gosiunia333 05.08.06, 14:44 moj maly wczoraj byl szczepiony a dzis ma goraczke, czy wasze dzieci tez goraczkowaly,czy jesli wiadomo ze moze wystapic goraczka poi szczepionce to mam jechac na pogotowie?prosze pomozcie,nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniatomek3 Re: goraczka po szczepionce 05.08.06, 14:48 gorączkować może, daj mu coś zbijającego gorączkę jakiśczopek odpowiednio dobrany do wagi dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: goraczka po szczepionce 05.08.06, 14:50 dziekuje bardzo,bo juz tracilam zmysly Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka781 Re: goraczka po szczepionce 05.08.06, 14:54 Moj synek zarowno po pierwszej jak i drugiej szczepionce mial goraczke. Tyle, ze ona ustąpila gdzies w drugiej dobie. Za pierwszym razem nie dawalam zadnych lekow a za drugim czopka paracetamolu, ale zbyt malego do wagi, wiec nic nie dal chyba . Generalnie nie ma sie co przejmowac. Ja dzwonilam za pierwszym razem do lekarza bo tez bylam spanikowana, ale uspokoili mnie ze to normalne i zeby ewenutalnie dac tego czopka, ale zanim kupilam, to juz goraczka przeszla. Tak ze sie nie przejmuj, niedlugo przejdzie . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: goraczka po szczepionce 05.08.06, 16:19 Julek po szczepieniu nie goraczkował ale był natomiast bardzo niespokojny i zachowywał się inaczej niż zwykle. Lekarka kazała w przypadku gdyby wystąpiła goraczka lub zmiana zachowania podać czopki specjale dla maluszków-Efferalgan (opakowanie z zajączkiem).Po zaaplikowaniu czopka mały był o wiele spokojniejszy. Myślę,że śmiało możesz maluszkowi podać taki czopek. Sa one bardzo malutkie więc nie ma obawy.Pozdrawiam Ada i Julek Odpowiedz Link Zgłoś