maretina 20.09.06, 08:38 myjecie codziennie glowke? do tej pory mylam, byly upaly, syn sie pocil. zastanawiam sie jednak jak robic jesienia i zima. acha... i czym myjecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murken Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:09 Główke myjemy co drugi dzień,ale kąpiemy codziennie.Do wody do wanienki dolewam Oilatum lub Baby Delfi i tą wodą myje całego juniora,główkę też. Nic spacjalnego nie używamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:36 glowke myjemy zazwyczaj codziennie, ale jak widze ze nie jest spocona to co drugi dzien. od 2 mies uzywamy szamponu Johnson Baby, przy naszych kudlatych wloskach zwykly plyn do kapieli sie nie sprawdzal - robilo sie za duze siano na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:40 ja myje codziennie: płyn do kąpieli i szampon 2w1 Nivea Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:09 Hubertowi głowa sie nie poci. Kąpiemy się co drugi dzień chyba że Hubert bawimy się w piaskownicy to wtedy koniecznie. Przetestowałam sporo środków do mycia i jak dla mnie najlepszy jest Nivea żel do mycia ciała i włosów w buteleczce z pompką. Nie za bardzo się pieni i włoski fajnie się rozczesują i długo ładnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.w Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:54 kąpiemy się codziennie, od niedawna główkę tylko co drugi dzień, bo mały po obciąciu włosków mniej się poci, używamy szamponu J&J lub kosmetyków Babydearm (Rossmanowskie polecamy!) Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:55 W upały myłam codziennie, teraz co drugi dzień, czasem nawet co trzeci. Szampon Oilatum, rewelacyjny. Używam od grudnia tej samej butelki i jeszcze trochę jest Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 11:00 my nie jesteśmy zbyt kudłaci, kąpiemy się codziennie, główkę myjemy co drugi dzień. no chyba że sytuacja wymaga (chrupki, kaszka, pieczywo, pomidory, zupka we włosach) używamy Johnsona od początku. płyn z oliwką do kąpieli i szampon. jest oki. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:20 kąpiel+mycie głowy co 2 dzień, no chyba że jest bardzo gorąco to codziennie. Nigdy kindze nie myłam głowy i nie kąpałam jej codziennie tylko właśnie co 2 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:21 ps. szampon johnson & johnson ten dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
hautnah Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:43 my tez uzywamy johnsona szamponu. kapie mala tylko dwa razy w tyg. i za kazdym raze myje glowke. moim zdaniem mycie niemowlakowi codziennie glowy nie jest konieczne i jest przesada! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 20:43 w lato codziennie, teraz kiedy glowka sie tak nie poci co dwa, czasem trzy dni. Szampon johnsona, ale wracam do nivea bo byl fajniejszy i slicznie pachnial. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 21:39 ooo, my strasznie kudłaci jesteśmy)) myjemy w zalezności od potrzeby, czasem codziennie jak dużo jedzenia w główce wylądowałao, ale na ogoł co drugi dzień. używamy od zawsze szamponu oilatu, xzasem j&j starszaka i tez jest oki. Odpowiedz Link Zgłoś
thmwag1 Re: do mam "kudlatych" dzieci 21.09.06, 11:02 Hej! My też włoski myjemy w razie potrzeby to znaczy jak nie są specjalnie spocone albo nie ma pozostałości po jadzeniu to co dwa dni, tak codziennie.Myjemy szamponem (jak to u ludzi ) najpierw był nivea, teraz leci babedreams ale już nabyłam johnsona i zacznę testować, ale z tego co widzę najbardziej mi odpowiada nivea i chyba doń wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: do mam "kudlatych" dzieci 22.09.06, 22:48 oooops, a ja myjałemu włosy jak sobie przypomnę, że wypadałoby..... Odpowiedz Link Zgłoś