dido_dido 20.07.06, 21:09 Oczywiście nasze dzieci mają imiona ale pewnie używacie jakiś "zamienników" Pochwalcie się! Ja z racji imienia Antek mówię Antonio lub Banderas - bo z Antka taki przystojniaczek jest. Czasem jest też Marchewką - to z racji stopnia "kumania" Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martunia78 Re: Nicki naszych dzieci ;) 20.07.06, 21:24 Taaaa(k), nie ma się czym chwalić za bardzo bo Milan został ochrzczony ksywką Yoda-tatusiowie oczywiście wiedzą-Gwiezdne Wojny... A to z uwagi na klapnięte uszko Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia221 Re: Nicki naszych dzieci ;) 20.07.06, 21:45 A ja na swego Mateuszka mówię Mateo, jak Romeo Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Nicki naszych dzieci ;) 20.07.06, 22:36 Julek jest muminkiem, rycerzykiem oraz żabą Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Nicki naszych dzieci ;) 20.07.06, 23:11 Moj Matthias ma takie "ksywy": Matti, Matijasek-Zawijasek (starszy synek Niklas to czasem Niczek-Pumperniczek z noskiem kabanoskiem i brzuszkiem-lakomczuszkiem), Matysek, Matys (z "S" z kreseczka, ale nie mam polskich liter), Misiek, Zabka, Maluszek... Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Nicki naszych dzieci ;) 20.07.06, 23:12 Acha! A tak wogole to nasz Matthias tez jest u nas nazywany Mika, tak jak dlugi czas chcielismy go nazwac (na Wielkanoc zmienilismy na Matthiasa). I naszemu starszemu synkowi sie juz tak ten Mika zakodowal, ze go dalej tak nazywa,a przez to i my czasem Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 08:19 My na Tymka mówimy bardzo często Kabaczek. To z "Zagubinych", Charlie nazwał tak synka dziewczyny, która urodziła na wyspie. Poza tym jest jeszcze tymciocha-kokocha. No i dżordż brzyyyydal, że niby taki szpetny jak George Clooney. Odpowiedz Link Zgłoś
superiwona Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 08:21 Kamilkę nazywam Brandolina lub Dżolina poniewaz urodzila sie pare dni po przyjsciu na swas coreczki Brata Pita i Angoliny Joli i tak jakos zostalo... Szymus swoja siostre nazywa kopaczka, bo strasznie kopoala mnie jak bylam w ciazy. poza tym stnndard-sloneczko. kochanie, coreczka tatusia. zabcia... Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 08:45 Dzięki Zebra,przypomniałaś mi, że na mojego mówię Kabanek Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 12:22 ja na swojego Huberta mówie Hubcio, a tatuś mówi do niego Borsuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 12:47 Moja Julcia to Julinek albo Kruszek, często też mówię do niej po nazwisku)) A niektórzy mówią na nią Rysiu Kalisz lub Kaliszek, ze względu na pucułowate policzki. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 12:59 Mój brat Szymonka nazwał jak jeszcze sie urodził: Majewski i tak czasem na niego woła hehe, poza tym: Szymonka, Szymuś, Kleszczyk (to mój tesciu nazwal, bo maly uwielbia spac na moich piersiach na brzuszku i wtedy przykleja sie jak kleszczyk, hihihi), ja na niego mówie Niuniuś od kad wiedzialm ze bedzie synek. Czasem kurczaczek, bo ma takie fajne policzki jak kurczak maly z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 13:02 Do Emilki mówimy : Mila, Mileńka, Emilutka, Emisia, Emilaśka, Bździagiewka. Bździągwa to wymysł tatusia. Ale mówi tak do niej tylko wtedy gdy Mila marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 13:19 O, mateuszek ma dużo ksywek. Mówimy: matuszek, oscypek, pędruś/pędrek, myszorek, klusek a oprócz tego mnóstwo różnych pieszczotliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 13:36 My jeszcze w ciąży mówiliśmy na naszego synka Paździoszek i tak zostało. Jest więc Nioszkiem Paździoszkiem Bywa Paździochem i Paździerzem. Jeszcze kurką, syneńkiem, skarbem, króliczkiem, mordką, księciem (jak marudzi), prezesem (jak się śmieje, a to ze względu na prezesowski brzuch imie zdrabniamy na Kajtoszek, Kajtuń, Kajtunio. Odpowiedz Link Zgłoś
justynapio Re: Nicki naszych dzieci ;) 24.07.06, 10:55 Nanaszą Majkę mówim: Majcia, Masjuś, MAciuś, pszczółka, gówniarka- to ciocia, wtedy najbardziej się śmieje, Misia, Dziobak, Niańcia, a mój tata Zuzia bo tak sobie z mamą wymyslili jeszcze jak była w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Nicki naszych dzieci ;) 21.07.06, 21:57 Moja Alicja jest najczęściej Alutką. Oraz jeszcze słoneczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Re: Nicki naszych dzieci ;) 22.07.06, 01:12 Ja na moja Gabrysie mowie: Gabi, niunia, zabka, sloneczko, kochanie Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: Nicki naszych dzieci ;) 22.07.06, 09:09 Oj, nasz to ma tego mnóstwo. Ostatnio natchnieniem był mundial i mówiłam na niego makelele, następnie kosztinio (piszę fonetycznie), a teraz labinio - chociaż nie ma takiego piłkarza i nie mam pojęcia, dlaczego tak go nazywam. Jest też marudzinkiem, zawodnikiem (od zawodzenia) i przytułkiem (od przytulania) oraz beczułką (od bekania). Standardowo jest myszką i rybeńką. Inne wyleciały mi z głowy, ale jest ich jeszcze trochę Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: Nicki naszych dzieci ;) 22.07.06, 12:25 my na Szymka mówimy: misio Szymisio,aniołek,myszka, misiaczek,misieniek,szymkowiak, szymankiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia290 Re: Nicki naszych dzieci ;) 22.07.06, 13:35 Hej, a my nazywamy Dominikę Domisią,Dominikaną, i... nóźią-fruzią hihi( od fruwających nózek)... tak mówi Michalina starsza siostra Domisi , która jest w domu Misią. A najbardziej lubię zwracać się do nich jednocześnie: Misia -Domisia! Pozdr, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Lenka to.... 22.07.06, 13:59 oczywiście Kapustka lub Quliczek...moja przyjaiółka mówi na nią Brukselka bo na mnie mówi Kapuśniak Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Lenka to.... 24.07.06, 15:53 ponieważ sezon ogórkowy w pełni to mój tata na Lenkę zaczął mówić Korniszonek Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Mateuszek to: 24.07.06, 15:31 Matuś, Matuśka, Matunia-synunia, pucio-pucio, misiu, serduszko, księciunio pozdrawiam Asia z Matusiem Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Nasz Julianek... 24.07.06, 23:11 Na naszego Julianka wołamy Juluś,malutelek, dziabąg i synuniu, czasem także mały potwór mlekowy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re: Nasz Igor bywa: 24.07.06, 23:25 Gugulkiem, Ogórkiem, Gugusiem, bebe-dziu-dziu, Partyzantem (bo się tak podstepnie uśmiecha ), Wielkim-Trutniem-Latajacym (ulubiona zabawa w silnych ramionach taty), Kosmonautą (bo tak usilnie potrafił się gapic przez dachowe okno. Swietny ten wątek - ależ jestescie pomysłowe... !!! Odpowiedz Link Zgłoś