29.03.06, 09:12
Poradzcie matce biednej, jakie buty mozna kupic bobasowi? Kupilam ostatnio w
h&m trampeczki i niestety okazaly sie zle - niewyprofilowane i natychmiast
spadaja ze stopek. A obawiam sie, ze jak sie przesiadziemy do spacerowki,
same skarpety beda za mala ochrona przed zimnem, nawet mimo ladnej wiosennej
pogody. Prosze o radysmile
Obserwuj wątek
    • ninjo Re: buty 29.03.06, 10:18
      ja jestem chyba mistrzynia w kupowaniu bucikow malej smile
      w sobote mialam bardzo malo czasu i szybko jej wybralam buciki. Okazalo sie, ze
      pomylilam rozmiar (niechacy sciagnelam buty 3-6 mies. zamiast 12-18), ale to i
      tak nie mialo znaczenia, bo kilkanascie minut pozniej zgubilam jeden bucik...
      wczoraj kupilam znowu buciki, bez przymierzania, 12-18 mies. (moja mala ma
      naprawde duza stopke). Myslalam, ze beda ok, ale okazaly sie za ciasne przy
      podbiciu
      wiec bedzie ciag dalszy historii kupowania bucikow smile
      • malina.majka Re: buty 29.03.06, 11:10
        nasza Maya juz w sumie od urodzenia miala buciki (bo jej mama ma swirka na
        punkcie bucikow hehe),mammy chyba z 20 par,na poczatku nosila bardziej w formie
        miekkich kapciuszkow,a pozniej juz "normalniejsze" wink Nosi sportowe,eleganckie
        a w domu mieciutkie kapcie. Wklejam fotke dla zainteresowanychwink
        [url=xs.to/xs.php?h=xs74&d=06133&f=DSCF0909.JPG]xs74.xs.to/pics/06133/DSCF0909.JPG.xs.jpg" border="0" alt=" xs74.xs.to/pics/06133/DSCF0909.JPG.xs.jpg">[/url] Pozdrawiamy!
        Malina i Maya
        • malina.majka Re: buty 29.03.06, 11:12
          Cos nie poszlo ,wklejam jeszcze razsmile
          xs.to/xs.php?h=xs74&d=06133&f=DSCF0909.JPG
          • mysunieczka Re: buty 29.03.06, 11:16
            aha - czyli te butki, ktore pokazalas sa dobrze wyprofilowane? To kupie Malej,
            ale szczerze powiedziawszy ich cena mnie przerazasmile
            • ala77a Re: buty 29.03.06, 11:30
              Cześć
              Ja kupiłąm Małej buty w H&M, cena niewysoka 19,99 zł, a buciki na wiosne w sam
              raz, wczoraj sprawdziliśy co prawda na rajstopki założyła jeszcze skarpetki bo
              buciki nie są całkowicie pełne ale ok, trzymaja sie dobrze na nodze.
              Pozdrawiam
              Mam na rozmiar 6-9 miesiecy 17-18, troche są przyduze, ale trzymają sie.
              Pozdrawiam Ala i Izunia mamy juz 6,5 miesiąca.

• mysunieczka Re: buty 29.03.06, 11:55
                no wlasnie, ja w h&m kupilam 2 pary trampek i za plaskie - spadaja jej z nozeksad
                • malina.majka Re: buty 29.03.06, 12:21
                  Mysunieczka,u nas najlepiej sprawdzaja sie swietnie profilowane adidasy.Odkad
                  mloda jest zywo zainteresowana nozkami,sciaga sobie te na rzepy wiec obecnie
                  hitem sa sznurowane za kostke jak do koszykowkismile a na wiosenne zakupy
                  proponuje przejsc sie z coreczka i przymierzec,czy buciki beda dobre,my uzywamy
                  angielskiej rozmiarowki,wiec akurat w tym nie potrafie pomoc,bo kompletnie
                  nieznam rozmiarowek w Plsad
    • sani14 Re: buty 29.03.06, 12:22
      też mamy problem z bucikami bo wszystkie są za małe - nawet te na których jest
      napisane 12-18 miesięcysmile
      jednym słowem czas kupić jakieś normalne chociaż i tak jeszcze młody nie będzie
      chodził
      widziałam fajne w ccc za 40 ale nie wiem czy nie będą za duże i w sobotę
      pójdziemy na zakupy z synkiem bo w gondoli to on może sobie jeździć w
      skarpetkach ale w spacerówce to już niesad
      • milka1974 Re: buty 29.03.06, 13:40
        My mieliśmy to samo - wszystkie wydawały się za małe... Problem był w zbyt
        wysokim podbiciu stópki!!! No ale fakt - Mały ma całkiem męską stopkę -
        kupiliśmy w końcu beżowe traperki na 12-18 misięcy w H&M. Arturek jest
        ZACHWYCONY smilesmilesmile Mógłby godzinami podziwiać butki, śmiac się do nich i
        gadać smilesmilesmile
        • hautnah Re: buty 29.03.06, 13:58
          a ja rozmawialam z rehabilitantka i mowila mi, ze nie mam zakladac malej
          sztywnych butow. ale nie wiem dlaczego. moze, bo ograniczaja ruch?
          • aniapatryk Re: buty 29.03.06, 14:41
            dopoki nie chodzi to mamy miekkie buty,ale jak zacznie chodzic to kupimy napewno
            GUCIE
        • milka1974 Re: buty 29.03.06, 17:02
          Muszę dodać - po tym co dopisano - że "traperki" powinny być zapisane w ten
          właśnie sposób!!! To miękkie butki które na pewno nie nadają się do chodzenia,
          mają po prostu taki krój smile
          • kaliaa Re: buty 29.03.06, 19:57
            my mamy straszny problem z butami dla malej, ostnio kupilam jej trzy pary w
            h&m, ale wszystkie sobie z nog zssuwa pomimo ze rozmiar jest dobry, takze
            szukam takich butow z ktorymi mala sobie nie poradzi.
            • ninjo Re: buty 31.03.06, 22:26
              ja wlasnie dzisiaj malej kupilam w H&M takie ze skarpetkami. sa super na
              wiosne, a pewno nie beda spadaly smile

i od razu kupilam na lato kolorowy kapelusik i do tego skerpetki smile
    • sylwia_zi Re: buty 29.03.06, 23:47
      ja fanka allegro kupilam (nowe, buty tylko nowe bede kupowac) George 6-9,
      sznurowane, mieciutkie i nie spadły ani razu, kupiłam tez w H&M cudne jeansowe
      butki na rzep, ciekawe, czy nie zgubi, po tym ja czytam wasze posty... tez 6-9,
      choc za duze, to leza ok.
      A jak juz zacznie chodzic... no to beda wydatki. Bartek, Ecco, geox.. taaaa
      • miodzio_k Re: buty 30.03.06, 09:05
        no włąśnie jeśli chodzi o ceny bucików to są strasznie drogie w porównianiu do
        naszych dużych. Aleczego się nie robi dla dzieci? Ostatnio czytałam że buciki
        bartek są teraz troche tańsze - cena rzędu 70 ,80 zł
    • jadis76 Re: buty 31.03.06, 17:59
      ja też jestem fanką bucików
      Basia nosi od urodzenia i ma też z 15 par
      polecam butki bhs - sklep jest w arkadii - są wąskie i Basia nie umie ich zdjąć
      i mothercare - u nas już 3 para sprawdza się super, a fasony różne
      ale my nosimy 9-12, średnio 18/19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka