Dodaj do ulubionych

ciuchy jesien/zima

22.08.06, 13:58
nie bardzo wiem od czego zaczac kompletowanie garderoby. musze kupic wszystko.
przed chwila w h&m kupilam ocieplane dzinsowe ogrodniczki 9 mialm chrapke na
spodnie zwykle, ale chyba ogrodniczki sa wygodniejsze? a moze sie myle?
do tego body na dlugi rekaw, skarpetki wybralam zwykle, chyba nie ma sensu
tych grubasnych kupowac?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:01
      za szybko wcisnelam enter...
      a co z btami? na razie kajtek zaiwania w takich kapciach ze sztywna podeszwa i
      kostka, mam kupowac oddzielne na jesien i oddzielne ja zime? czy w ogole taki
      brzdac musi miec kozaki? i tak bedzie jezdzil w wozku z ocieplaczem...
      a kombinezon? boze.... ile tego jest!
      pon ile par spodni, bluz, swetrow macie?
      w domu planuje uszczac kajcika w oskich rajtuzach uwielbiam widok syna w
      rajtkachbig_grin) i w body, mam cieple mieszkanie. grube rzeczy potrzebne sa tylko na
      zewnatrz.
      doradzcie cos!smile
      • kasikk_29 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:10
        ja nie mam kaski na kupowanie wszystkiego na raz, więc kompletuję to, co akurat
        jest potrzebne, bo mała wyrosła
        akurat teraz widzę wyraźne braki w bluzeczkach z długim rękawem
        kupiłam w promocji bartkowe trzewiki na jesień
        kurteczka z wiosny będzie dobra, bo zawijałyśmy rękawki
        i tak po troszku kupuję, co mi się spodoba
        • maretina Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:12
          z kaska wiesz... roznie bywa. raz jest a raz nie, ale we wrzesniu mamy
          maly "przyplyw" i musmy przeznaczyc to na garderobe, nie tylko dla syna-sami
          tez potrzebujemy na zime pare rzeczysmile
          generalnie tez kupuje okazjonalnie a nie hurtemsmile
          • kasikk_29 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:16
            no to fajnie macie...
            też mam ochote sie obkupić, ale chyba poczekamy smile)
            ja sie trochę boję, jaka ona duża będzie w zimie
            trochę też dlatego nie w kupuję całkowicie zimowych ciuchów
    • ania2425 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:05
      ja zakupilam grubsze pizamki, pajacyki - takie cieplejsze. fajne bluzy i
      spodnie dresowe na wyprzedazach i superowa kurtke dwustronna: z jednej strony
      blekitna, z drugiej bialy "cicius". naprawde odlotowa. w Next. i jeszcze
      trafily mi sie takie adidaski ze skorki na grubszej podeszwie.na jesien w sam
      raz. a moze i na tutejsza zime tez wystarcza...ogrodniczki i swetry sa troche
      wieksze wiec mysle ze w nich przepeka.
      musze jeszcze kupic body bo ze wszystkich wyrasta i rajstopki i jakas czapeczke.
    • w1paula Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:06
      Spodnie, swetry i body z długim rękawem już mam (opkupiłam się na promocji z
      pieczątkami w H&M). Nie wiem natomiast czy kupić jedoczęściowy kombinezon a
      może kurtkę i spodnie a może najlepiej mieć i to i to? Wczoraj tez zajrzałam do
      H&M i z nog mnie zwaliło jak zobaczyłam cenę za kurtkę na korzuszku 99,90!!!!
      Lubię wydawać kasę na Hubcika ale to chyba lekka przesada. Nad butami jeszcze
      się nie zastanawiałam, bo Hubcik chodzi tylko przy meblach. No ale to będzie
      kolejny problem do rozwiązania.
      • maretina Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:10
        kajtek tez lazi przy meblach, ale sadze, ze zima zacznie sie poruszac bez
        meblismile
        nie wiem czy kupic kombinezon jedno czesciowy czy dwu...ale chyba dwuczescowy
        jest praktyczniejszy, np. jak bedzie cieplej to ie musze grubych portek
        zakladacsmile
        • ania2425 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:14
          ja kombinezon tez raczej dwuczesciowy kupie. praktyczniejszy
          • w1paula Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:15
            Tylko że w jednoczęściowym jest pewność, że nic nie wieje i w nereczki
            cieplutko. No i spokojnie można pozwolić maluchowi na śniegu pobrykać.
            • ania2425 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 14:19
              ale sprobuje poszukac dwuczesciowego ktory bedzie mial spodnie takie
              ogrodniczki na szelkach, na to gora i nerki przykryte. jest tylko ryzyko ze np.
              snieg dostanie sie pod ta kurtke przy wiekszych wybrykach.
              • paulinka84 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 16:07
                Proponuję kombinezon dwuczęsciowy, ale zapinany na zamek. Mieliśmy rok temu
                taki z mariquity - kurteczka a do tego przypinany dół na zamek błyskawiczny. W
                tym roku chciałabym coś podobnego, bo naprawdę był świetny ten kombinezon.
                Z cieplejszych ciuszków mamy dresik ocieplany, dżinsy połówki, sztruksy
                ogrodniczki. Z długim rękawem wolę cieńsze bluzeczki, w domku ciepło, więc wolę
                coś cieńszego, bo spacery i tak będzie kurtka i w razie potrzeby sweterek pod
                spód. Buciki na zimę kupili moi rodzice - śliczne, włoskie ze skóry. Oczywiście
                usztywniana pięta, profilowana wkładka.
                Muszę przyznać szczerze, że dużo ubrań małemu kupują moi rodzice, za co jestem
                im baaaaaardzo wdzięczna, bo pewnie też miałabym dylematy finansowe.
                Ostatnio kupiłam za 9,9zł. fajne pajace w pepco - bawłeniany i z cieniutkiej
                frotki. POlecam, bo za tę cenę ich jakość jest na serio super. Pozdrawiamsmile
                • miodzio_k Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 18:35
                  my też juz kompletujemy garderobę. Body na długi rękaw, ostatnio w D&D kupiłam
                  ciepłe spodnie (jakie urocze do tego z cekinami po bokach) i ciepłą bluzę na
                  zamek taką półgolf.
                  Szukam już jakiegos kombnezonu. Koniecznie 2-częściowy z tym że spodnie na
                  szelkach. No i buty, Julia jeszcze sama nie chodzi ale na zimę na pewno będize i
                  tu mam problem bo wogóle nie wiem jakie kupić. No ale jeszcze parę rzeczy trzeba
                  kupić. Tylko że u nas w mieście nie bardzo jest gdzie.
                  • mijaczek Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 18:41
                    wlasnie w ten weekend obkupilam moja emunie na zime...
                    to znaczy brakuje mi jeszcze jakiejs porzadnej kurtki, bucikow, skarpetek,
                    rajtek, ale to, co najwazniejsze mam...czesc kupilam w zwyklym sklepie, czesc w
                    second-handzie...
                    emka ma dwa dresy cieple, 6 kompletow spodenki+bluzeczka z dlugim rekawem, 4
                    body z dlugim i 4 body z krotkim rekawem, dwie puchowe kamizelki, kilka par
                    jeans'ow, jedna sukienke jeans'owa, kilka sweterkow rozpinanych, pidzamki
                    [pajacyki], czapke i szaliczek, husteczki na szyje, kurtke przeciwdeszczowa, ze
                    dwie koszule rozpinane... i to chyba wszytsko :o)
    • asia_mod Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 20:42
      też się muszę zabrać za garderobę głównie zimową. Buty i kurtkę na jesień mamy,
      ale jeśli chodzi o zimę to kompletnie nic! bluzy, czy spodnie kupuję raczej na
      bieżąco, bo jednorazowe duże zakupy, to nie na naszą kieszeń. Zauważyłam tylko
      brak w body z krótkim rękawem, które zakładamy pod bluzy. Latem nosiliśmy
      koszulki i chyba dlatego.
    • jadis76 Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 21:08
      my też dużo mamy
      3 bluzy, 4 sweterki, spodni to chyba 6 par, spódniczki,sukienki,nową kurtkę na
      jesień, zresztą pewnie coś jeszcze kupimy
      buty na pewno kupimy inne na jesień a inne na zimę
      na zimę mamy też plaszczyk na kożuszku kupiony na ubieglorocznych wyprzedażach
      za 70 zl
      mamy też już czapkę,szalik i rękawiczki - zakupy w h&M
      buty jesienne chyba bartki, a na zimę marzą mi się ecco

kombinezon dwuczęściowy konieczne, ale nic fajnego jeszcze nie widzialam
      • kaliaa Re: ciuchy jesien/zima 22.08.06, 22:28
        doswiadczone mamy twierdza, ze jeden kombinezon na zime to za malo, bo jak sie
        przemoczay na sankach albo pobrudzi jest probelem? Podobno optymalne
        rozwiazanie to jeden kombinezon dwuczesciowy i dodatkowo albo jednoczesciowy
        albo ciepla kurtka i np ortalionowe spodnie. My na jesien mamy wszystko, ja
        jestem maniaczka ciuchowa, kazdy kto wchodzi do garderoby malej mowi ze jestem
        kopnieta smile, mysle ze spokojnie dla trojki dzieci wystarczy tych ubran co ma
        mala. Takze mamy wszystko poza czapkami, dzis kupilam jedna w hm, ale jedna to
        za malo. Jesli chodzi o zime, to nie mam kurtki ani kombinezonu, dzis bylysmy z
        kolezanka na zakupach, i nawet sa fajne kurtki w zarze, hm i w smyku, ale
        ciezko z rozmiarem wycyrklowac, takze ja zaczekam jednak do poznej jesieni i
        wtedy kupie kurtka i kombinezon. Acha ladne kombinezony jednoczesciowe puchowe
        sa w hm za 99 zl w fajnych kolorach. Mamy polecaja tez kombinezony z decatlonu,
        ale sama tego nie sparawdzalam. Butow na wyrost tez nie mozna kupowac bo nie
        wiadomo jak dzieciom noga urosnie. Wstepnie zrobilam dzis rozpoznanie z butami
        i nic ciekawego zimowego nie ma w takich malych rozmiarach. Na razie jest
        troche butow, ale tez nieduoz jesiennych, raczej maly wybor. Dodam ze moje
        dziecko od dwoch tygodni bardzo ladnie chodzi i odpowiedie butki jakie jej
        kupilam za 129 zl sa juz za male - o zgrozo! Poza tym sa pozdzierane na
        przodzie, takze wiem ze na pewno nastepne kupie z wysokimi noskami. Dzis takich
        szukalam ale niestety nie znalazalam. Przyznam ze jestem przerazona jak sobie
        mysle ze co miesiac trzeba bedzie wydac kase niemala przeciez na buty. Mam
        nadzieje ze to teraz tak skokowo jej noga urosla. ale zobaczymy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka