm. Od pocztaku czerwca chodzi a teraz biega. Jest boski i
      kocham Go do szalenstwa.
      Na sniadanko dostaje ostatnio sama szyneczke, bo niania twierdzi, ze nie chce
      kanapek... Niedługo ja bede z Nim z rana, wiec bede mu wymyslac rozne pyszne
      rzeczy, I hope.
      Jestesmy z Poznania
    • agatkaros Re: Mamusie z lipca 2005 29.08.06, 10:52
      Witam
      ja urodziłam Kacperka 6 lipca 2005, ważył 3530 i mierzył 53 cm. Teraz waży 10
      kg, szczupaczek z niego, ale szybki jak błyskawica smile)) Chodzić zaczął, jak
      skończył 10 miesięcy, teraz to już nawet umie i lubi tańczyć, uwielbia także
      rozmawiać przez telefon.
      Ma 5 ząbków i jest po prostu kochany.
      • aroska Re: Mamusie z lipca 2005 18.09.06, 12:14
        Witam Wszystkie Mamysmile))
        Nasze dzieciaczki skonczyly juz roczek...szok jak to minelo. Napiszcie skad
        jestescie. Ja z Wrocławiasmile

Moja Hania urodzila sie 11 lipca. Teraz to juz duza panienka...biega, tanczy
        (uwielbiasmile)), wszystko rozumie, mowi jeszcze malo (chyba, ze w swoim
        jezykuwink)) i kokietuje wszystkichwink
        Pozdrawiamy
        • an761 Re: Mamusie z lipca 2005 25.09.06, 22:11
          moja tez urodziła sie 11 lipca.ale ten czas leci...
          • kasiac23 Re: Mamusie z lipca 2005 26.09.06, 11:35
            a moje slonko na swiat przyszlo 24 lipca
    • malabru Re: Mamusie z lipca 2005 27.09.06, 23:04
      Witam wszystkie Lipcówki.smile My jesteśmy z 11 lipca 2005 (to Tomaszek i jak
      widzę jesteśmy czwarci z tego dnia w tymże wątku) oraz z 22 lipca 2003 (to
      Natalka i tu pozdrowienia dla aganap smile ciekawe ile dziewczynek z 22 lipca ma
      na imię Natalka?)
      Tomaszek to łobuziak że hej! Wspina się dosłownie na wszystko, zasuwa jak mały
      samochodzik, uwielbia zabawę w berka. Co do djety, to zjada dokładnie to
      wszystko co my. Obiadków i deserków nie kupuję już od dawna. Chyba poszłabym z
      torbami, bo Mały ostatnio potrafi na jeden posiłek wciągnąć 4 jogurty! Co do
      kaszek to toleruje tylko zestaw kaszka w jogurcie właśniesmile Mleka
      modyfikowanego już nie je. Dostaje kartonowe.
      Na razie mieszkamy w Norwegii, ale z końcem grudnia wracamy do Trójmiasta.
      Pozdrawiam wszystkie mamy!
      Marta (też z lipca smile)
      • ala.ked Re: Mamusie z lipca 2005 28.09.06, 15:30
        No to my też dołączamy do 11 lipca 2005 godzina 18:35
        Weroniczka miała 4150g smile))
        Teraz ma już 12 kg, 12 zębów i czekamy aż włosy zaczną rosnąć smile
        Pozdrawiamy wszystkie lipcówki smile
        • moomi1 Re: Mamusie z lipca 2005 28.09.06, 23:20
          Bartuś z rodzicami wita wszystkie pociechy urodzone w lipcu 2005 oraz ich
          rodzicówwink))
          Urodziłem się we Wrocławiu 20.07.2005.Ważyłem 3150 g i mierzyłem 53 cm. Dziś
          jestem już ,, WIĘKSZYM " chłopczykiem, niesamowity ze mnie mądralasmileUwielbiam
          papugować, powtarzać i wymyślać sobie co chwilę nowe,,zabawy"- a są nimi np.
          porządki w szafie mamusi, tatusia, od jakiegoś miesiaca potrafię zabawnie
          tańczyć. Swoje pierwsze kroki postawiłem 1.05- miałem wtedy 9 miesięcy i 11 dni-
          hmm nie lada wyczyn, ale strasznie zdolny ze mnie chłopczyk, slicznie pokazuję
          gdzie tatuś i mamusia mają oczko, nosek i gdzie ja mam włoski. Potrafię mówić
          mama, tata, baba, dziadziuś, dzidzia, dać, dam, yby...( rybywinkgagaga( uwaga).
          Uwielbiam oglądać książeczki ze zwierzątkami i psocićwinkAha, no i mam 8 ząbków!

Pozdrawiamy Wszystkie dzieciaczki i rodziców z lipca 2005wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka