Dodaj do ulubionych

11 luty 2006

18.09.06, 11:33
Witam
Może wśród Was są mamy, które urodziły swoje słoneczka 11 lutego. Jeśli tak
to napiszcie. Moja myszka jest ciągle roześmiana, wszystko ją ciekawi, niema
jeszcze ząbków, siedzi ale sama z pozycji leżącej się nie podniesie. Na
brzuszku próbuje pełzać po zabawke, różnie jej to wychodzi, tyłek do góry ale
ręce w miejscu. Może też chcecie się podzielić co potrafią wasze 7 m-czne
dzieciaczki.
Obserwuj wątek
    • nina20063 Re: 11 luty 2006 18.09.06, 15:22
      Hej! moja córcia urodziła sie 26lutego.Też jest wesolutka , gaworzy , jest
      zaczepna - chwyta rączką za nosy , włosy i po twarzy i jest baaardzo
      ciekawska.włąsnie wychodzi jej piwerwsza dolna jedynka.siedzi dość stabilnie
      ale również z leżacej pozycji sama sie nie podniesie choc coraz silniej sie
      unosi trzymana za rączki.Kotłuje się tzn. przewraca z brzuszka na plecki i na
      odwrót, pełza po zabawke , sprężynuje na nózkach, przedkłąda zabawki z jednej
      do drugiej rączki i próbuje trzymać dwie zabawki jednocześnie .mamy sąsiadkę ,
      kt. urodziłą sie 14 lutego i ona trzymana za rączki chodzi!widziałąm kilka
      kroków.Moja mała og ok.5 miesiaca gorzej śpi - budzi się w nocy ok.3-4 razy a
      przedtem od 3 miesi. tylko raz.dzieci moich koleżanek podobnie miały w tym
      wieku - może to zabki? czy twoje maleństwo tez gorzej sypia?
    • waflinka Re: 11 luty 2006 18.09.06, 17:54
      Witajcie! Ja urodziłam 6 lutego. Moja Oliwia też już chce chodzićsmile))(muszę się
      pochwalić). Sama łapie się albo naszych rąk, albo wersalki, albo nawet ściany i
      podciąga do stania. Jak się trzyma naszych rąk to chodzi. Ale nie umie
      siedzieć, raczkuje a właściwie czołga się tylko na rękach, na kolanach umie
      stać ale tylko w miejscu. Wszędzie jej pełno. Ząbkuje od 3 m-cy, ale nie ma
      żadnego zęba. Dziąsła popuchnięte, noce niespokojne i płaczliwe, ale jakoś
      dajemy radę. Ogólnie jest aniołkiem, nigdy nie płacze bez powodu i umie się
      sama bawić, choć odkąd raczkuje to ciągle za mną chodzi i nie lubi być sama w
      pokoju. Moje Słoneczko Najdroższe. Waży 8,200 i ma 77 cm dł. Pozdrawiam. A
      jakie duże są Wasze Skarby?
      • anita.anita80 Re: 11 luty 2006 19.09.06, 07:33
        witaj ! moja córeczka Rozalka tez urodziła się 6 lutego i robi dokładnie to
        samo co twoja z tym ze ma juz 2 zabki jest zawsze usmiechnięta w nocy to ona
        spi nie najlepiej wazy 7 kg i ma 65 cm
        pozdrawiamy
    • zona_mi Zajrzyj tu: 18.09.06, 18:13
      Forum Rówieśnicy:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=573
      Forum Luty 2006:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29891
      • maga785 Re: Zajrzyj tu: 18.09.06, 18:35
        Ja urodziłam 10 lutego.Na forum podanym w poscie wcześniej pewnie znajdzie sie
        wiecej lutowych mamsmile))
        Serdecznie zapraszamy na forum luty 2006smile
        Pozdrawiam
    • krycha79 Re: 11 luty 2006 18.09.06, 18:35
      Mój synek urodził się 5 lutego.Raczkuje już po człym pokoju,wszystkich
      zaczepia,ma już 5 ząbków i znowu mu ida.Waży 10,5kg i ma 80cm.Budzi się parę
      razy w nocy.
    • joasia_n Re: 11 luty 2006 18.09.06, 23:55
      Mija siostra cioteczna urodziła właśnie 11 lutego, ale ona chyba nie zagląda na
      forum sad
      • lejla7 20 luty 10.10.06, 09:18
        Ja urodziłam 20 lutego cudownego synka Miłoszkasmile
        • neptunka Re: 20 luty 10.10.06, 09:57
          Mój syn też z 20 lutego!
          • fka77 Re: 20 luty 10.10.06, 12:31
            Moj adasiek 3 luty..Od miesiąca stoi podtrzymując sie o mebelki a teraz już sam
            probuje stawać i kroczyć, ma 7 ząbków........i jest genialny
            • asiakal My - 9 luty! 10.10.06, 12:57
              Moja Emilka jest bardzo drobniutkim dzieciaczkiem, waży 6,7kg, jest wesolutka,
              potrafi głośno się śmiać, wszystkim się interesuje i wszystko bada usteczkami.
              Ząbków nie ma jeszcze, raczkuje po całym mieszkaniu, wstaje w łóżeczku i przy
              każdym meblu jaki się tylko do tego nadaje, za to niezbyt pewnie siedzi. Ma
              dłuuuugą grzywkę sięgającą jej do oczu, którą zapinamy spinką. Zwana jest przez
              nas "Nieśpiochem" bo w dzień ma 2-3 drzemki po 45min.-1h a w nocy pobudki co
              1,5-2h. Bawi się kolorowymi zabawkami ale równie chętnie drewnianą łyżką czy
              sitkiem kuchennym. Pozdrawiamy wszystkie mamy i ich pociechy
              Joanna i Emilka
              • jagooarek 16 luty 12.10.06, 22:52
                16 lutego o godz. 18.55 urodził się mój cudowny Jasiek. Obecnie waży 10 kg. i
                ma 80 cm., 6 zębów, ale idą już następne. siedzi sam, ale nie potrafi
                samodzielnie usiąść (chociaż ostatnio usiadł z poduszeczki), pełza za
                zabawkami, jest bardzo ruchliwy, śmieje się w głos , a najlepszymi zabawkami są
                piloty komórki i klawiatura od komputerawink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka