marganda 27.06.06, 04:00 Starania zajely nam 17 miesiecy zakonczone clo i IUI. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineze Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 07:25 14 miesięcy w przypadku obydwu ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 08:06 hmm przestalismy sie zabezpieczac 1,5 rok temu. starania, ale bez specjalnego patrzenia w kalendarz(yk), podjelismy z rok temu. a takie starania w pelni (z kalendarzem w reku i sluzem na palcach) to z 2-3 m-ce temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka1979 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 08:40 O drugie staraliśmy się 4 miesiące,a synka zrobiliśmy "nie wiadomo kiedy" src="bd.lilypie.com/JgYnp2.png" Odpowiedz Link Zgłoś
meg24 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 09:02 U nas baaardzo dlugie... Prawie 2,5 roku. Juz prawie straciłam nadzieję, ze uda się naturalnie. Przerobilam i clo i 2 IUI i niejedno załamanie nerwowe, także droga do naszego szczęścia była bardzo długa i wyboista. Teraz tylko modlę się, żeby wszystko było ok aż do samego końca Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 Re: jak dlugie starania? 04.07.06, 11:26 U nas starania były tylko przy adasiu, ale trwały "aż" 1 miesiąc, a z pierwszą ciążą to była wpadka/niestety poroniona/ , a teraz mimo gumeczek doszło do zapłodnienia- zagalopowalismy sie )) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jagoodka8 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 09:17 Pierwszy raz 4 miesiace (niestety ciaża w 7 tygodniu obumarla((( ). Teraz po pół roku przerwy zaszłam w pierwszym cyklu starań... tak bardzo pragniemy tego maleństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
mija74 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 10:46 Widzę, że wszystkie nasze ciąże bardzo wyczekane i upragnione. Moja też jest cudem i chcę wierzyć że tym razem się uda. Staramy się 3 lata, w tym czasie leczenie, 2xIUI, 2xporonienie, zdiagnozowana endometrioza IV stopnia, laparoskopia-usunięcie torbieli, stwierdzony niedrożny lewy jajowód.Uff, to tyle o mnie. Generalnie od roku słyszałam od lekarza, że tylko in vitro. A wtym czasie dwa razy zaszłam w ciążę naturalnie, bez żadnej stymulacji - to są cuda. Problem jest z utrzymaniem ciąży, teraz znowu plamienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:34 i z Jaśkiem i teraz za trzecim razem się udało Odpowiedz Link Zgłoś
franioz Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:50 Witan nam udało się już w drugim cylku po odstawieniu pigułek. Sama nie mogę w to uwierzyć. Pozdrawiam Mama Frania (3 latka) Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 11:56 U mnie rok. Od razu zaczęliśmy się starać z termometrem i wykresami, bo już wcześniej z tego korzystałam. Pamiętam, że liczyłam, że jakbym zaszła w pierwszym cyklu to dziecko urodziłoby się w lutym 2006. Po czterech cyklach zaszłam, ale niestety w 9tc zdiagnozowano puste jajo płodowe. Potem 3 cykle przerwy i znowu się udało za 4 razem. Termin miałam na 1 czerwca i najlepsze jest to, że właśnie mniej więcej w tym okresie zaszłam . Myślę, że to moja dziecinka do mnie wróciła. Teraz tylko niesamowite nerwy, bo za 8 dni mam usg (na poprzednich było widać tylko pęcherzyk) i cały czas się modlę żeby się koszmar nie powtórzył i żebym zobaczyła brykające maleństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: irima 2 27.06.06, 12:08 czytam Twoją historię i jakbym swoją czytała... my też zaszliśmy w Jaśkową rocznicę, a test zrobiłam w Dzień Matki i dlatego myślę, że to prezent od mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
kasjach Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 13:28 Pierwsza ciąża, z zaskoczenia druga w 8 cyklu, oj naczekaliśmy się! ale ja mam prawdopodobnie tylko jeden jajowód czynny ze względu na macicę jednorożną, więc połowę mniej szans na zajście. W tym cyklu miałam mieć hsg No i u nas też zajście w okolicach rocznicy.. w sumie cieszę się teraz, że nie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 17:57 My to wlasciwie sie nie staralismy. Mamy juz synka, i moj malzonek nie bardzo byl gotow na nastepne dziecko. Ale ja troche histeryzowalam i dla swietego spokoju moj maz "poszedl" kilka razy na calosc. W drugim cyklu sie udalo Do mojego meza to dopiero dociera! Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 18:11 My rok starań, po drodze w grudniu 05 ciążą biochemiczna lub wczesne poronienie. Problemem było PCO i brak naturalnej owulacji, udało się z clo i monitoringiem. Odpowiedz Link Zgłoś
viwka Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:21 W Wielkanoc był ślub a potem siup! i jazda na maxa Ale dzidzia nie jest z podróży poślubnej (byliśmy w Irlandii)choć z miesiąca miodowego ;D Czyli trafiony zatopiony za pierwszym razem (przy bezowulacyjnych cyklach przy PCOS... to cud!) Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:27 Viwka ten cud to po clostilbegycie Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 20:28 czy naturalnie? bo u mnie na clo Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 22:00 Od wrzesnia 2005r. intensywne starania utrudnione z uwagi na zaburzenia cyklu, wysoka prolaktyne, PCO. Miałam być własnie stymulowana od nastepnego cyklu clo kiedy okazało sie ze jestem w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
viwka Re: PCOs 27.06.06, 22:30 Mi po raz drugi pomogło .... odchudzanie! zaszłam w pierwszą ciąze po odchudzaniu i teraz też całą wiosnę dieta i ćwiczenia. Nie to żebym wyglądała jak laska.Zawsze byłam gruba, nawet jak sie odchudzałam to do ... hmm 85kg max /nie pytajcie o wage startową / Teraz też tak było Miałam motywację bo ..ślubex kościelny braliśmy www.pbase.com/fudark/image/59250940 PCOS leczyłam od chyba 18go roku życia... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: jak dlugie starania? 27.06.06, 22:42 Julka "zrobiła się sama" a druga dzidzia w pierwszym cyklu)) Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 02:40 U nas z pierwszym dzieckiem zajelo 9 miesiecy, z druga 1.5 roku, juz stracilam nadzieje i wtedy zaszlam. Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 16:38 Udalo sie w pierwszym cyklu staran Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 18:11 Nam sie udalo za trzecim razem, z testami owu. Sama bylam zaskoczona, bo mam 34 lata i ponoc plodnosc z wiekiem spada. Odpowiedz Link Zgłoś
furetti Re: jak dlugie starania? 28.06.06, 21:59 u nas 8 miesięcy - nie wiem czy to dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: jak dlugie starania? 29.06.06, 21:07 Nam się udało za pierwszym razem Za to teraz się martwię, że sokoro tak bezproblemowo poszło, to pewnie kilka zakrętów przed mną ... Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: jak dlugie starania? 29.06.06, 21:20 a ja przestałam się zabezpieczać ok.10 mies.temu, a pożadne starania trwały jakieś 4 cykle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolczers Re: jak dlugie starania? 04.07.06, 11:40 Nam udało się za pierwszym razem, zupełnie niespodziewanie. Myślałam, że będzie ciężko, bo mam kłopoty z tarczycą, a tu taka niespodzianka ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubulka1 Re: jak dlugie starania? 05.07.06, 10:37 A ja mam 100% trafień-dwie próby (dosłownie) i dwie ciąże (w odstepie 2 lat). Łatwo poszło. Niestety w pierwszej ciąży skurcze, teraz miałam plamienie. Trzymam kciuki za wszystkie lutowe dzieciaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 08:06 ja 2 cykl staran, ale ten mial byc porzadny wyszlo jak wyszlo a fasolka jest tyle ze my bylismy do zeszlego tyg malzenstwem na odleglosc 900 km wiec latwo nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 17:13 Pierwsze Dziecko-Marysia to 6m-cy usilnych starań, teraz nasza lutóweczka to... chwila nieuwagi)) Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: jak dlugie starania? 06.07.06, 19:44 1 rok i 7 miesięcy, z tym, że w ostatnivh dwóch miesiącach zupełnie przestaliśmy o tym myśleć, że się "staramy" i to chyba przyniosło efekt ) Odpowiedz Link Zgłoś
mikaa25 Re: jak dlugie starania? 08.07.06, 22:05 dwa razy w środku cyklu bez zabezpieczenia i po raz drugi 2 kreseczki- sama jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
edkowa Re: jak dlugie starania? 12.07.06, 04:17 No to ja was zaskocze. Doslownie za pierwszym razem (od 7 miesiecy) i jedynym w tym miesiacu razem! Wypadl wlasnie 14 dnia, mam 32 lata i to pierwsza dzidzia. Mam wrazenie, ze to niemal cudzik ) Do tego na razie, jestem w 8 tc, nie mam zadnych dolegliwosci, zero nudnosci, zmeczenia, checi na dziwne potrawy. Moja dzidzia jest wyjatkowo wyrozumiala ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: jak dlugie starania? 19.07.06, 23:26 To ja chyba najdłużej.Od razu po ślubie( 26,08,2000 )nie zabezpieczaliśy sie przed ciążą czyli prawie 6 lat starań. W cyklu w którym zaszlam porobiliśmy sobie akurat pierwszy raz badania na płodność. Wyszły dobrze- czego nawet nie interpretowała moja gin, bo zanim pokazałam jej wyniki wiedziałam już że wszystko z nami ok, powiedziały mi to dwie śliśne kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
elek75 Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 09:30 u nas zdażyły się 2 cudy.. mój mąż ma bardzo ciężką oligoasthenozoospermię i lekarze nie dawali nam żadnych szans na dziecko w naturalny sposób.. tylko in vitro miało nas ratować... w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu usilnych starań.. (wcześniej mimo wszystko uważaliśmy), ale jajo płodowe było puste ... lekarze oczy robili, że wogóle doszło do zapłodnienia... po pół roku od zabiegu zaszłam w pierwszym cyklu... i narazie wszystko jest OK... Lekarze są zdumieni... bo z bilogicznego punktu jest to mało prawdopodobne.. (dobrze, że mąż nie posądza mnie o skok w bok... )) wygraliśmy "6" na loterii życiowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
mika751 Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 16:15 W przypadku obu ciaz udalo sie po 5 miesiacach staran Odpowiedz Link Zgłoś
candy.woman Re: jak dlugie starania? 20.07.06, 22:08 My w zasadzie o nasze słonko staralśmy się 2 mce. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: jak dlugie starania? 21.07.06, 09:47 Nam sie udało za 1 razem i bylam bardzo miło zaskoczona. Choc nie wierzylam ze moze mi sie udac za 1 jak tak bardzo chce... Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: jak dlugie starania? 08.08.06, 22:05 Po odstawieniu tabletek dwa miesiace sobie odpusciliśmy. trzeci miesiac był wystarany wszystko obliczone i się nie udało. W czwartym odpuściliśmy bo wyjechałam odpoczać do lasu, maż przyjechał na jeden dzień w sumie juz "po terminie" i sie udało. Takż ew sumie w drugim cylu starań)) Ciesze sie bo brałam tabletki 3 lata, ale okaząło sie ze wszystko cudownie sie potoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś