Dodaj do ulubionych

Styczeń 2006

31.07.06, 22:24
witaaam kochane mamusie
mój maluszek urodził 15.01.2006 o 22.00, 3450 kg i 53cm, jak tam wasze skarby?
mój już jest całkiem spory (9,5 kg i 72cm)i od tygodnia siedzi sobie bez
podtrzymywania, śmiejąc się że juz nie musi leżeć. wyciaga rączki do mnie i
buja sie podnosząc na nóżki. myśle że ma mocne nogi i bedzie wczesnie chodził,
pieknie kręci się placków na brzuszek i na odwrót. i zajade się mięskiem oj
jak bardzo, oblizuje się wręcz.
Obserwuj wątek
    • darekf5 Re: Styczeń 2006 04.08.06, 13:47
      Ja jestem tatusiem, moja córeczka urodziła się 18.01, waży już 9,115kg,
      uwielbia spacery, kąpiele w wanience, bardzo dużo się smieje, podziwia świat,
      jest bardzo ciekawa, a wczoraj zaczeła się przygotowywać do raczkowaniasmile
      apetyt jej dopisuje, wcina prawie wszystko. Jest po prostu kochanasmile Każda
      chwila z Natalką to wieeeeeeeeeelkie szczęście
      • kikak3 Re: Styczeń 2006 06.08.06, 19:00
        Mój synek Maciuś urodził się 24. 01. 2006 o godz 8 rano. ważył 3850 i miał 54
        cm. Dziś waży 8500, uwielbia się kulać plecki-brzuszek, siedzi już z małą
        pomocą. Jest bardzo wesoły, do wszystkich się śmieje. Właśnie czekamy na
        pierwsze ząbki, które lada dzień się pojawią. Pozdrawiamy
        • alislusa Re: Styczeń 2006 07.08.06, 10:38
          Moja Nikutka oscyluje na razie koło 7 kg, przy urodzeniu 2950. Dolne siekacze
          wyszły jej już prawie do połowy, jeszcze się składa przy siedzeniu ale za to od
          2 tygodni sprężynuje na czworaczka, tak że aż się łóżeczko trzęsie. Wcina zupki
          2 razy dziennie, konsekwentnie odmawiając jabłka w jakiejkolwiek postaci. Może
          macie jakieś sposoby jak ją do niego przekonać?
          Pozdrawiamy ciepło!
    • edelka Re: Styczeń 2006 09.08.06, 12:55
      a nasza Natalcia urodziła się 11.01.2006 r. o godz. 8:05, waga 3370 wzrost 53 cm.
      Teraz ma troszkę ponad 6 kg, 66 cm, jest usmiechniętą, wesołą dziewczynką.
      prawie siedzi sama, turla się z plecków na brzuszek i czasem odwrotnie. Na
      brzuchu odpycha się rękoma i przesuwa w tył smile stoi na wyprostowanych nogach
      jak sie ją pod paszki trzyma, a czasem i parę kroczków zrobismile
      Pozdrawiamsmile
    • monkia_s Re: Styczeń 2006 09.08.06, 21:10
      Mój Filipek urodził się 17.01.06 o 12.30 (2520 i 47 cm).Teraz waży 7 kg i ma 68
      cm.Duzo się śmieje, gada po swojemu i jest bardzo towarzyski.Prawie sam
      siedzi.Bardzo lubi sie turlać i oglądać świat.Jest kochanym bobaskiemsmile
      Pozdrawiamy gorąco!
    • baby-boom Re: Styczeń 2006 10.08.06, 09:02
      Czesc
      Mój Bartek urodził się 26.01 wazył 3700 i miał 56 cmm. Jest straszną śmieszką.
      Uśmiech ma cały czas (nawet przez sen się śmieje). Teraz ma ok 68 cz i wazy ok
      8-9kg. Niedługo idziemy na kolejne szczepienie więc będę wiedziec dokładnie.
      Obroty z brzuszka na plecki i na odwrót idą mu juz bardzo dobrze. Siadanie jest
      na etapie - z małą pomocą rodziców siedzie ale sam to jeszcze troszkę trudno.
      Wszystko co jest w zasięgu rączek idzi do buzi tylko nie smiczek i nie butelka z
      kaszką. Zamiast smoczka ma palec a kaszka lepiej smakuje z łyżeczki.
      Pozdrawiam

• doralia Re: Styczeń 2006 12.08.06, 22:24
      Moja Natalcia urodziła się 02.01, 2900 i 56 cm, w tej chwili około 7500. Jest
      strasznym mamin cycusiem, ale mimo to jet wesołym i rodosnie rozgadanym
      dzieciaczkiem. Potrafi już sama siedzieć i sama siada podpierając się jedna
      ręką, turla sie po całym pokoju. Potrafi przyjąć pozycję do raczkowania, wkłada
      mały przedmiot do dużego, utrzymuje swój ciężar ciała na nóżkach i śmiesznie
      podskakuje. Jak zapytam się: Natalka gdzie jest lampa to podnosi głowę do góry
      i patrzy się na żyrandol, jak zapytam gdzie jest owieczka to wyciaga rączki i
      łapie ją.
    • averna Re: Styczeń 2006 15.08.06, 22:04
      witam wszystkich
      Marysia urodziła się w Nowy Rok. Ważyła 3410 i mierzyła 56cm.
      Nie mam pojęcia jak to wygląda teraz, ale niedługo idziemy na kontrolę, więc
      sprawdzimy. Maryśka jest nadal karmiona piersią, ale wcina też inne rzeczy.
      Dziś, np. dostała chrupka kukurydzianego do rączki i było to szaleństwo. Po
      prostu była chyba w siódmym niebie, że sama może jeść. Uwielbia gadac po
      swojemu, a jak jej źle to woła me-me. Nazywam ją wtedy małą kózką. Maryśka nie
      cieerpi siedzieć, chociaz , o dziwo, daje sie karmić na siedząco. Woli
      raczkować i najlepiej w kierunku czegoś przy czym może podnieśc się do stania.
      W łóżeczku sama wstaje i nawet trochę drepta.
    • mamainki Re: Styczeń 2006 17.08.06, 22:19
      Witam.Nasza Inusia urodziła się 17.01 o godz. 18;20.waga 3150 i 53 cm
      wzrostu.teraz wazy ok.8500 i ma 72 cm.Jest bardzo wesołym i ruchliwym
      szkrabikiem.Siedzi juz sama i bardzo intensywnie cwiczy raczkowanie.Ma juz 2
      ząbki i teraz czeka na 2 następne.Wcina zupki a chrupki kukurydziane to jej
      ulubiony przysmak.A najbardziej na swiecie uwielbia cycusia mamy.Jest straszną
      gadułą ale to ma po tatusiu.I jest najpieniejszym prezentem jaki dostłam w
      zyciu na urodziny.
      Pozdrawiamy Inka i Kaśka.
    • igaaga Re: Styczeń 2006 22.08.06, 13:21
      nasza córka urodziła się 22.01. godz. 17:25,Dzisiaj kończy siedem miesięcy.
      jest najbardziej pogodnym dzieckiem jakie znam.obraca się na brzuch ale powrót
      jej nie wychodzi, uwielbia siedzieć chociaż ma jeszcze drobne zachwiania i
      ląduje na twarzy.
    • mamaantosia1 Re: Styczeń 2006 22.08.06, 13:46
      07.01.2006 przyszedł na świat Antoś - 3360 g, 53 cm. Teraz siedzi juz stabilnie
      i "raczkuje" jak żaba po całym mieszkaniu (nie doszedł jeszcze do tego, że to
      trzeba na przemian: prawa noga - lewa ręka smile). Uwielbia "spacerować" trzymany
      pod pachami, zwłaszcza przed kąpielą, gdy tata go rozbierze i takiego jak go
      Pan Bóg stwozył prowadzi do łazienki - aż piszczy z radości! Cały czas jest na
      cycu, ale zajada też deserki, zupki z mięsem i surowe owoce. Czasami uda mu się
      powiedzieć "mama"!!! Waży 8,4 kg i mierzy 74 cm.
      • purchaawka Rysio - 15. Styczeń 2006 24.08.06, 12:22
        witm was! ciesze sie że jest nas tak dużo- rodziców styczniowych dzieci. mój
        Rynio zrobił już duże postępy, przewracaa się na różne strony i zaczyna
        raczkować. choć jeszcze mu wiele brakuje do raczkowania, ślicznie stoi przy
        łóżeczko na sztywnych nózkach. och jaka jest rozpacz jak nóżki się zmęczą a
        Rynio chciałby usiąść, i jednocześnie stać. pozdrawiamy wszytkich
        • alislusa Nikutka - 26 Styczeń 2006 25.08.06, 10:04
          Witamy wszystkich!
          Nikutka też się przewraca we wszystkie strony i kica po podłodze,tzn. idzie
          rękami i kica resztą ciałka. Bardzo sprawnie idzie jej przemieszczanie w taki
          sposób,zwiedziła już cały pokój. Nadal składa się przy siedzeniu, bardziej
          pasuje jej siad z podwiniętą pod pupę nóżką. No i wreszcie przemówiła,
          oczywiście ku mojej szalonej radości "mama".
          Pozdrawiamy styczniowe dzieciaczki i ich rodziców!
    • szwendalka Re: Styczeń 2006 25.08.06, 22:52
      Jestem mamą Natalki, która urodziła się 11.01.2006 ważyła 3200g i mierzyła 54 cm.Dziś wazy około 7,5 kg i jest bardzo wesołą i ruchliwą dziewczynką. Wszędzie jej pełno bo już raczkuje, siedzi sama i ciągle się uśmiecha. Uwielbia baraszkować z rodzicami. Teraz czekamy na zęby,ale coś ich niestey nie widać....Pozdrawiamy wszystkie 'styczniątka'
      • edelka Re: Styczeń 2006 29.08.06, 11:07
        niesamowite!! Moja NATALKA też jest z 11.01.2006big_grin
        • istante Re: Styczeń 2006 07.09.06, 21:37
          moja Łucja jest z 5 stycznia..jak sie urodzła mial 3 kg i 50 cm..teraz ma 8 i
          74 cm...ma prawie cztery zęby..raczkuje..podnosi się...i pięknie mówi MAMA...
          • mimmmi Re: Styczeń 2006 27.09.06, 22:35
            Antoś urodził się 6 stycznia w św Zofii. Wazył 4360g i mierzył 60cm obecnie
            10,5 kilo i 80 cm. Jest dużym ładnym chłopcem. Pozdrawiamy !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka