Dodaj do ulubionych

grudniowe dzieci

12.08.06, 22:34
Mój synek urodził się 16 grudnia 2005. Jest wspaniały , rozwija się
świetnie.Kilka "życzliwych" osób powiedziało mi że dzieci urodzone w grudniu
będą daleko w rozwoju za dziećmi urodzonymi w tym samym roku ale w
poprzednich miesiącach,oraz że mają większe kłopoty w szkole.
Prosze wszystkie mamy grudniowych dzieci o kontakt.
Obserwuj wątek
    • dankazaba Re: grudniowe dzieci 15.08.06, 09:49
      spokojnie to nie do końca prawda. mój syn urodził się 11 grudnia. ma już 15
      lat. na początku rzeczywiście poświęcałam mu duzo czasu, żeby z edukacją nie
      zostawał w tyle. miałam bardzo dużo książeczek-zestawów edukacyjnych i gier.
      ale z nauką nie było nigdy żadnych poważnych problemów. nie był orłem ale też
      nie tumanem. taki średniak był z niego do końca podstawówki. w gimnazjum tak
      wziął się do nauki że na dzień dzisiejszy, a zdał do trzeciej gimnazjum jest
      trzeci w klasie. chodzi do klasy sportowej-gra w piłkę ręczną i jeżeli chodzi o
      tę dziedzinę jest bezkonkurencyjnie najlepszy w klasie od kilku lat. problemem
      jest tylko jego wzrost. w porównaniu do rówieśników ciągle jest najniższy ale
      dojrzewanie przed nim i myślę że to jeszcze nadrobi. pozdrawiam
      • jus26 Re: grudniowe dzieci 15.08.06, 19:24
        witam

jestem przykladem na to że to kiepskie stwierdzenie. Urodziłam się 30 grudnia i
        zawsze byłam jednym z najlepszych dzieci w zerówce, potem w szkole i na
        studiach. To czy ktoś jest dobry czy nie to kwestia indywidualna. Dodam że ze
        swoim rocznikiem uczęszczałam do szkoły.

pozdrawiam wszystkie grudnióweczki
    • ala_kulik Re: grudniowe dzieci 17.08.06, 20:39
      jest forum grudniowych dzieciaków z 2005 roku (zimorodki2005). tam dowiesz się
      wiecej o rowieśnikach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka