Dodaj do ulubionych

jak dlugie starania?

27.06.06, 04:00
Starania zajely nam 17 miesiecy zakonczone clo i IUI.
A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • ineze Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 07:25
      14 miesięcy w przypadku obydwu ciąż
    • lukka74 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 08:06
      hmm przestalismy sie zabezpieczac 1,5 rok temu.
      starania, ale bez specjalnego patrzenia w kalendarz(yk), podjelismy z rok temu.
      a takie starania w pelni (z kalendarzem w reku i sluzem na palcach) to z 2-3
      m-ce temu.
      • kamilka1979 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 08:40

O drugie staraliśmy się 4 miesiące,a synka zrobiliśmy "nie wiadomo kiedy" smile

src="bd.lilypie.com/JgYnp2.png"
    • meg24 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 09:02
      U nas baaardzo dlugie... Prawie 2,5 roku.
      Juz prawie straciłam nadzieję, ze uda się naturalnie. Przerobilam i clo i 2 IUI
      i niejedno załamanie nerwowe, także droga do naszego szczęścia była bardzo
      długa i wyboista. Teraz tylko modlę się, żeby wszystko było ok aż do samego
      końca
      • mo1717 Re: jak dlugie starania? 04.07.06, 11:26
        U nas starania były tylko przy adasiu, ale trwały "aż" 1 miesiąc, a z pierwszą
        ciążą to była wpadka/niestety poroniona/ , a teraz mimo gumeczek doszło do
        zapłodnienia- zagalopowalismy sie smile)) hehehe
    • niuta_s Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 09:11
      z kalędarzykiem od 5 miesięcy,
      • jagoodka8 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 09:17
        Pierwszy raz 4 miesiace (niestety ciaża w 7 tygodniu obumarlasad((( ). Teraz po
        pół roku przerwy zaszłam w pierwszym cyklu starań... tak bardzo pragniemy tego
        maleństwa!
        • mija74 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 10:46
          Widzę, że wszystkie nasze ciąże bardzo wyczekane i upragnione. Moja też jest
          cudem i chcę wierzyć że tym razem się uda. Staramy się 3 lata, w tym czasie
          leczenie, 2xIUI, 2xporonienie, zdiagnozowana endometrioza IV stopnia,
          laparoskopia-usunięcie torbieli, stwierdzony niedrożny lewy jajowód.Uff, to
          tyle o mnie. Generalnie od roku słyszałam od lekarza, że tylko in vitro. A wtym
          czasie dwa razy zaszłam w ciążę naturalnie, bez żadnej stymulacji - to są cuda.
          Problem jest z utrzymaniem ciąży, teraz znowu plamienia....
          • koziolkowa11 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:34
            i z Jaśkiem i teraz za trzecim razem się udało smile
    • franioz Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:50
      Witan nam udało się już w drugim cylku po odstawieniu pigułek. Sama nie mogę w
      to uwierzyć.
      Pozdrawiam Mama Frania (3 latka)
    • irima2 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:56
      U mnie rok. Od razu zaczęliśmy się starać z termometrem i wykresami, bo już
      wcześniej z tego korzystałam. Pamiętam, że liczyłam, że jakbym zaszła w
      pierwszym cyklu to dziecko urodziłoby się w lutym 2006. Po czterech cyklach
      zaszłam, ale niestety w 9tc zdiagnozowano puste jajo płodowe. Potem 3 cykle
      przerwy i znowu się udało za 4 razem. Termin miałam na 1 czerwca i najlepsze
      jest to, że właśnie mniej więcej w tym okresie zaszłam smile. Myślę, że to moja
      dziecinka do mnie wróciła. Teraz tylko niesamowite nerwy, bo za 8 dni mam usg
      (na poprzednich było widać tylko pęcherzyk) i cały czas się modlę żeby się
      koszmar nie powtórzył i żebym zobaczyła brykające maleństwo...
      • koziolkowa11 Re: irima 2 27.06.06, 12:08
        czytam Twoją historię i jakbym swoją czytała... my też zaszliśmy w Jaśkową
        rocznicę, a test zrobiłam w Dzień Matki i dlatego myślę, że to prezent od mojego
        synka smile
    • kasjach Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 13:28
      Pierwsza ciąża, z zaskoczenia smile druga w 8 cyklu, oj naczekaliśmy się! ale ja
      mam prawdopodobnie tylko jeden jajowód czynny ze względu na macicę jednorożną,
      więc połowę mniej szans na zajście. W tym cyklu miałam mieć hsg smile

No i u nas też zajście w okolicach rocznicy.. w sumie cieszę się teraz, że nie
      wcześniej
      • nswiderska Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 17:57
        My to wlasciwie sie nie staralismy. Mamy juz synka, i moj malzonek nie bardzo
        byl gotow na nastepne dziecko. Ale ja troche histeryzowalam i dla swietego
        spokoju moj maz "poszedl" kilka razy na calosc. W drugim cyklu sie udalosmile Do
        mojego meza to dopiero dociera!
        • princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 18:11
          My rok starań, po drodze w grudniu 05 ciążą biochemiczna lub wczesne poronienie.
          Problemem było PCO i brak naturalnej owulacji, udało się z clo i monitoringiem.
    • arabelka78 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:12
      Za 1 razemsmile))
    • viwka Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:21

W Wielkanoc był ślub a potem siup! i jazda na maxa wink
      Ale dzidzia nie jest z podróży poślubnej (byliśmy w Irlandii)choć z miesiąca
      miodowego ;D Czyli trafiony zatopiony za pierwszym razem

(przy bezowulacyjnych cyklach przy PCOS... to cud!)
      • princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:27
        Viwka
        ten cud to po clostilbegycie smile
        • princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:28
          czy naturalnie? bo u mnie na clo
          • ambrozja Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 22:00
            Od wrzesnia 2005r. intensywne starania utrudnione z uwagi na zaburzenia cyklu,
            wysoka prolaktyne, PCO. Miałam być własnie stymulowana od nastepnego cyklu clo
            kiedy okazało sie ze jestem w ciązy smile
            • viwka Re: PCOs 27.06.06, 22:30
              Mi po raz drugi pomogło .... odchudzanie!
              zaszłam w pierwszą ciąze po odchudzaniu i teraz też całą wiosnę dieta i
              ćwiczenia. Nie to żebym wyglądała jak laska.Zawsze byłam gruba, nawet jak sie
              odchudzałam to do ... hmm 85kg uncertain max /nie pytajcie o wage startową smile/
              Teraz też tak było wink Miałam motywację bo ..ślubex kościelny braliśmy
              www.pbase.com/fudark/image/59250940

PCOS leczyłam od chyba 18go roku życia...
            • dakota123 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 22:42
              Julka "zrobiła się sama" a druga dzidzia w pierwszym cykluwink))
    • papuga_5 Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 02:40
      U nas z pierwszym dzieckiem zajelo 9 miesiecy, z druga 1.5 roku, juz stracilam nadzieje i wtedy zaszlam.
      • trzeci_raz_mama Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 16:38
        Udalo sie w pierwszym cyklu staran

Pozdrawiam,
    • reninka72 Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 18:11
      Nam sie udalo za trzecim razem, z testami owu. Sama bylam zaskoczona, bo mam 34
      lata i ponoc plodnosc z wiekiem spada.
    • furetti Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 21:59
      u nas 8 miesięcy - nie wiem czy to dużo...
    • my_cha1 Re: jak dlugie starania? 29.06.06, 21:07
      Nam się udało za pierwszym razem wink
      Za to teraz się martwię, że sokoro tak bezproblemowo poszło, to pewnie kilka
      zakrętów przed mną ...
      • niunka24 Re: jak dlugie starania? 29.06.06, 21:20
        a ja przestałam się zabezpieczać ok.10 mies.temu, a pożadne starania trwały
        jakieś 4 cykle
        pozdrawiamsmile
    • wiolczers Re: jak dlugie starania? 04.07.06, 11:40
      Nam udało się za pierwszym razem, zupełnie niespodziewanie. Myślałam, że będzie
      ciężko, bo mam kłopoty z tarczycą, a tu taka niespodzianka smile)
    • kubulka1 Re: jak dlugie starania? 05.07.06, 10:37
      A ja mam 100% trafień-dwie próby (dosłownie) i dwie ciąże (w odstepie 2 lat).
      Łatwo poszło. Niestety w pierwszej ciąży skurcze, teraz miałam plamienie.
      Trzymam kciuki za wszystkie lutowe dzieciaczki!
      • marti_ka82 Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 08:06
        ja 2 cykl staran, ale ten mial byc porzadny wyszlo jak wyszlo a fasolka jest smile
        tyle ze my bylismy do zeszlego tyg malzenstwem na odleglosc 900 km wiec latwo
        nie bylo smile
    • marysiowamama Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 17:13
      Pierwsze Dziecko-Marysia to 6m-cy usilnych starań, teraz nasza lutóweczka to...
      chwila nieuwagismile))
    • novinka_78 Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 19:44
      1 rok i 7 miesięcy, z tym, że w ostatnivh dwóch miesiącach zupełnie
      przestaliśmy o tym myśleć, że się "staramy" i to chyba przyniosło efekt smile)
    • mikaa25 Re: jak dlugie starania? 08.07.06, 22:05
      dwa razy w środku cyklu bez zabezpieczenia i po raz drugi 2 kreseczki- sama
      jestem w szoku.
    • edkowa Re: jak dlugie starania? 12.07.06, 04:17
      No to ja was zaskocze. Doslownie za pierwszym razem (od 7 miesiecy) i jedynym w
      tym miesiacu razem! Wypadl wlasnie 14 dnia, mam 32 lata i to pierwsza dzidzia.
      Mam wrazenie, ze to niemal cudzik smile) Do tego na razie, jestem w 8 tc, nie mam
      zadnych dolegliwosci, zero nudnosci, zmeczenia, checi na dziwne potrawy. Moja
      dzidzia jest wyjatkowo wyrozumiala smile)
      • aga_lub_marcin Re: jak dlugie starania? 19.07.06, 23:26
        To ja chyba najdłużej.Od razu po ślubie( 26,08,2000 )nie zabezpieczaliśy sie
        przed ciążą czyli prawie 6 lat starań. W cyklu w którym zaszlam porobiliśmy
        sobie akurat pierwszy raz badania na płodność. Wyszły dobrze- czego nawet nie
        interpretowała moja gin, bo zanim pokazałam jej wyniki wiedziałam już że
        wszystko z nami ok, powiedziały mi to dwie śliśne kreseczkismile
    • elek75 Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 09:30
      u nas zdażyły się 2 cudy.. mój mąż ma bardzo ciężką oligoasthenozoospermię i
      lekarze nie dawali nam żadnych szans na dziecko w naturalny sposób.. tylko in
      vitro miało nas ratować... w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu usilnych
      starań.. (wcześniej mimo wszystko uważaliśmy), ale jajo płodowe było puste ...
      lekarze oczy robili, że wogóle doszło do zapłodnienia... po pół roku od
      zabiegu zaszłam w pierwszym cyklu... i narazie wszystko jest OK... Lekarze są
      zdumieni... bo z bilogicznego punktu jest to mało prawdopodobne.. (dobrze, że
      mąż nie posądza mnie o skok w bok... wink)) wygraliśmy "6" na loterii życiowej..
      • mika751 Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 16:15
        W przypadku obu ciaz udalo sie po 5 miesiacach staran smile
    • candy.woman Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 22:08
      My w zasadzie o nasze słonko staralśmy się 2 mce.
    • misia9944 Re: jak dlugie starania? 21.07.06, 09:47
      Nam sie udało za 1 razem i bylam bardzo miło zaskoczona. Choc nie wierzylam ze
      moze mi sie udac za 1 jak tak bardzo chce...
    • mlwawpl Re: jak dlugie starania? 06.08.06, 20:14
      u nas wyszło za pierwszą próbą smile
    • pinacolada77 Re: jak dlugie starania? 08.08.06, 22:05
      Po odstawieniu tabletek dwa miesiace sobie odpusciliśmy.
      trzeci miesiac był wystarany wszystko obliczone i się nie udało.
      W czwartym odpuściliśmy bo wyjechałam odpoczać do lasu, maż przyjechał na jeden
      dzień w sumie juz "po terminie" i sie udało.
      Takż ew sumie w drugim cylu starańwink))
      Ciesze sie bo brałam tabletki 3 lata, ale okaząło sie ze wszystko cudownie sie
      potoczyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka