tadziewczyna 13.12.06, 14:37 Bo mi sie scyzoryk otwiera....... Czy swiat zwariowal? lepszy niż mama?!! pora umierać... youtube.com/watch?v=c0fXMnIfA2Q Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka30 Re: I co Wy na to??? 13.12.06, 15:32 Tez mi się nie podobało....Nie przeszkadzają mi związki tego typu,ale jestem przeciwna adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: I co Wy na to??? 13.12.06, 22:28 mam tak jak wy nie mam nic do zwiazkow homo ale adopcja mi sie nie podoba z drugiej strony matka tego chlopca go zostawila to sa straszne trudne tematy ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: I co Wy na to??? 14.12.06, 18:11 To po holendersku jest, a ja mieszkam w Holandii. I sie zastanawiam, ten scyzory to na tego chlopca czy na legalizacje adopcji przez pary homoseksualne? Ja jestem przeciwna takiej adopcji, ale skoro jest legalna, to chyba dobze ze takie piosenki sa? Tym dzieciom nie jest latwo, bo w koncu ich sytuacja rodzinna nie jest taka jak ogolu. Ale sa kochane i szczesliwe a to chyba najwazniejsze~? Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 a my na to jak na lato.... 14.12.06, 18:32 lepiej dwóch kochajacych sie tatusiów, niz nie kochający się rodzice, tj mama i tata. tudzież wychowywanie dziecka przez samotna, zgorzkniałaa matkę i babke. troche tolerancji, moje drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: I co Wy na to??? 14.12.06, 18:46 ale o co chodzi? ze dwoch ludzi sie kocha? jakie mam prawo odmawiac komus milosci i szczescia? nie obchodzi mnie co masz ty ani inni w majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: I co Wy na to??? 14.12.06, 19:51 ten scyzoryk to rzeczywiście wspaniały przykład polskiej tolerancji. a co nam do tego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: I co Wy na to??? 14.12.06, 21:23 A ja jestem bardzo tolerancyjna , jesli władze na to zezwalają a dziecku krzywda się nie dzieje to czemu nie. Właśnie 2 kochających ojców to lepsze niż "normalna patologiczna" rodzina, w której tylko chleją, bija się, biją dzieci, zmusząją ich do pracy w wieku -nastu lat i tak żyjąc w nędzy, bo zaraz wszystko na nowo przepiją. Moje jest takie zdanie. Mam neutralny stosunek do zwiazków homoseksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 09:06 Nie jestem tolerancyjna w sprawie zw.homoseksualnych. Ale mam do tego chyba prawo? Czyz nie? Osobiscie uwazam, ze to jest chore, chory zwiazek, chory uklad. Nie wyobrazam sobie, aby dziecko bylo wychowywane w takim zwiazku. Ciekawi mnie tez dlaczego adoptowali chlopca? To ze jestescie tolerancyjne - Wasza sprawa. Nie mam zamiaru ani Was naklaniac, ani cokolwiek zmieniac. Nie do mnie to nalezy. A jesli idzie o Holandie - tam oprocz legalizacji zw. homo zalegalizowana jest rowniez eutanazja, i nie dotyczy to tylko ludzi starych, ale ponoc rodzice moga wyrazic zgode na eutanazje dziecka w wieku juz 12 lat. To tez jest ok? Pewnie tak - ale jesli dotyczy to innych dzieci... a jesli mialoby to spotkac ktorekolwiek z naszych? To samo jesli idzie o homo....jesli Wasze dziecko znalazloby sie przez przypadek nazwijmy to losowy - czy chcialybscie aby bylo zaadoptowane przez dwoch mezczyzn? Ja na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 10:20 ja nie mam nic przeciwko zwiazkom homoseksualnym. Nie uwazam tego za "chory uklad" - homoseksualizm jest czescia natury - od zawsze. Co do adopcji przez zwiazki homoseksualne nie jestem co do tego przekonana, ale z drugiej strony uwazam, ze osoby z takiego zwiazku decydujace na na adopcje musza byc bardzo do tego zdeterminowane, mimo przeciwnosci, i sadze, ze najczesciej beda lepszymi opiekunami dla dzieci niz dom dziecka. Dla swojego dziecka, jesli juz mialabym tak wybierac, wolalabym homoseksualnych rodzicow niz dom dziecka. a co do eutanazji - tez jestem za. Oczywiscie za eutanazja w prawdziwym tego slowa znaczeniu, czyli w przypadkach nieuleczalnych i gdy cierpienie jest ogromne. Nie wyobrazam sobie patrzec na cierpienie mojego dziecka, kiedy jego stan nie daje szans na poprawe, a tylko jest przedluzana agonia. Ale tu jest kwestia oczywiscie kontroli, zeby nie bylo przypadkow nieprawidlowych Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 10:21 Tadziewczyna, popieram Cię w 100%. Prawo tego kraju jest chore. Zresztą wystarczy tam pojechać, zeby zobaczyć do czego to doprowadziło. Jak wygląda Amsterdam? Pełno ćpunów na ulicach, prostytutek, czerwone uliczki, kafejki gdzie można legalnie palić hasz i marihuane,... A wmawianie ludziom, że nie ma nic złego w dwóch kochających się tatusiach jak widać niestety odnosi skutki. A słowo "tolerancja" jest tutaj nadużywane. Co innego "tolerancja" wobec np innego koloru skóry, a co innego "tolerancja" wobec adoptowania przez parę homo dziecka. Świat schodzi na psy, oby u nas nigdy tak nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 10:34 Pacific13, Holandia to nie tylko Amsterdam. A nawet wiecej, Amsterdam to prawie nie Holandia Przede wszystkim zdecydowana wiekszosc mieszkancow Amsterdamu to cudziemcy, turysci ktorzy przyjezdzajac z innych krajow zachlystuja sie mozliwosciami i stad te obrazki o ktorych piszesz. W innych miastach, wioskach obowiazuja te same prawa a cpunow na ulicach nie widac. Owszem sa legalne miekkie narkotyki, ale przynajmniej sa pod kontrola. Z eutanazja tez nie przesadzajmy, nie zabija sie na zadanie zmeczonych chorobom bliskiej osoby czlonka rodziny. Daleka jestem od przekonywania ze to idealny kraj, ale mieszkam tu prawie 5 lat i wiem, ze to demonizowanie Holandii jako kolebki wszelkiego zla jest nieprawda. - Filip ur.27-09-2005 Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 10:45 wlasnie to samo mialam napisac: ze w Amsterdamie widac glownie turystow, a sama Holanida jest zupelnie inna Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 11:35 lepiej miec dwoch tatusiow niz nie miec rodzicow wogole. pewnie sa tez sytuacje, w ktorych dwoch tatusiow jest lepszych niz mamusia i tatus a nawet dwie mamusie . Ale ma maxa ubawilo mnie pytanie ""Dlaczego adoptowali akurat chlopca????" Proponuje wprowadzic taki zapis do kwestionariuszy adopcyjnych par heteroseksualnych - dlaczego chcecie wlasnie dziewczynke? I niech sie przyszly tatus z tego wytlumaczy. Albo mamusia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna ariella 15.12.06, 11:53 naprawde Ciebie tak to rozsmieszylo? Ja nie widze w tym nic smiesznego. Odpowiedz dla mnie i tak jest jasna, dlaczego chlopiec zostal przez nich adoptowany. A jesli idzie o adopcje - podam inny przyklad. Odbiegam w tej chwili od kwestii orientacji seksualnej.... Moja kolezanka, (kobieta ok 40-stki w tej chwili), lekarz pediatra, zaadoptowala ponad 10 lat temu 6-miesiecznego chlopca. Jest ona osoba samotna, niezamezna. Wychowuje chlopca sama, pomaga jej matka. Dziewczyna jest osoba b.ciepla, Chlopiec jest dzieckiem trudnym, ma problemy z emocjami, nie ominelo go rowiniez ADHD. Ona kocha go nad zycie. Jednak widzi i sama do tego sie przyznaje, ze bledem jej bylo to, ze podjela sie adopcji. Chlopak nie ma prawidlowego wzorca rodziny. Bo dziecko potrzebuje i matki, i ojca. I oto mi glownie chodzi. Podkreslam, ze pominelam tutaj kwestie orientacji seksualnej. A jesli idzie o dyskusje nt tolerancji.... dziewczyny wydaje mi sie nie na miejscu wypisywanie w stosunku do mnie slow: nie interesuje mnie co ty nosisz w majtkach. Napisalam swoje zdanie, zadnej z Was nie mialam zamiaru urazic. Bo o co mi szlo? A o dobro dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 11:34 No nie do końca się z Tobą zgodzę. Zdaję sobie sprawę, że małe miesteczka i wioski wyglądają w Holandii inaczej niż Amsterdam. Ale Haga, czyli też duże miasto, wygląda podobnie. Poza tym Amsterdam to jednak stolica Holandii, więc siłą rzeczy też jej wizytówka. A to że dużo cudzoziemców....ok, ale jakich? Murzyni, Ababowie, Turcy... Nie mam nic przeciwko tym narodom i rasom, ale w Holandii stanowią oni magrines społeczny, handlują prochami, kradną itp. Oto do czego doprowadziła ta "tolerancja" Holendrów. Niech żyje wolność i swoboda Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 11:38 PS Warszawa jednak tak nie wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 11:38 To nie tolerancja, tylko nieumiejetna polityka postkolonialna. O tym ucza w szkolach. Podstawowych. Kazde panstwo ktore mialo kolonie i czerpalo z nich olbrzymie korzysci ma teraz problem z mniejszosciami (ktore niebawem, np. w Holandii beda wiekszosciami). Brutalnie mowiac - taka sprawiedliwosc dziejowa pozdr A co do tolerancji. Co zrobicie jesli wasze diecko okaze sie gejem/les i bedzie chcialo w przszlosci stworzyc rodzine i zaadoptowac dziecko? Powiecie mu, ze wam sie noz w kieszeni otwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 11:50 > A co do tolerancji. Co zrobicie jesli wasze diecko okaze sie gejem/les i bedzie > chcialo w przszlosci stworzyc rodzine i zaadoptowac dziecko? Powiecie mu, ze wa > m > sie noz w kieszeni otwiera? No! Żartuje. Nie powiemy, ale nam się otworzy A tak poważnie to nie sądzisz, ze jednak większe prawdopodobieństwo, że dziecko wychowane przez parę gejów też będzie homo, niż dziecko wychowane przez matkę i ojca...? Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 21:33 nie, bo orientacja sekualna nie jest nabyta vide "Płeć mózgu" Anne Moir i David Jessel www.sciaga.pl/tekst/22963-23-plec_mozgu_anne_moir_i_david_jessel Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 21:47 hm, ci ludzie napisali książkę, i to dość dawno, to nie jest najnowsza lektura. i jedna z teorii. wiekszośc naukowców na dzień dzisiejszy twierdzi, że jednak orientacja seksualna to rzecz genetycznie uwarunkowana. oczywiście panowie giertych inaczej, ale oni też w ewolucje nie wierzą. gdyby moje dzieci okazały się homoseksualne, zaakceptowałabym to. starałabym sie im pomóc zakceptować siebie, zaakceptowałabym partnera, byle były szczęśliwe. taka jest chyba rola rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 22:05 ej no bez przesady..... Homoseksualisci mają chore związki????? Na jakiej podstawie to twierdzenie??Tylko dlatego,że jednak są w mniejszości? Zgadzam się z shamsa,że to indywidualna sprawa każdego i nie należy zaglądać innym do sypialni. amen Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 22:39 pacific13 napisała: > No nie do końca się z Tobą zgodzę. Zdaję sobie sprawę, że małe miesteczka i > wioski wyglądają w Holandii inaczej niż Amsterdam. Ale Haga, czyli też duże > miasto, wygląda podobnie. Poza tym Amsterdam to jednak stolica Holandii, więc > siłą rzeczy też jej wizytówka. zmienili stolicę na Amsterdam, kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: I co Wy na to??? 15.12.06, 23:39 no wlasnie a Warszawa to Wersal przeciez, w porownaniu do tej plugawej "stolicy" )) Odpowiedz Link Zgłoś
pacific13 Re: I co Wy na to??? 16.12.06, 00:27 cyt.: "Stolica – miasto będące siedzibą władz najwyższych (króla, prezydenta, parlamentu, rządu, sądu najwyższego) danego państwa. Nazwa "stolica" pochodzi w języku polskim od wyrazu "stolec", oznaczającego "miejsce do siedzenia, tron". Jednym z wyjątków od powyższej reguły jest Holandia, gdzie Amsterdam ma status stolicy państwa, a Haga jest siedzibą parlamentu i dworu królewskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: I co Wy na to??? 16.12.06, 09:38 hmmm... Moim zdaniem to ze chłopak ma dwóch ojców zamiast siedzieć w domu dziecka to może to i lepsze.... Ostatnio byłam z wizytą w domu dziecka i powiem Wam szczerze- niby czysto, niby kolorowo niby wystrój świąteczny- ale te ogromne korytarze, wielkie schody- czułam się jak w urzedzie a nie w domu, nie czuje sie tam domowej atmosfery, ciepła itd...- za żadne skarby nie chciała bym się tam znaleźć Mimo to do końca jakoś nie umię podjąc zdania w sprawie adopcji przez pary homoseksualne.są i plusy i minusy tego- obym nigdy nie musiała podejmować takiej decyzji. podejrzewam ze 90% z nas miało by zdanie przychylne tym związkom i adopcji jak byśmy mieszkali od urodzenia w innym kraju np w Hollandii. Mieszkamy w Polsce i sprzeciw, brak tolerancji mamy chyba wrodzony. Ja osobiście nie jestem przeciwna tym związkom, jeśli Ci ludzie są szczesliwi to niech sa i dajmy im spokój. kurcze troche namieszałam w tym moim watku ) Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k komentarz na onet.pl 21.12.06, 09:42 wiadomosci.onet.pl/1453897,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś