Dodaj do ulubionych

waga mojej córci

20.06.06, 14:38
byłam dziś w przychodni i okazało się ze Juleczka przez 3 miesiące przybrała
tylko 1kg. W tej chwili ma 9m 1t i waży 8600 g (ur 3700). Mała je różnie
czasem więcej czasem mniej. Czy są dzieciaczki które też tam powolutku
przybierają na wadze.
Obserwuj wątek
    • ninjo Re: waga mojej córci 20.06.06, 14:47
      Wydaje mi sie, ze 1 kg na 3 mies. to nie jest za malo. Chyba norma w tym wieku
      to ok. 300g na miesiac? Natalka przybiera ok. 400g mies. ostatnio, ale ona jest
      b. duza.
      Z tego co widze Julka jest dokladnie w 50 centylu wiec chyba jest ok? W
      przychodni mowili, ze przybrala za malo? Spadla z wyzszego centyla nagle?
    • sdec Re: waga mojej córci 20.06.06, 14:47
      U nas zawsze nie więcej niż 0,5 -0,8 kg na miesiąc. Ale ja się nie przejmuję,
      mały to okaz zdrowia.
      • sdec Re: waga mojej córci 20.06.06, 14:49
        źle napisłam; u nas wychodzi 1-1,2 kg na 3 mies, na mies nie więcej niż 0,5 kg
        na mies. (może 1 raz).
        • miodzio_k Re: waga mojej córci 20.06.06, 14:51
          nie właśnie nie było pediatry. Ale wychodzi 0,3 na miesiąc. I myślałam ze to za
          mało. Ale jeśli to jest w normie to jestem spokjniejsza.
          • sdec Re: waga mojej córci 20.06.06, 15:00
            Mój lekarz pediatra nigdy nie interpretował wagi, tłumaczył, że każdy przybiera
            inaczej, a czy dziecko jest chore czy nie to na to są inne objawy. Był okres
            (od X do połowy I) kiedy przybrał 450g, ja byłam w szoku, ale mój lekarz jakby
            nic.
            • malina.majka Re: waga mojej córci 20.06.06, 15:12
              Miodzio,nie wiem czy pamietasz,kiedys pisalam o wizycie w przychodni i
              poleceniu dotuczenia mlodej roznymi angielskimi specjalami wink 4tyg temu wazyla
              7kg,wiec zmienilam jej rozklad posilkow i teraz mam malego glodnego potworkasmile
              Mloda je od 4tyg rano duzy sloik sniadania,pozniej zupka,deserek i kolacja
              (wszystko sloiczki Hipp'a) i do tego do 6 razy na dobe piers. Przytyla w 4tyg
              600g i ma 7600,wszyscy bardzo zadowoleni oprocz mojego kregoslupasmile My za 4dni
              konczymy 9 m-cy,Maya juz od dluzszego czasu siedzi (sama siada z kazdej
              pozycji),pelza po domu i stoi jak sie czegos trzyma. Nie obawiam sie,ze za malo
              wazy,jest po prostu drobniutka (dluga i szczupla po rodzicach),wiec Ty tez sie
              nie przejmuj smile)
              • kaliaa Re: waga mojej córci 20.06.06, 15:27
                moja wazyla wczoraj 7700
                poprzednio czyli 3 kwietnia wazyla 7 kg czyli przytyla 700 gr przez dwa i pol
                miecha
                • miodzio_k dzieuje dziewczyny 20.06.06, 15:31
                  nie miałm zadnego odnośnika. Teraz widzę ze taka jej uroda i że sa inne
                  dzieciaczki które tak mają.
                  • annq27 Re: dzieuje dziewczyny 20.06.06, 20:51
                    a moj mlody niedawno wazyl 9800g. przedtem byl chudzielc wiec sie ucieszylam ze przybral...wazymy go teraz i niespodzinka bo schudl pol kg w 2tyg...i tez sie cieszymy smile je ladnie, tyle co zawsze...alergia dala spokoj na chwile ale ruchliwy jest bardzo. teraz tez szaleje w lozku choc oczka mu sie kleja, ale wstaje co chwilke pochwalic sie ze on tez potrafi smile
                    waga teraz jest juz mniej istotna niz na poczatku...no chyba ze jakies drastyczne wahania ale u Was przeciez jest super smile pozdrawiamy
                    • aisza24 Re: dzieuje dziewczyny 20.06.06, 21:24
                      Kacperek w kwietniu wazyl 8900g a dzis.....9060gsad. Chyba biedactwo schudlo
                      ostatnio, bo teraz zabkuje, placze, malo je a wczesniej caly czas byl w ruchu,
                      skakal itp. Kurcze, szkoda, ale lekarka powiedziala, ze tak sie czesto dzieje,
                      gdy dzieci maja duzo ruchu
    • melena2 Re: waga mojej córci 21.06.06, 14:59
      Moja ma 9500 (9 m-cy i 2 tyg.), nie iwem ile mierzy, dopiszę, jak zmierzę smile
    • kolagulka Re: waga mojej córci 22.06.06, 11:36
      My właśnie dzis byliśmy w przychodni i też liczyłam na to, że synek waży więcej.
      Ostatnio ważyliśmy sie 26 kwietnia i ważył 7540, dlugość 70 cm.
      A dzis, tj. po około 1,5 m-ca, waży 7900 i też ma 70 cm.
      Za 5 dni kończy 9 m-cy.
    • asia_mod Re: waga mojej córci 22.06.06, 17:13
      dzisiaj z Miłoszkiem byłam na ważeniu. Maly waży 8150. jest wcześniakiem z wagą
      urodzeniową 2200. Pani doktor powiedziała, że nie jest źle. Zresztą nasze
      dzieciaczki są już coraz bardziej aktywne, więc na pewno nie będą juz tak dużo
      przybierać na wadze. Pozdrawiamy.
      • murken Re: waga mojej córci 22.06.06, 17:40
        Po dzisiejszej wizycie w przychodni i wazeniu dowiedzialam sie ,ze maly w ciagu
        mieciaca stracil 200g.Wlasnie od ok miesiaca raczkuje. odleglosc miedzy
        pokojami i kuchnia pokonuje w zawrotnym tepie. Najbardziej martwi mnie to ,czym
        ja mam go karmic?. Mam nie wprowadzac glutenu,bo dzici ze skaza bialkowa sa
        bardziej podatne na inne alergie. Wiec na chlebek i inne smakolyki jeszcze
        poczekamy.Za Bebilonem Pepti maly nie przepada. Jedynie co dobrze mu wchodzi to
        mamusine obiadki.
        • alfa36 Re: waga mojego synka 22.06.06, 22:29
          Dziś ważyliśmy się (co prawda nie w przychodni ale waga dokładna). Z pampersem 9600 g. Nie wiem, ile odjąć na tego pampka (pół kilo? nie był mokry). Waga sprzed 3 smiesiecy to 8560. Czyli wygląda na to, że maly ostatnio jakby malo przybrał. Nie wiem- iśc do pediatry?
          • miodzio_k Re: waga mojego synka 22.06.06, 22:43
            alfa to tak jak u mnie przez 3 miechy 1000. Sprawdz an siatce centylowej i jesli
            jest ok to wszystko w porzadku. Ja się martwiłam a my jedziemy na 50 centylku
            cały czas więc ten kg w ciagu tego czas jest ok
            • alfa36 Re: waga mojego synka 23.06.06, 10:01
              Tylk, że ja nie wiem i nigdy nie wiedzialam na jakim centulu jesteśmy. Nasza pediatra wyliczala wagę dziecka na podstawie wagi urodzeniowej i Kuba zawsze miał "nadwagę". Nigdy natomiast dziecka nam nie mierzyla, więc teraz chyba nie dojdę do tego, na jakim centulu byl a na jakim jest. Czy tylko nasza pani doktor tak robiła?
              • ninjo Re: waga mojego synka 23.06.06, 10:32
                ale pewnie macie gdzies zapisana wage Kuby, np. w ksiazeczce zdrowia dziecka?
                Tam jest miejsce na zapisywanie i u nas zapisywali. Wtedy latwo mozesz
                sprawdzic centyl w poszczegolnych miesiacach, przynajmniej ten wagowy, skoro
                nie byl mierzony. To jest link do siatek centylowych:
                www.potomek.pl/siatka_centyl_free.htmlpozdrawiam!
    • sylwia_zi Re: waga mojej córci 22.06.06, 23:25
      tak
      moja Martyna przez 7 tyg przybrala tylko 100 gram
      nie je nic poza cyckiem
      ja sie ciesze na glupie 40 ml zupki na dzien
      juz to bydle gorna lewa jedynka sie dzis przerznela
      jeszcze drugi cham
      sorry za wyrazy ale rece mi opadaja wobec niemocy,zal mi dziecka ze sie w te
      upaly tak bardzo meczysad
      • aisza24 Re: waga mojej córci 23.06.06, 09:55
        Sylwia, mojemu wychodza wszystkie cztrey zeby na gorze naraz. Jest juz dwojka
        prawa, kawaleczek jedyneczki i czekaja jeszcze te z lewej strony, placze po
        nocach, jesc tez nie chce, biedacwto. jakos przetrwamy,mam nadzieje, trzymaj sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka