Dodaj do ulubionych

kto ma katar?

29.10.06, 09:34
U nas wydaje sie on niekonczący. Zaczęło się w sierpniu, potem w połowie września i jest z małymi przerwami do dzisiaj. W międzyczasie angina ropna. W piątek poszłam do przychodni- znów przekrwione gardło (sama nie potrzfię zajrzeć) i oczywiscie katar (z tego powodu poszłam). Zapisano nam antybiotyk, którego nawet nie kupiłam. Wczoraj poszliśmy do innego pediatry i ona stwierdziła, ze dziecku antybiotyku na razie nie trzeba, natomiast zasugerowała alergie na pleśnie i kurz i zapisała zyrtek. Ma ktos taki problem?
Obserwuj wątek
    • pati775 Re: kto ma katar? 29.10.06, 11:54
      w polowie Twojego postu od razu pomyslalam o katarze na tle alergicznym
      jesli to dobra diagnoza, ta postawiona przez drugiego pediatre pomyslalabym o
      wizycie u alergologa

inaczej bedziesz caly czas ladowala w malucha antybiotyki a konca nie bedzie
      widac
    • malta25 Re: kto ma katar? 29.10.06, 18:46
      no ja nie mam wink
    • moopsenia Re: kto ma katar? 29.10.06, 19:19
      Jaś ma katar...
      Drugi tydzien....Chyba wyczul, że jak przestanie mieć katar, to dostanie
      szczepienie, więc pewnie dlatego kicha - sporadcznie, ale kicha...
    • mijaczek Re: kto ma katar? 30.10.06, 12:48
      emka ma teraz katar, ale to ewidentnie od zebow...
      tez mielismy przepisany zyrtec w czerwcu na alergie...pomogl jak umarlemu
      kadzidlo...
      • alfa36 Re: kto ma katar? 30.10.06, 14:11
        Prawie rok obyliśmy sie bez chorób. Dlatego zaotanawiam sie, czy mowa o alergii jest wlasciwa. Tak sie składa, ze ten drugi pediarta jest alergologiem. Ale chyba takim maluchom nie można zrobić testów. Mamy natomiast wciaz problem z zaparciami i gasrtoenderolog przepisała nam nutramigen, którego zreszta Jakub nie chce pić. Ten pediatra- alergolog zaproponował zrobienie testu na białko, bo jemu nie wydaje sie, zeby dziecko było na białko uczulone, ale mozna to sprawdzić. A co do szczepienia, to właśnie dostaliśmy "zaproszenie" listowne do przychdni.
    • bomba001 Re: kto ma katar? 30.10.06, 22:30
      my mamy. a z tym alergicznym: u nas długo przezroczysty katar, bez przekwienia
      gardła. w końc pediatra mowi nam żeby do iśc do alergologa. poszlismy ten od
      razu: to nie alergia, zrobić wymaz. a wymaz: pneumokok.....zrobić najpierw wymaz
      • alfa36 bomba001 30.10.06, 23:32
        A na jakiej podstawia alergolog stwierdził, ze katar nie jest alergiczny? Nasz dr pediatra alergolog dała zyrtek, bo powiedziała, że "byc może to alergia na pleśnie" Mówiła też, że najwięcej uczuleń na pleśnie ujawnia się w sierpniu, wrześniu i październiku. Skąd ten pneumokok?
        • bomba001 Re: bomba001 31.10.06, 22:07
          po prostu patrzac na odciagniete gluty... ale to jakis fenomenalny alergolog,
          straaaasznie drogi. ale bylo warto, bo wymazy potwierdzily. wczesniej KAZDY
          lekarz mówił, że moze witusowy, a jak mowię ze długo jest to moze alergiczny.
          zyrtek tez dostalismy od laryngologa wczesniej, ale nie dalam. warto chyba
          wyeliminowac inne przyczyny kataru
          • bomba001 Re: bomba001 31.10.06, 22:10
            aaa pneumokok od mojego starszego synka,ewidentnie jest od pojscia do
            przedszkola nosiciem. my nie mamy, wszyscy sie przebadalismy . tez mu nic nie
            bylo,poza okresowym katarem, czasami brzydkim. aha, i dzieci jeszcze miały hiba
            na którego były szczepione. to naszczęście łatwo poszło, było wrażliwe na
            antybiotyki, ale streptoccocus pneumonia zaostał u córki. szczepimy i ponoc ma
            pomoc. ale naprawde adzę nie lekceważyc
            • alfa36 Re: bomba001 02.11.06, 22:48
              Kuba nie ma już kataru. Jutro będę dzwonić do dr, czy dalej dwać leki( w tym zyrtek), czy nie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka