Dodaj do ulubionych

stymulacja maluszków

18.06.06, 13:30
czy stymulujecie swoje maluszki?
byłam na wizycie u pediatry i pani dr. powiedziała że trzeba teraz małego stymulować dotykowo i słuchowo ...( tu muszę dodać że od pediatry jechałam szybciutko do szpitalika bo mały miał kleszcza i trzeba było go wyjąć odrazu i )... ja jednak z nadmiaru wrażeń nie zapytałam jak to się robi ...czy wiecie jak??

muszę dodać że mój syn urodził się przec cc i dostał 7 punktów ( bo to chyba ma jakieś znaczenie) no i za 2 tygodnie będziemy powtarzać USG głowy...niby wszystko w porządku ale jakoś mnie to trapi...
czy ktoś tak ma???

pozdrawiam aga
z maleńkim jasiem
Obserwuj wątek
    • maga202 Re: stymulacja maluszków 18.06.06, 21:24
      Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze, 7 punktów to jeszcze wcale nie zły wynik. Znam piękne i zdrowiuteńkie dzieci z niższymi apgarami. A chodzi tu zapewne o masaż niemowlęcia, dotykanie, głaskanie, caławanie i pobudzanie jego słuchu grzechotkami. Ale na pewno to wszystko już robisz bo co innego można robić z takim maluchem.
      • o_tuska Re: stymulacja maluszków 20.06.06, 14:49
        własnie o to chodzi.
        dużo czasu na rozmowach, dotyku nie tylko dłonią, robieniu głupich min, lezeniu
        na brzuszku,
        mój Bartus był mało ruchliwy i smutny bardzo i babcia jak mnie zmotywowała do
        poświęcania małemu max czasu to od razu mu sie polepszyło teraz wiem ile
        straciłam i odkladamm wszystko na bok kiedy sie budzi chyba że cos nadaje sie
        do zabawy- nawet butelka z mineralną.
        spiewamy piosenki zmyślaki tańczymy fajnie jest
        powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka