zebra51 31.10.06, 11:11 macie w domu? Bo właśnie przymierzam się do kupna i zbieram opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babie_lato1 Re: Nawilżacze powietrza 31.10.06, 11:16 Właśnie, ja też się przymierzam Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: Nawilżacze powietrza 31.10.06, 12:25 My kupilismy taki za 100zl w Leroy (nie wiem jak to sie pisze). Wybralismy taki nia za duzy bo nie mamy gdzie go postawic. Firma Climtatic. Jestesmy zadowoleni. Do tego na kaloryferach mamy umieszczone kamionki z woda. Jak narazie u nas jest tak cieplo ze kaloryferow nie wlaczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Nawilżacze powietrza 31.10.06, 14:32 ja mam kamionki z wodą na kaloryferach i wystarcza jak na razie Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Nawilżacze powietrza 31.10.06, 15:26 Zamówiłam na allegro nawilżacz ultradźwiekowy Boneco. Zobaczymy Oby sie sprawdził, bo juz nam nosy wysychają. Odpowiedz Link Zgłoś
10maj Re: Nawilżacze powietrza 31.10.06, 15:41 My mamy pingwinek już w zeszłym roku kupiliśmy z tego co wiem to opinie są podzielone pediatrzy mówią żeby nawilżać bo suche powietrze wysusza a alergolodzy żeby zdecydowanie nie bo wilgoć i kurz to raj dla alergenów. Ale przy dziecku trzeba pamiętać że musi być na zimną parę. A pisałam że upiliśmy w zeszłym roku bo podziałał dwa miesiące i poszedł do naprawy dostaliśmy nowy i ten jest ok. Gdyby tak się stało przy maluszku to nie wiem jak bym sobie poradziła (czas naprawy miesiąc) bo naprawdę powietrze jest strasznie wysuszone pomimo iż mamy kamionki na kaloryferach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia231 Re: Nawilżacze powietrza 01.11.06, 07:47 JA miałam kamionki na kaloryferach bo mi zawsze strasznie nos w zimie wysychał. Nic mi one nie pomagały i kończyło się na tym, że kładam na kaloryferze na noc mokry ręcznik. Teraz ze względu na dziecko kupiliśmy (na allegro) nawilżacz ultradzwiękowy Climatic. Na razie sie prawdza. Ciężko mi powiedzieć obiektywnie czy jest dobry bo to pierwszy mój taki nawilżacz w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka tu mama czerwcowa 01.11.06, 10:43 ultradźwiękowe nie sa polecane, szperałam po necie i czytałam i mi ta informacja utkwiła, pamietam że rozbijają kamień i osadza się w domu jako drobny pył restzy nie pamiętam gorąca para też źle, bo bakterie itp jesli potrzebujecie ze względu na dziecko, to po selekcji zostaje tylko VENTA, drogi niestety, ale ma same zalety poza tym kamionki na kaloryferze sa mało wydajne, kupcie w castoramie za 20 złotych taką małą stację pogody która mierzy wilgotność powietrza, 50-60% jest ok, w zimie jest suche powietyrze i jeszcze kaloryery podsuszaja i potrafi spaść do dwudziestukilku procent Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: tu mama czerwcowa 01.11.06, 11:51 ultradzwiękowe są dobre tylko muszą mieć wymienny filtr, żeby ten osad, o którym piszesz się nie osadzał. Problelmem jest tylko wysoki koszt takich nawilżaczy. Zaczynają się od 400 zł w górę...... Też mam zamiar taki kupić i najlepsze opinie słyszałam właśnie o Boneco. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka wiec dołożyłabym i kupiła vente jednak 05.11.06, 22:09 poszperam o poszukam co tam jest niehalo z ultradzwiekowymi Odpowiedz Link Zgłoś
zolesia Re: Nawilżacze powietrza 01.11.06, 16:53 Ja mam VENTĘ i jestem b. zadowolona. Droga - ok. 600 zł, ale jak na razie naprawde warta swojej ceny. Nie tylko nawilza powietrze, ale tez je oczyszcza, przepuszczajac przez filtr wodny. i rzeczywiscie powietrze jest wyraznie swiezsze. wczesniej mialam parowy nawilzacz i tez oczywiscie nawilzal, ale po pewnym czasie robila sie sauna. a z VENTĄ nie ma tego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś