kaja05 29.08.06, 21:35 witamy!!!!szukamy maluszków urodzonych we wrześniu 2005r.mamusie oczywiście też mile widziane.piszcie co potrafią Wasze skarby kochane i jakie są wogóle.pozdrawiamy.kajusia i mamusia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka9717 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 29.08.06, 22:53 właśnie weszłam do "rówiesników" zeby sprawdzić, czy jest temat dzieci z wrzesnia 2005 i tu miła niespodzianka, bo całkiem niedawno mama Kaji zrobiła wpis mój Adaś urodził się 16 wrzesnia, z powodu błedu lekarzy miał zamartwice i problemy z oddychaniem, wiec na poczatek dostal tylko 5 pkt. i pierwsza noc spedzil w inkubatorze teraz jest dobrze, rozwija sie prawidlowo i nie chcialabym porownywac go we wszystkim do rowiesnikow, bo kazde dziecko rozwija sie inaczej, wiec napisze tylko, ze uwielbia tanczyc do kazdej muzyki i strasznie rozrabia, zwlaszcza w ostatnie dni u Kaji(sliczna dziewczynka) wyraznie widac juz zabek, a Adamowi dopiero wychodzi pierwszy Pozdrawiamy.Anka i Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do anka9717 30.08.06, 13:40 witamy.najważniejsze,że adaś jest zdrowy a z porównywaniem to faktycznie masz racje.lepiej się nie wkręcać.nasza kajusia też uwielbia tańczyć a przy tym strasznie śmiesznie rusza pupcią.ubaw po pachy.ząbków już mamy sześć a przy ostatnich było straszne marudzenie.nic nie pomagało.pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
lyszeczka Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 30.08.06, 08:45 Hej właśnie też przypadkiem weszłam )) Mati urodził się 25.09 i był malutki, ale teraz już spokojnie nadgonił rówieśników (10,5kg żywej wagi )). Zębów ma 4, jeszcze sam nie chodzi, chociaż przy meblach i za rączkę śmiga jak torpeda. Jest zapatrzony w swojego straszego brata (5lat) i najchętniej robiłby to samo co on. Bawi się żółwiami Ninja,Spidermenami tudzież rycerzami Lego )). Próbuje sam jeść i szczerze mówiąc lepiej mu tu wychodzi niż starszemu bratu... Robi papa,pokazuje gdzie lala ma oko, mówi "buła da", "tata am", "da" i jeszcze jakieś inne mniej lub bardziej zrozumiałe. Najbardziej lubi "kokoszenie" się wieczorem w łóżku, co nam zajmuje 2 godziny a później mama idzie do pracy półprzytomna.... Pozdrawiam Lyszka i Mati. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do lyszeczka 30.08.06, 13:45 a ile ważył.bo moja niuńka urodziła się z wagą 3kg a teraz ma 9,5.kajka też jeszcze sama nie śmiga tylko za dwie rączki i przy meblach jak twój mati. Odpowiedz Link Zgłoś
lyszeczka Re: do lyszeczka 31.08.06, 08:13 Mati ważył 2750 czy jakoś tak (nie pamiętam...),a potem spadła mu waga do 2,5kg. Urodziłam go w 40 tyg. i nie wiadomo dlaczego był taki mały. Najważniejsze, że teraz apetyt mu dopisuje i fajna z niego bułka )). Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 narazie najstarsza 30.08.06, 13:46 no jak na razie jesteśmy tu najstarsze.kaja urodziła się 4 września.ciekawe czy ktoś nas pobije.czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: narazie najstarsza 30.08.06, 22:24 Dziewczyny, podałyscie wage waszych dzidziusiów, a ja nie wiem ile teraz waży mój Adaśko, ale nie jest juz piórkiem i mozna się zmeczyć jak ponosi sie go dłużej, a kiedy sie urodził to ważył 3,180 kg Sam jeszcze tez nie chodzi, za to swietnie sobie radzi poruszając się przy meblach lub na czworaka, a udało mu sie juz zrobić kilka samodzielnych kroczków.Umie juz pare sztuczek, pokazuje jak szczeka pies (bez glosu) i jaka mine robi mały, wściekły nosorożec.Mówi ko-ko i da, ale najlepsze jest jego kukuryku, jak sie nagra, to moze tak dlugo robic. I chyba wyrosnie z niego jakis elektryk, bo ciagle moze pstrykac swiatlem, dzielnie dziala przy komputerze, bo skrzynka stoi na podłodze, a najlepsze sa nasze spacery w miescie Legionowo, bo musimy zatrzymać sie i dotknąc prawie każdej latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do anka9717 31.08.06, 10:51 dobre.nie ma co elektryk murowany.moja niuńka za to piloty uwielbia.ostatnio zakumała jak się głośniej daje.masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do anka9717 31.08.06, 22:10 to,że elektryk bedzie, to nie wiadomo do końca, bo drugie wielkie zamiłowanie to samoloty jak tylko usłyszy gzieś lecacy samolot, to biegamy w poszukiwaniu wolnej przestrzeni i patrzymy na niebo, jak uda nam sie zobaczyć, to jest super, Adam pokazuje wtedy, gdzie leciał samolot i nasladuje jego warkot, a jak jest za chmurami, albo zaslaniaja drzewa czy budynki, to jest smutny i pokazuje tylko, ze nie ma w domu duzo czasu spedzamy na balkonie, bo tam tez mozna wypatrzec samolot a teraz odnosnie wagi naszych "roczniaków"-prawie 21 wrzesnia Adam ma wizyte kontrolna u pani doktor i szczepienie, wiec wtedy bede wiedziala ile wazy moje szczescie i napewno dam Wam znac i jeszcze jedno mamy wrzesniowe od dluzszego juz czasu pisza miedzy soba na forum prywatne- rowiesnicy-wrzesien 2005, autorka kika_kika, ale mnie jest dobrze tu z Wami, chociaz moze tam tez dopisze sie kiedys Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: do anka9717 01.09.06, 10:11 hej.na pprywatne nie zawsze chcą przyjąc.chyba,że jest otwarte.raz próbowałam i nic!!!!!!nie wiem,może ze mną coś nie tak???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do kaja05 01.09.06, 22:37 narazie nie będę próbowac nic z wpisem na prywatne, tym bardziej, ze nie jestem specjalista w poruszaniu się po forach, blogach itp. i tak jak napisałam wczoraj - zostaje z Wami i czytam wszystkie wiadomości, nawet jesli nie są kierowane bezpośrednio do mnie to taka babska ciekawość, ale mogę dowiedzieć się czegoś o rówiesnikach mojego czekoladowgo Adaśka i o mamach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baska.jeszcze.bez.bmw Re: narazie najstarsza 21.09.06, 23:46 mój Pituś urodził się 2.09.2006 ważył 2450g ale teraz po nim tego nie widać ) uwielbia jeść i najczęściej wymawianym przez niego słowem oprócz mamama mamama jest aam! Ma 6 ząbków, jest niesamowicie pogodnym i "przewidywalnym" dzieckiem, a co najważniejsze .... zasypia w 5 min i śpi od 20.00 do 8.00 rano ! )) kto mi zazdrości ??? ) p.s. sorry za mojego nicka, pochodzi z forum "dziewczyna i motocykl" ale to długa historia... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 31.08.06, 10:55 ale to nic.ostatnio spotkałam dziewczynkę.miesiąc młodsza od naszych.osiągnęła imponującą wagę 12kg.to jest dopiro coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 wilczek 01.09.06, 10:13 hihihi!!m0ja niuńka nauczyła się wczoraj wyć jak wilk.łapie się za szczebelki łóżeczka,wygina głowę do tyłu i wyje.ale jaja.MAMAUSIA nauczyła!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 01.09.06, 10:51 czeSC, właśnie zaczęłam się rozglądać po forum, bo powoli wyrastamy z "niemowlaka". Mój synek Maciek 21 września kończy roczek. Ma już dwa zęby trzeci i czwarty w drodze . Raczkuje wstaje przy meblach. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: do mmsk 01.09.06, 14:20 bardzo dobrze, może częściej budzi się w nocy ale w dzień nie ma żadnego marudzenia, wszystko co napotka na swojej drodze pakuje do buzi. Chyba nie przeszkadza mu że zęby rosną Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 07.09.06, 08:48 Witam, mój Michaś też urodził się 21 września. Napisz co planujesz na urodzinki. Michaś też świetnie raczkuje i wstaje przy wszystkim (gładka ściana też się nadaje), zaczął się nawet już puszczaś, ale jak się zorientuje, że się niczego nie trzyma natychmiast szuka oparcia. Zabków ma 8, i rosną teraz te z tyłu. pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 01.09.06, 12:09 Witam. mój Michaś urodził się 21.09.2005r. Ma 8 ząbków (możliwe, że więcej, ale nie ma jak sprawdzić bo gryzie). Chodzi przy meblach, ścianach i jak torpeda raczkuje. Mówi mamma i tatta i ochrzania nas po swojemu. Uwielbia bawić się z naszym psem - bokserem no i oczywiście go dokarmiać. Ostatnio hitem jest huśtawka. Pozdrowionka dla mam wrześniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do alza73 01.09.06, 14:20 pokazna sumka ząbków.my też przechodzimy gryzienie ale przy myciu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 wrześniowe dzieci 2005 01.09.06, 22:31 Mój Adam ma dopiero pól pierwszego zęba, ale jak sie zdenerwuje, to tak bardzo chciałby pogryżć, że przysysa się z całej siły (jak glonojad) i za wszelką cenę chce dziabnąc Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 mleczko 02.09.06, 10:00 a czy wasze dzidzie ssią jeszcze cycusia.a co wogóle jedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: mleczko 02.09.06, 21:39 Adam nie chciał ssac cycusia, mógł przeleżec przy piersi cały dzień, a nie ssał tylko plakal, bo byl glodny dostal wiec mleko modyfikowane i byl to nutramigen, bo na bebiko byl uczulony, a pozniej zmienilismy na bebilon teraz zaczyna i konczy dzien kaszka na mleko, tym modyfikowanym, dodatkowo w nocy daje mu samo mleko do wypicia, a poza tym je ziemiaki, mieso gotowane i pulpety, inne warzywa,ryz, owoce, jogurty, lubi kefir, jajka, parowki i kanapki z wedlina Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: mleczko 03.09.06, 11:12 kaja też zaczyna i kończy dzień kaszką na bebilonie.przez prawie 10 miesięcy ssała cycusia ale już sama nie chce.poza tym je prawie wszystko to co może.nade wszystko uwielbia ziemniaki i danonki.a pić chce tylko soczki dla dzieci.żadna woda ani cherbatka dla dzieci do nej nie trafia.owoce też uwielbia.wogóle to lubi jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do anka9717. 03.09.06, 11:19 dużo razy adaś budzi się w nocy?bo kaja przesypia całą noc.czasami śpi dłużej od nas.jak uśnie około 22 to wstaje 8-9 rano.ale jak była malutka to co trzy godzin się budziła na cycusia do tego jeszcze 4 miesiące męczyła ją kolka.to możesz sobie wyobrazić jak wygłądałam z niewyspania. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 do kaja05 03.09.06, 23:05 W zasadzie Adam przesypia cała noc.Wstaje do niego jeden lub dwa razy żeby podać butelke z piciem (herbatka dla dzieci, bo lubi) Zwykle ok.6 rano zabieram go do siebie, bo marudzi tak bardziej i wtedy spi tak róznie, bo do 7 lub 8, czasami wstaje przed 9 Dzisiaj np.pobudka była o 6.45 Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 witam 04.09.06, 21:29 Witam babeczki! Moja Wiktoria jest z 6 września. Tak sobie poczytuję i też napiszę troszki Wiki kładzie się spać o 20, zawsze i bez problemów i wstaje między 6 a 7 rano. W nocy różnie czasem obudzi się raz , czasem 10. Ale to przez zęby. A od we czwartek zazcęła nam się trzydniówka........oczy były na zapałki z niewyspania. W nocy już nie daję butli, bo z cycem było jak u Adasia i skończyło się na pepti. W dzień sama nie wiem co jej dawać jeść. Lubi jajka. A poza tym raz coś, np parówki je chętnie a innym razem nie chce nawet powąchać! Wiki jest bezmleczna io mam trochę utrudnione zadanie czym jej tę dietę urozmaicić! Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: mleczko 05.09.06, 21:44 czesc, moj Michaś musiał zacząć pić mleko modyfikowane jak miał 5 m-cy (powrót do pracy), teraz zaczyna i kończy dzionek butlą mleka, w nocy tylko herbatka (wszelkie dozwolone rodzaje hipp)a w dzień wciąga wszystkie warzywa, mięsko (najczęściej drób), jajka, oraz serek żółty z chlebkiem (pychotka). Dostaje też twarożek, a wczoraj popróbował kiszonej kapusty. Lubi generalnie wszystko co można pogryźć. Na spacerze to istny owocowy bufet. A nie wiem czy już się chwaliłam, udało mi się namówić mojego mężyka na urlop wychowawczy i to on zajmuje się małym od 5-tego m-ca jak ja jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 do kaja05 05.09.06, 22:41 Wczoraj miałam awarie internetu,więc nie mogłam przesłać zyczeń dla kaji. A z okazji ukończenia pierwszego roczku zyczymy radosnego, beztroskiego dzieciństwa i duuuużo zdrówka. Anka i Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 do virago 05.09.06, 22:44 Wiktorii życzymy, aby zawsze była radosna i szczęśliwa i na jutrzejszy dzień przesyłamy urodzinowe uściski. Anka z Adasiem Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: mleczko 05.09.06, 22:48 To rzeczywiście rzadki przypadek, aby tata brał urlop wychowawczy.Ale jak widać to się sprawdza, bo przecież Michaś jest z tatą już 7 miesiąc i chyba chłopaki się dogadują. Ja sama wychowuje Adama i obecnie jestem na zasiłku dla bezrobotnych, bo po powrocie z urlopu macierzyńskiego dostałam wypowiedzenie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Adam 05.09.06, 22:50 Chce sie pochwalić, bo Adam zaczął dzisiaj chodzić!!!! Wczesniej już robił jakies samodzielne kroczki, ale dzisiaj duzo już chodzil samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do anka 06.09.06, 00:04 bardzo bardzo dziękujemy za życzenia i gratulujemy wielu pierwszych kroczków!!!!!my na te pierwsze jeszcze poczekamy.powodzonka we wszystkim tobie Adasiu i mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: Adam 07.09.06, 08:50 Gratulacje, my też czekamy na pierwsze kroczki. Mam nadzieję, że to nie będzie wtedy kiedy jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 do anka9717 06.09.06, 10:49 Naprawdę się dogadują, tylko mi czasem głupio jak mężyk udziela mi rad co powinnam teraz albo jak zrobić. Nie mniej jednak rozwiązanie w naszym przypadku chyba jedyne (kasa) i co najważniejsze sprawdza się. Polecam. Bardzo Ci współczuję z powodu utraty pracy. Ja natomiast nie wróciłam do poprzedniej, bo siedząc grzecznie w domciu dostałam propozycję i ją przyjęłam. Miałam tylko problem z odejściem z poprzedniej pracy, pomogło tylko to, że nie przyjęłam jeszcze wtdy swoich obowiązków. Życzę Ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do alza 06.09.06, 00:08 gratulujemy odważnego tatusia.ja na dniach też idę do pracy i mężuś już planuje jak będzie spędzał czas z niunią jak ja będę w pracy a on akurat nie.bo jak razem wypadnie nam praca to kaja z babunią będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: do alza 06.09.06, 10:50 Musisz mężowi uświadomić, że to jest duże wyzwanie. Ja mojego podziwiam za cierpliwość. Zwłaszcza teraz, gdy Michaś jest taki mobilny i wszędzie go pełno, a najlepiej tam gdzie nie powinno. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: do alza 06.09.06, 20:41 Dzisiaj była tragedia, sąsiedzi zaczęli remont i nie było poobiedniej drzemki dla malucha, ale jak wróciłam z pracy to tatuś padł jak kawka. Naprawdę życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Pieluchy 06.09.06, 10:43 Witam, chciałabym Was zapytać jakie pieluchy zakładacie na noc. Na dzień rewelacyjnie spisują się te nowe pampersy z rozciąganymi bokami, ale nocą i happy i hugies i pampersy przeciekają i dlatego Michaś się budzi, bo muszę go całego przebrać. A co Wy robicie, żeby tak nie było. ps. Życzenia dla wszystkich maluchów kończących roczek, my szykujemy impreze na 21. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: Pieluchy 06.09.06, 16:39 my na dzień i na noc zakładamy te nowe pampersy.kiedyś przeciekały nam wszystkie a teraz żadne.może michaś przed snem dużo pije??sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: Pieluchy 06.09.06, 20:39 pije dużo rzeczywiście, w nocy też pije wodę. Nie mam pojęcia jak go tego oduczyć, zresztą w dzień też bardzo dużo pije. Pani doktor powiedziała, że taka jego uroda, a jak chce się dziecku pić to należy mu dać. Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj kupiłam Rossmann (wyglądają zupełnie jak huggies), podobno są bardziej chłonne. Zobaczę jak to będzie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: Pieluchy 06.09.06, 22:02 Daj znać jak w waszym przypadku spisuje się Rossman.My tych pieluch uzywamy od poczatku.Zadecydowały o tym względy finansowe, a próba zmiany na Huggies nie powiodła się, bo mały dostał strasznego uczulenia.Z pieluch Rossmana jestem zadowolona.Co prawda teraz zdarzaja się nam awarie w ciagu dnia i Adam wraca ze spaceru w mokrych spodniach, ale mysle, ze to tylko dlatego, ze pora juz na zmiane rozmairu na wiekszy.A noce - chociaz pije duzo i wdzien i w nocy podobnie jak Michaś - rzadko zdarzały sie takie, ze były "przecieki". Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: Pieluchy 06.09.06, 22:20 a w jakim sklepie można kupić te pieluchy rossman.i jak wogóle wyglądają:są miękkie?a na zewnątrz z jakiego materiału są zrobione??bo moja niuńka baaaardzo wymagająca wszystko co przy ciałku musi mieć mięciutkie bo innaczej szarpie jakby chciała z siebie ściągnąć,nawet z pieluchą tak robi.był taki okres,że musieliśmy jej pieluchy prawie co godzinę zmieniać(ząbkowanie).portfel zaczął robić się chudy i kupiliśmy na próbę pieluchy Dada.łomatko!!!!co to było!!! rwanie i płacz z takim żalem,że mąż szybko leciał po pampersy. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: Pieluchy 07.09.06, 08:56 witam, rossmann są miekkie (jak dla mnie to bardzo podobne są do huggies). Ja też próbowałam wprowadzić oszczędności kupując Dada, ale niestety bardzo szybko (już przy zmianie dwóch pieluch) zauważyłam zaczerwienienie. Niestety na maluchach nie da się zaoszczęsdzić. Rossmanny można kupić w sklepie o tej samej nazwie, gdzieś czytałam, że podbne są Lidle (niektórzy pisali, że nawet lepsze, ale do Lidla mi nie po drodze. Na razie testuję, ta noc nie jest dobrym przykładem, bo mały nie spał ze 2,5 godziny i pojawiła się kupka, więc nie mogłam sprawdzić czy nie przeciekną, lae muszę przyznać, że od 1 do 6 wytrzymały. Na dzień jednak założyłam pampersa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 do kaja05 07.09.06, 22:33 Uwaza, że sa dobre jakosciowo.Tak jak wspomiałam wczesniej nam zdarzaja sie ostatnio "przecieki", ale to wynika chyba z tego, ze Adam pije bardzo duzo, wiec i duzo sika i pora na zmiane pieluch na wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 Re: Pieluchy 08.09.06, 12:02 pieluszki z rossmana (te bordowe) są rewelacja! używamy prawie od początku. No i cena jest nie do przebicia! Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 czym karmicie? 08.09.06, 12:08 Ponownie wrócę do tematu. Warzywa na drugie śniadanko jak podajecie. Do obiadu ok, wiem co i jak ale na drugie jak podać? Cukinia tuszona mi się nie sprawdziła, pomidorek na oliwie z oliwek do makaronu też nie. Dajecie surowe czy przetworzone? Do kanapekczy osobno. Podpowiedzcie coś ciekawego bo i się pomysły wyczerpują. Aha, kalafior z bułką tarta zjada. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: czym karmicie? 08.09.06, 12:27 ja na przykład daję małej gotowaną marcheweczke do rączki,poza tym buraczki z cebulką skropione cytrynką trochę cukru i oliwa.brokułki z masełkiem,albo duszę pokrojoną marcheweczkę(ugotowaną) pszypruszoną mąką i trochę śmietanki.kaja lubi też kiszoną kapustkę i ogórki(nie za dużo).albo ziemniaczki w mundurkach z piekarnika z masełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 już jest następny 06.09.06, 22:29 zapomnieliśmy się pochwalić,że Kai wyszedł wczoraj siódmy zębulek. Odpowiedz Link Zgłoś
fede Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 07.09.06, 00:10 cześć ja mam na imie Monika a mój synek Leonardo,mieszkamy w północnych włoszech,okolice reggio emilia,mój syn urodził się 26.09.2005,co prawda mieliśmy termin na osiemnastego ale jemu się niespieszyło,Leo ma 8ząbków,raczkuje jak szalony,stoi sam bez podparcia także na podłożu miękkim taki jak materac,czy sofka,ale nie ruszył jeszcze...od poniedziałku chodzimy do żłobka...lubi podrygiwać w rytm muzyki,no i ssie cycusia mamusi nadal...mówi w języku polskim mama,tata,bab,dziadzia pozdrawiam i zapraszam na skypa mamy wrześniowych bobasów...mój skype federica301 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do fede 07.09.06, 00:23 ładna sumka ząbków.też bym chciała żeby kaja ssała jeszcze cycusia.po 10 miesiącu przestała.przeżyłam to gorzej od niej)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do fede 07.09.06, 22:29 Moniko, nie mam jeszcze podlaczonego skype (nie umie), ale jak juz to sie stanie, to wysle info.Tymczasem pozdrawiam serdecznie Ciebie i Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 07.09.06, 10:54 Witam, ja tutaj czasem zagladam, ale pierwszy raz widze wrzesien 2005.... Ja zawyczaj pojawiam sie an prywatnym forum, wlansie z wrzesnia 2005. Tam caly mozna pogadac o problemach maluszkow wlasnei w tym samym wieku i na to forum bez problemu mozna wejsc bo nie jest zablokowane! zatem zapraszam bo i Wy dowiecie sie na pewno ciekawych rzeczy dotyczaych naszych maluszkow. forum/prywatne/rowiesnicy/wrzesnen 2005 Natomaist moja Zuza urodziła sie 18 wrzesnia, 3090 a teraz wazy 9 kg. Do 7 miesiąca byla na cycku,ale ze miala skaze białkowa to ja nei moglam jesc nabialu i wariowalam dlatego tez wtedy dostała bebilon pepti. I tak do teraz .... teraz je serki i jogurty, od 2 dni jest na Bebiku HA i jest wszytsko ok. Poza tym je juz wszytsko. Uiwelbia jajecznice i paroweczki. Od 2 miesięcy sama chodzi.... ma 5 zabkow.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka dzieci z września 2005 08.09.06, 11:37 cześć dziewczyny... zapraszam na froum Dzieci z września 2005, które jest forum zamkniętym... a tak wogóle to mam synka Stasia ur. 23 września 2005, chodzi już 2 miesiące i daje nieźle w kość... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37468 Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek831 Re: wrzesień 2005-czekamy na Was 08.09.06, 12:01 witajcie mamusie maluszków.moja wiktoria urodziła się 24.09.2005r o godz. 5:50.miała 3300 i 52 cm. a teraz ma już 9,5 kg i 75 cm. ma 5 ząbków, raczkuje i zaczyna samodzielnie chodzić. co dzień nas zadziwia,mówi po swojemu,spiewa, tańczy i uwielbia się wygłupiać. pozdrawiam wszystkie mamausie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do gosiaczka 08.09.06, 12:34 hej.ranny ptaszek z tej twojej niuni(5.50!!!)nie pospałaś sobie przed porodem:- )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Ząbkowanie 08.09.06, 21:40 Dziewczyny, czy wasze maluchy w okresie ząbkowania były jakos bardziej nerwowe? Adamowi wychodzą dopiero dolne jedynki, ale od czasu jak zaczęło sie ząbkowanie on jest bardzo nerwowy- zlosci się, rzuca, krzyczy, ciągnie za wlosy, uderza i próbuje gryżc tymi swoimi maleńkimi ząbkami. Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 Re: Ząbkowanie 09.09.06, 21:21 U nas z ząbkami przyszły bezsenne noce, nerwy i spadek apetytu. Aha i katary. A kiedy ząbek akurat się wyrzyna to 2-3 dni prawie nic nie je! Potem 2-3 tygodnie spokoju i od początku..................A że na początek wyszło 5 ząbków na raz (górne 1ki, dolne 1ki, i dolna 2ka) to miałam używanie! Cierpliwości żąbki to niekończąca się historia - przynajmniej u nas trwa to już 5 miesięcy , a na stanie 8 ząbków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: Ząbkowanie 10.09.06, 10:53 hej.u nas przy pierwszych czterech ząbkach nic się nie działo.a przy ostatnich trzech mała budziła się w nocy z płaczem dopuki nie wyszły.a na razie mamy spokój.ale takie objawy jak u was są normalne,moje znajome też to przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 Re:warzywa 10.09.06, 12:12 ....gotowana marchewka bleeee..... jutro buraczki.........zobaczymy czy zje!? Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re:warzywa 10.09.06, 21:50 Adam bardzo lubi gotowana marchewkę, od poczatku.Buraki tez zajada.I kalafior i brokuły i cukinie.I odkąd nauczył się pokazywać jaki dobre jest jedzonko, to jak je to często klepie sie po brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 Re:warzywa 12.09.06, 14:53 barszczyk z buraków bleeeeeeeeee. Jejku! A cukinię jak robisz Aniu? Odpowiedz Link Zgłoś
virago6 jak ze spaniem? 12.09.06, 14:56 Od jakiegoś czasu Wiki wyje w niebogłosy jak chcę ją położyć spać w dzień. Zawsze spała 1 godzinkę w dzień około południa. A teraz trze oczyska, nosi poduchę, ziewa, a jak chcę polulać to wisk! Wasze pociechy śpią w dzień? Jesteśmy z Białegostoku! To na wschodzie ale jeszcze w Polsce, nie w Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: jak ze spaniem? 13.09.06, 08:55 Cześć, ostatnio Michaś robi sobie przerwę w spaniu w nocy, myślalam, że w związku z tym będzie spał dłużej w dzień. Ale niestety są to max 2 godz. Ja chodzę na rzęsach, a on w nocy chce się bawić. Trwa to co najmniej 2 godziny, a potem jeszcze kilka razy się budzi i każe bujać. Już nie wiem co mam robić. Koło zamknięte, bo jeszcze wtdy więcej pije i muszę go przebierać (więc sama go budzę, bo jakoś nie mam sumienia zostawić mokrego. pozdrawiamy Alza i Michaś Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do kaja05 10.09.06, 21:48 No właśnie, virago tez miała trudne chwile, a jak piszesz inni tez to przechodzą.Dzięki za pocieszenie.Uzbrajam się w cierpliwość. A złość może mninie Adamowi po chrzcie, który będzie za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do virago6 10.09.06, 21:46 Będę więc cierpliwie czekać. Chyba i tak jest niezle, bo poza tymi atakami zlości i niewielkim spadkiem apetytu mam spokojne, przespane noce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 gdzie??? 11.09.06, 09:55 piszczie mamuśki skąd jesteście,bo my z Polkowic.wiecie gdzie to jest????? Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: gdzie??? 11.09.06, 21:36 My jestesmy z Legionowa (koło Warszawy). A Polkowice gdzie są(przepraszam)? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do ani 12.09.06, 09:19 polkowice są na dolnym śląsku.koło legnicy.zapraszam na www.polkowice.pl.to na prawdę śliczne miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: do kaji 12.09.06, 21:03 Kojarzylo mi sie, ze Polkowice sa na południu Polski, ale nie mogłam tego sprawdzić kiedy pisałam maila, sad moje pytanie.A na strone Twojego miasta zajrze napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
lyszeczka Re: gdzie??? 13.09.06, 09:44 Ano i my z Warszawy ))(przy Ostrobramskiej mieszkamy). Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: gdzie??? 14.09.06, 08:53 Witam, my przy Wąwolnickiej (też Praga Płd. blisko Kinowej). pozdr ps. Może kiedyś umówimy się na spacer np w Parku Skaryszewskim Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: bardzo chętnie 15.09.06, 10:23 Ja też pracuję do 16 i włąsciwie pozostają mi weekendy na spacery. Może jakaś sobota lub niedziela?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: gdzie??? 13.09.06, 12:06 matko święta.same warszawianki.tylko ja taka osamotniona. Odpowiedz Link Zgłoś
baska.jeszcze.bez.bmw Re: gdzie??? 22.09.06, 00:03 Ja już trochę bliżej bo z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: danonki 14.09.06, 08:54 hej, ja zaczęłam od niedzieli Michaś zjadł 2, ale lepiej wchodzą kluseczki muszelki z twarożkiem, śmiatanką i jabłuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 kluseczki z twarożkiem 15.09.06, 10:00 Witam, gotuję makaron (zgodnie z przepisem na opakowaniu), najlepiej pasują muszelki (mały sam bieże i je). Zwykły twarożek (półtłusty) miksuję z jabłkiem, odrobinką śmietanki i cukru. Wszystko mieszam. Czasem dodaję ciut cynamonu. Michaś ma to w miseczce i sam je (rączką). Zabawa przednia, tylko mycia później dużo. Naprawdę mu smakuje, bo masuje się przy okazji po brzuszku i mówi mniam mniam. Robiłam też makaron z jabłkiem i bananem. Zresztą daję różne owocki do ryżu, makaronu itp. polecam, mam nadzieję, że waszym maluchom też będzie smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
lyszeczka Re: danonki 15.09.06, 09:34 Ja kupuję w Lidlu takie małe serki w opakowaniach jak Danonki (taka paletka 12sztuk). Mały je uwielbia, zresztą on wszystko je...... Dzisiaj mieliśmy nieprzespaną noc, nie wiadomo co się działo prawdopodobnie ząbki...Pół nocy jęczał i płakał...Jej nieprzytomna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 sto lat!!!!! 18.09.06, 13:09 wszystkim wrześniowym dzieciaczkom składamy życzenia urodzinowe.duuuuużo zdrówka,szczęścia,wiecznego uśmiechu na waszych ślicznych buziulkach i zadowolenia z rodziców)) życzy kajka i karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9717 Re: sto lat!!!!! 18.09.06, 20:33 Czujemy sie odbiorcami powyzszej wiadomości, zwłaszcza Adam.Dziękuję za zyczenia. Pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek831 Re: sto lat!!!!! 20.09.06, 14:32 moja wiktorka ma roczek w niedziele, kobietki jak postanowiłyscie spędzić ten dzień; wielka feta czy cicha imprezka. a wogóle to my jestesmy z Lęborka. pozdrawiam mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
mmsk Re: sto lat!!!!! 21.09.06, 09:59 bardzo fajny temat bo maciek dziś kończy roczek urodził się o 20 :35. Ma 4 zęby, chodzi przy meblach i na wszystko się wspina. Wiesza się na rękach i podciąga do góry. Martwię się czym to się skończy Alpinista nam rośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: sto lat!!!!! 21.09.06, 12:26 Witam, Michaś dziś kończy roczek. Ma już 14 ząbków (ostatnie 2 tygodnie masakra - bo 6 rośnie jednocześnie). Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki z 21.09 Odpowiedz Link Zgłoś
baska.jeszcze.bez.bmw Re: sto lat!!!!! 22.09.06, 00:13 ja już roczek mam za sobą Była tylko najbliższa rodzinka: babcie,dziadek, chrzestni ... ale i tak nazbierało się w sumie 12 osób! Poszłam na łatwiznę i zaprosiłam w niedziele ale w porze poobiadowej / teraz nie da się przy Pitusiu ugotować obiadu na tyle osób/ więc był tylko tort, deser owocowo - lodowy, kawka itp. a i tak uwijałam się jak w ukropie. Pituś dostał masę prezentów, szalał i już sam nie wiedział co ze sobą zrobić. W końcu jak goście poszli, cały mokry, niesamowicie pobudzony, miał kłopoty z zaśnięciem / co raczej mu się zwykle nie zdarza/ W każdym razie roczek mamy za sobą, poprostu to trzeba przeżyć ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do gosiaczka 21.09.06, 12:28 u kajki na urodzinach była tylko bliska rodzina i sąsiedzi z dziećmi.razem 16 osób.byly zabawy,muzyka,balony.ogólnie było wesoło.nic szczególnego nie przygotowywaliśmy bo nasza niuńka zle znosi duże zamieszania,ale było bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek831 Re: do gosiaczka 21.09.06, 12:52 fajnie, ja też nie mogę się doczekać urodzin mojej wikusi.a wogóle to malutka właśnie ma mocny katare. wczoraj ciekło jej z noska dosłownie jak z kranu, biedactwo moje. ale dziś jest już lepiej.a jak wasze malenstwa? co lubią jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 Re: do gosiaczka 22.09.06, 01:08 moja Kaja je wszystko(to co może).Naprawdę.do jedzenia jest kochana.zresztą do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja05 do Basi 22.09.06, 01:15 tak na początku to witamy serdecznie.wreszcie ktoś nas pobił wiekiem.super,że twa dzidzia taka spokojna.my też nie narzekamy i ze spaniem mamy tak samo jak wy.choć początki były trudne bo kolka nas dopadła.oj ciężko było czasami. Odpowiedz Link Zgłoś