Dodaj do ulubionych

skurcze łydek

26.04.06, 08:53
Hej Dziewczyny! Pisałyście ostatnio o obrząkach nóg i rąk, niestety mnie to
też dopadło. A macie jakieś wypróbowane metody na skurcze łydek?? Ostatnio
coraz częściej mnie to dopada...
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • magdacz1 Re: skurcze łydek 26.04.06, 08:58
      No właśnie mnie też ostatnio to dopada, okropny ból. Przyłączam się do pytania
      powyżej.
      Słyszałam o magnezie, czy to prawda?
      • martunia78 Re: skurcze łydek 26.04.06, 09:02
        i ja sie przyłaczam, najczęsciej mnie dopada rano jak sie przebudze, koszmar
        • agus-ka Re: skurcze łydek 26.04.06, 10:08
          Hej, ja tez mam tą przypadłość. Lekarz powiedział, żebym łykała magnez
          (konkretnie Laktomag B6 trzy razy dziennie, do kupienia bez recepty). Musze
          powiedzieć, że bardzo pomaga. Teraz skurcze lapią mnie najwyżej dwa razy w
          tygodniu a zwykle raz w tygodniu i to dość lekkie, taki naprawdę solidny skurcz
          raz na jakieś 3 tygodnie.
          Pomagają też masaże stóp i łydek. Namówcie faceta, żeby Wam pomógł. Łydkę
          trzeba po prostu rozmasowac. Stopę najlepiej ćwiczyć w pozycji leżącej: nóżka
          do góry i facet na zmianę przygina Wasze palce tak jakby do piszczela a później
          w odwrotnym kierunku. Nie wiem czy rozumienie o czym piszę, ale nie umiem tego
          inaczej ująć. Sama tez możecie spróbowac ćwiczyć z tym, że jak ktoś naciągnie
          porządnie stopę to jest zdecydowanie lepszy efekt i skurcze prawie całkiem
          zanikają.
          Powodzenia
    • mijanka Re: skurcze łydek 26.04.06, 11:40
      Łykałam Magvit B6. Pomagają masaże, a jak już to cholerstwo złapie mocne
      uderzenie w nogę. Niestety, w moim przypadku nie do wykonania w trakcie
      skurczu, chyba że mąż był pod ręką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka