Dodaj do ulubionych

Październik 2000

IP: *.* 27.09.02, 13:23
Witajcie. Jestem mamą Marysi, która 15 października skończy 2 latka. Oczywiście będą urodziny i tu mam problem. Oczywiście będzie tort ze świeczkami, prezenty i zabawy, ale...Czy zaprosić maluchy razem z rodzicami, czy zorganizować kilka imprez - dla dziadków, maluchów i przyjaciół, co przygotować do jedzenia, jak zorganizować ten dzień.... dodam, że mamy wielu bliskich znajomych, którzy liczą na to, że wezmą udział w imprezie (będzie nas, bez dziadków i maluchów ok. 10-12 sztuk), plus dzieci...Napiszcie, jak Wy planujecie spędzić ten dzień... Buziaki, majka, mama prawie 2-letniej Marysi
Obserwuj wątek
    • Gość: AsiaCh Re: Październik 2000 IP: *.* 04.10.02, 14:45
      Moja Marynia przyszla na swiat 10 października 2000, a pięć minut później pojawił się Szczepanek. Bardzo się cieszę, że skończą niedługo dwa latka. Wyprawię im urodziny: upiekę dwa torty, zrobię przysmaki, które one uwielbiają. Już mam nawet upatrzone prezenty: dla synka plastikowe narzędzia i koniecznie autko a dla córeńki zestaw talerzyków i filiżanek. Serdecznie pozdrawiamyAsia z dzieciaczkami
    • Gość: asia_z_olsztyna Re: Październik 2000 IP: *.* 06.10.02, 09:47
      czołem !! jestem mamą oli , a olcia urodziła sie 22 pazdziernika wiec mam ten sam problem. mysle ze chyba zrobie 2 imprezy jedna dle rodziców znaczy dziadków tzw starych a drugie dla znajomych z dziecmi. myslałam ze moze dla oli i dzieci zorganizowac przyjecie w sali zabaw .to ciut kosztuje ale mogło byc przyjemnie . na szczescie mój mąz odwiódł mnie od tego za rok byłoby jej fajniej a i ja nie musiałabym ciagle za nia chodzic. tortów nie pieke bo taaaka zdolna nie jestem. ciasta torty i lody kupuję .oferuje niuni balony i przyozdobienie mieszkania.
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Październik 2000 IP: *.* 07.10.02, 12:37
        Cześć dziewczyny!Gaba urodziła się 14.10 i też zastanawialiśmy się, jak urządzić urodziny. W końcu w niedzielę zapraszamy znajomych z dziećmi a w poniedziałek /czyli dokładnie w dzień urodzin/ odwiedzą nas dziadkowie i pradziadkowie Gaby. Będą torty /dwa, na każdą z imprez osobny ;)/, baloniki i szmpan dla dorosłych /może i dzieci dostaną bezalkoholowy/. Sto lat!!!Magda :hello:
    • Gość: lubka Re: urodziny i telewizja IP: *.* 07.10.02, 13:41
      Witajcie, dzięki za odzew. Mam nadzieję, że nasze maluchy będą zadowolone, tak z prezentów, jak i zabawy. Napiszcie jak było !Korzystając z okazji, zadam Wam pytanie dotyczące oglądania telewizji. Jak to wygląda u Was. Miałam ambitne plany uchronienia dziecka przed oglądaniem tego, co proponuje TV jak najdłużej (z wielu powodów ). Nie wiem kiedy dziecko zorientowało się, że są ,baje" i codziennie domaga się obejrzenia jakiejś bajki. Oglądamy dobranocki i rano jak jest coś fajnego i przyjemnego np. Bolka i Lolka (Maryśka bardzo lubi), Reksia czy bajki o kotkach. Z nianią raczej nie ogląda telewizji - choć opiekunka wspomina, że czasem i w ciągu dnia mała dopomina się bajeczki. Napiszcie jak wygląda to u Was i Waszych maluchów. Buziaki
      • Gość: AsiaCh Re: urodziny i telewizja IP: *.* 07.10.02, 14:30
        Moje maluchy nie oglądaja jeszcze telewizji. Uznalam, ze nie jest im jeszcze potrzebna. Po prostu włączamy telewizor tylko podczas ich snu. Nawet ja ogromny kinoman doskonale znoszę tę niewielka ilość TV.Pozdrawiam Asia
        • Gość: lubka Re: urodziny i telewizja IP: *.* 08.10.02, 15:02
          witaj, wiesz ja przy Marysi też nic nie oglądam, bo po 1. nie mam czasu, 2. szkoda mi czasu, 3. nie widzę tu nic ciekawego dla siebie. Nie oglądam nawet wiadomości (wynika to po części z tego, że po prostu nie chcę się denerwować).Rzadko oglądamy coś w sobotę czy niedzielę, jeśli już to raczej wieczorem. Nie chodzi o to, że sadzam malucha przed telewizorem, bo jestem przeciwna temu, żeby takie maluchy oglądały cokolwiek. Mimo to, moja mała domaga się oglądania bajek i sama włącza telewizor (niestety stoi na takiej wysokości, że może to zrobić).Nie pozwalałam oglądać (odłączałam antenę), ale w tej chwili często przyznaję, że poddaję się i jej ulegam. Chce oglądać i już - więc pozwalam, ale krótko (no i oczywiście tylko bajki). Kiedy jest ze mną zajmujemy się różnymi rzeczami, malujemy farbami, lepimy w plastelinie, rysujemy czy czytamy bajki, często słuchamy też piosenke dla dzieci. Mimo to co rano Maryśka pierwsze co robi to biegnie do telewizora i woła ,Mama, baja". Nie wiem co się dzieje, jak jest z opiekunką. Pozdrawiam, majka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka