prakseda_ka 06.07.06, 18:56 cześc dziewczęta, musze Maćkowi zrobic badanie moczu - jak go namówić zeby nasiusiał do pudełka?? Macie jakies doświadczenia? będę wdzięczna za sugestie ... pozdro Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renar78 Re: próbki moczu 06.07.06, 20:12 Mój maluch dosyc często ma badany mocz, tak więc moge Ci napisać co u nas działa. Najlepiej iść do łazienki i odkręcić wodę z kranu. Wiem, że to moze śmiesznie brzmi, ale to działa Ja kładę małego, odkręcam wode, podstawiam pojemniczek i czekam... Czasami jednak mały się buntuje i muszę założyć woreczek, chociaz lepiej go nie używać. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: próbki moczu 06.07.06, 21:07 nocnik po 2 tyg walki kupilam nocnik,wyparzylam,zdezynfekowalam. woreczki sa do d... no ale ja mam dziewczynke -wiadomo-trudniej. moja zawsze rano sika, posadzilam, poczekalam, git! Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: próbki moczu 06.07.06, 22:10 my też bardzo często robimy kontrolnie. u nas sprawdza się podanie czegoś do picia. po piciu zaraz jest siku. najczęściej rano daje mu pić przez sen, potem rozbieram, myję cieplutką wodą w okolicach brzuszka i... nie ma siły! Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: próbki moczu 06.07.06, 23:33 Sa takie specjalne woreczki przyklejane do fiutka. w mojej przychodni daja razem ze skierowaniem, pewnie mozna je kupic w aptece. sa b wygodne. przykleja sie na noc i fiuuu. rano pelna torebka. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: próbki moczu 07.07.06, 00:20 Woreczki można kupić w aptece ale lepiej do pojemniczka (i to środkowy sik) bo wtedy wynik jest pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda_ka Re: próbki moczu 07.07.06, 10:50 dzięki - jednak forum stanowi kopalnię doświadczeń. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś