Dodaj do ulubionych

do mam "kudlatych" dzieci

20.09.06, 08:38
myjecie codziennie glowke?
do tej pory mylam, byly upaly, syn sie pocil. zastanawiam sie jednak jak
robic jesienia i zima.
acha... i czym myjecie?
Obserwuj wątek
    • murken Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:09
      Główke myjemy co drugi dzień,ale kąpiemy codziennie.Do wody do wanienki dolewam
      Oilatum lub Baby Delfi i tą wodą myje całego juniora,główkę też. Nic
      spacjalnego nie używamy.
      • ania2425 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:36
        glowke myjemy zazwyczaj codziennie, ale jak widze ze nie jest spocona to co
        drugi dzien.
        od 2 mies uzywamy szamponu Johnson Baby, przy naszych kudlatych wloskach zwykly
        plyn do kapieli sie nie sprawdzal - robilo sie za duze siano na glowie.
    • mama1_24 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 09:40
      ja myje codziennie: płyn do kąpieli i szampon 2w1 Nivea
    • w1paula Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:09
      Hubertowi głowa sie nie poci. Kąpiemy się co drugi dzień chyba że Hubert bawimy
      się w piaskownicy to wtedy koniecznie. Przetestowałam sporo środków do mycia i
      jak dla mnie najlepszy jest Nivea żel do mycia ciała i włosów w buteleczce z
      pompką. Nie za bardzo się pieni i włoski fajnie się rozczesują i długo ładnie
      wyglądają.
      • malgosia.w Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:54
        kąpiemy się codziennie, od niedawna główkę tylko co drugi dzień, bo mały po
        obciąciu włosków mniej się poci, używamy szamponu J&J lub kosmetyków Babydearm
        (Rossmanowskie polecamy!)
    • bonkreta Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 10:55
      W upały myłam codziennie, teraz co drugi dzień, czasem nawet co trzeci. Szampon
      Oilatum, rewelacyjny. Używam od grudnia tej samej butelki i jeszcze trochę
      jest wink
    • tin_t Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 11:00
      my nie jesteśmy zbyt kudłaci, kąpiemy się codziennie, główkę myjemy co drugi
      dzień. no chyba że sytuacja wymaga (chrupki, kaszka, pieczywo, pomidory, zupka
      we włosach) wink
      używamy Johnsona od początku. płyn z oliwką do kąpieli i szampon. jest oki.
      • robin2510 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:20
        kąpiel+mycie głowy co 2 dzień, no chyba że jest bardzo gorąco to codziennie.
        Nigdy kindze nie myłam głowy i nie kąpałam jej codziennie tylko właśnie co 2
        dzień.
      • robin2510 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:21
        ps. szampon johnson & johnson ten dla dzieci
        • hautnah Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 19:43
          my tez uzywamy johnsona szamponu. kapie mala tylko dwa razy w tyg. i za kazdym
          raze myje glowke.

moim zdaniem mycie niemowlakowi codziennie glowy nie jest konieczne i jest
          przesada!
          • kaliaa Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 20:43
            w lato codziennie, teraz kiedy glowka sie tak nie poci co dwa, czasem trzy dni.
            Szampon johnsona, ale wracam do nivea bo byl fajniejszy i slicznie pachnial.
    • bomba001 Re: do mam "kudlatych" dzieci 20.09.06, 21:39
      ooo, my strasznie kudłaci jesteśmysmile)) myjemy w zalezności od potrzeby, czasem
      codziennie jak dużo jedzenia w główce wylądowałao, ale na ogoł co drugi dzień.
      używamy od zawsze szamponu oilatu, xzasem j&j starszaka i tez jest oki.
    • thmwag1 Re: do mam "kudlatych" dzieci 21.09.06, 11:02
      Hej!
      My też włoski myjemy w razie potrzeby to znaczy jak nie są specjalnie spocone
      albo nie ma pozostałości po jadzeniu to co dwa dni, tak codziennie.Myjemy
      szamponem (jak to u ludzi smile ) najpierw był nivea, teraz leci babedreams ale już
      nabyłam johnsona i zacznę testować, ale z tego co widzę najbardziej mi odpowiada
      nivea i chyba doń wrócę.
    • e-go Re: do mam "kudlatych" dzieci 22.09.06, 22:48
      oooops, a ja myjałemu włosy jak sobie przypomnę, że wypadałoby.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka