Dodaj do ulubionych

Jakie macie lub polecacie rowerki?

19.11.06, 12:35
Ostatnio na placu zabaw Rózia spotkała 2 chłopców z rowerkami. Pozwolili jej
trochę pojeździć no i ta radość w jej oczach i awantury przy próbach zdjęcia
jej z roweru przekonały mnie, że pod choinką musi znaleźć się rowerek. 3-
kołowy oczywiście, ale wybór duży. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • azja811 Re: Jakie macie lub polecacie rowerki? 19.11.06, 14:09
      www.babyvip.pl/index.php?products=product&prod_id=695
      My mamy taki, ale młody póki co nie bardzo nim jest zainteresowany,
      zdecydwoanie bardziej woli jeździć samochodemsmile
    • kasikk_29 Re: Jakie macie lub polecacie rowerki? 19.11.06, 18:18
      my mamy "spadkowy" po sąsiadki maluchu
      jest super, bo ma pedałki jak normalne rowery, nie przy przednim kółku i mała
      sięga bez problemu nóżkami
      co to za model... nie wiem
      • liniosek Re: Jakie macie lub polecacie rowerki? 19.11.06, 22:16
        wlasnie pare dni temu zakupilismy malej rowerek trzykolowy.Rowerek ten ma
        podest na nozki (dla takich maych maluszkow co nie umieja pedalowac),dodatkowo
        zabezpieczenie by dzidzia nie wypadla.Z tylu rowerka jest raczka,dzieki ktorej
        rodzic decyduje o kierunku jazdy.Z przodu jest misiu z przyciskami a po
        wcisnieciu przycisku mis gra i swieca mu sie uszka i nosek.Mala jest bardzo
        zadowolona z nowego pojazdu i domaga sie wozenia,ogolnie polecam taki
        rowerek.Wazne jest,ze jak dzidzia dorosnie to mozna przerobic na samodzielny
        rowerek gdzie dziecko samo pedaluje i kieruje.Rowerek ten jest dla dzieci od
        1.5 do 3 lat.
        • bozena771 Re: Jakie macie lub polecacie rowerki? 20.11.06, 08:17
          My mamy taki rowerek
          www.allegro.pl/item140196295_nowy_rowerek_hauck_szybka_wysylka_gratis_.html
          był kupiony na roczek syna. Z tym, ze troszkę później zaczął na nim jeździć i
          to były krótkie przejażdzki. Bardziej wolał jak go tatuś pcha smile))
          • bozena771 Re: Jakie macie lub polecacie rowerki? 20.11.06, 08:20
            Acha, dla nas było ważne by kółka były gumowe nie plastikowe smile)
            • smeagoul do Bożena 771 20.11.06, 10:44
              Witaj!
              też nam się podoba ten rowerek ale nie ma on podestu na nóżki- czy to nie
              przeszkadza- i czy wystarczy tylko ta blokada pedalów- ay się nie okręcały.
              ps. No gumowe kółka lub podgumowane to podstawa smile) oczywiście jak dla nas.
              a my dostalismy na roczek taki, ale n ie spelna żadnych moich oczekiwań- i tak
              sobie tylko stoi a mały się nim wcale nie chce zajmować.
              www.allegro.pl/item142299200_rowerek_trzykolowy_firmy_injusa_hiszpania.html
              • hanna26 Re: do Bożena 771 20.11.06, 11:38
                Na pewno nie nabędziemy żadnego rowerka typu "pedały przy przednim kole", bo
                dla mnie to beznadzieja. Dziecko szybko się nudzi, bo takimi pedałami bardzo
                ciężko się kręci. W dodatku, jak jest podest na nóżki, to umarł w butach -
                maluch przyzwyczaja sie do tego, że ktoś go pcha i nie chce sam jeździć. A
                przecież rower kupuje się z myśla, że dziecko samo będzie wykazywać inicjatywę,
                tzn. kręcić pedałam. A jak mam ja wozić małą na rowerze, to już wolę w wózku.
                Natomiast wspaniałe są rowerki trzykołowe, z pedałami przy łańcuchu, jak w
                dużych, normalnych rowerach. Taki własnie mamy zamiar kupić dla młodszej
                pociechy.
                Starsza, przedszkolaczka zaczęła wprawdzie edukację rowerową od zwykłego
                roweru jak dla dorosłych, z przykręcanymi dwoma bocznymi kółkami (miała wtedy
                dwa lata, nauczyła się jeździć błyskawicznie), ale młodszej sprezentujemy
                rowerek nieco wcześniej.
              • bozena771 Re: do Bożena 771 20.11.06, 12:40
                Z tym rowerkiem to jak z pluszakami, albo dziecko bawi sie nimi i zachwyca albo
                totalnie ma je gdzieś. Na siłę nic nie zrobisz. U nas Rowerek najczęściej był
                wykorzystwany w lesie ale tak jak pisałam wcześniej najpierw kilka minut jazdy
                a potem.... tatus pchał sad(( Także niby fajny rowerek i funkcjonalny ale nasz
                synuś średno go polubił. Czekamy na Oliwie moze ona będzie nim szusowała bo ma
                zapędy smile (wnioskuje po jeździkach - Igorek nie lubił jeździć w jeździku -
                pchaczu)
                • miodzio_k Re: do Bożena 771 21.11.06, 08:20
                  Ja też szukałam rowerka dla małej. Teraz juz sobie odpuszczamy, czekamy do
                  wiosny. Tu sa fajne rowerki ale te co mi się podobają są drogie. Też chcę bez
                  plastikowych kół. Tu kosztuje taki 199. Były też różowe dla dziewczynki ale już
                  nie ma. Na wiosnę pewno będzie duży wybór.

www.ebaja.pl/index.php?cPath=66&osCsid=2d6135581022890901bd798df575b5c3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka