Dodaj do ulubionych

kwiecień 2001

IP: *.* 04.03.03, 15:00
Jestem mama niespelna 2-u letniej Marysi..., ktora urodzila sie 5 kwietnia 2001 roku w Poznaniu..czekam na rowiesnikowsmile)))Odezwijcie sie proszesmile))Czy Wasze BARANKI...tez takie "samosie"?????Pozdrawiam :hello: Joaska
Obserwuj wątek
    • Gość: AnitamamaAntosia Re: kwiecień 2001 IP: *.* 05.03.03, 13:35
      Witam!Ja jestem mamą Antosia urodzonego 8 kwietnia 2001 i rowniez jestem z Poznania. Mieszkamy niedaleko Grochowskiej. Antoś również ma baranie cechy co mnie wykańcza :gun:, a to podobno poczatek. Pozdrawiam :bounce:
      • aga173 Re: kwiecień 2001 24.07.03, 22:04
        Jestem mamą Kamilka ur.25.04.2001 w Krapkowicach (woj.opolskie) teraz od
        03.02.2003 Kamil ma braciszka Kacpra. POZDRAWIAM
    • Gość: AgaKZ Re: kwiecień 2001 IP: *.* 06.03.03, 08:10
      A może być 30 marca? Majka, także z Poznania (Dębiec), Baran przepisowy, w szczytowym okresie buntu dwulatka. Brak mi już pomysłów na podstępy, aby ja do czegoś zmusić. Do tego niesamowicie wygadana. Niedługo urodzinki... Jak planujecie je spędzić?Aga z Majką
    • Gość: RenataSt Re: kwiecień 2001 IP: *.* 07.03.03, 13:59
      Czesc. Jestem mama Julii. Urodziala sie 4.04.03r. Do tej pory nie wiazalam jej cech charakteru ze znakiem zodiaku, ale skoro to baran - to chyba duzo tlumaczy. Jestesmy z Plocka. Na urodziny tradycyjny tort. Chrzesny z dziecmi i dzieci sasiadow - przyjaciele Julci. Mysle o podlodze w balonach i dzieciecej dyskotece. Julia uwielbia tanczyc.Pozdrwiam serdecznie RenataSt
      • Gość: RenataSt Re: kwiecień 2001 IP: *.* 07.03.03, 14:01
        Oczywiscie strzelilam byka - pisze z pracy i jestem rozkojarzona. Julia urodzila sie 4.04.01.Co ze mnie za matka!RenataSt
        • Gość: MINIUS Re: kwiecień 2001 IP: *.* 12.03.03, 22:52
          Nikolai-minius ,misio,pysiulek,rydzio ,focus......ur 16 kwietnia 2001 roku.Mieszkamy w Aarhus w Danii.Pozdrawiamy wszystkie dzieci i ich rodzicow
          • Gość: Baś Re: kwiecień 2001 IP: *.* 14.03.03, 10:09
            Moja Agniesia urodziła się 26.04.01, więc barankiem nie jest (za to mamusia baranek), ale byczkiem. Charakterek ma odpowiedni, tak, że bez problemu radzi sobie ze starszą od niej o 4 lata Ewcią - rybką. Pampersów używamy już tylko na spanko, ale często wstaje z suchą pieluszką i woła siku!Od dwóch tygodni obydwie moje panienki czyli Ewcia i Agniesia są starszymi siostrami bliźniaczek - Martusi i JustynkiPozdrawiamBasiaPS. A my jesteśmy z Rzeszowa
        • magdam2 Re: kwiecień 2001 06.11.03, 15:47
          Moja anielka też urodziła sie 04.04.2001 , jest naprawde małym uparciuszkiem
          • aga173 Re: kwiecień 2001 06.11.03, 21:33
            Kamilek 25.04 to straszna gaduła!Ostatnio zdarzaja mu się wpadki z siusianiem
            ale mam nadzieję że to minie.Pozdrawiam
          • aga173 Re: kwiecień 2001 06.11.03, 21:33
            Rozkręćmy ten post i piszmy na bierząco co u naszych pociech OK
            • majawm Re: kwiecień 2001 08.11.03, 22:01
              witamy. moja Nikolka urodzila sie 18.04.01. faktycznie i jej zdarza sie
              ostatnio z siusianiem nie dotrzymac do rana, mam nadzieje ze to minie. no i
              wieczorem mam problemy z usypianiem jej. chodzi spac po 2200. czasem jestem juz
              tym wykonczona.
              pozdrawiamy!!!
              • aga173 Re: kwiecień 2001 09.11.03, 23:41
                A może utworzymy nowy wątek (jeden ) w poście Anatemki??? Co Wy na to???A ja
                przeniosę tą strone tam OK?
    • Gość: AgaKZ Re: kwiecień 2001 IP: *.* 14.03.03, 13:48
      Gdzie mieszkasz w Poznaniu?Jak spędzacie wolny czas, tzn masz jakieś fajne miejsca na spacery na ładna i brzydka pogodę?Jakie sa ulubione zabawy Twojej dwulatki? Moja Majka naiętnie bawi sie w "Pana dotkola" i "Leci pacjentki" - czyli wszytsko co jej wpadnie w rece z nami łącznie. Szukam pomysłów na urozmaicenie jej zabaw. Ostatnio zrobiłam domek z koca i foteli - podobało się.pozdrAga z Majką
    • kasia75_edziecko Re: kwiecień 2001 03.04.03, 07:20
      A ja jestem Kasia i mam córcię Oliwię urodzoną 30,04,2001. Właśnie ma teraz
      okres buntu, musi zawsze postawić na swoim.Ale tak poza tym bywa też
      słodziutka...Zaczyna pięknie mówić,uwielbia tańczyć i śpiewać.Ostatnio w
      repertuarze ma "100 lat", "kotki dwa".Z nocniczkiem jeszcze na bakier,niestety.
      Pozdrawiam wszystkie kwietniowe bączki i ich rodziców.
      • mama_kasi Re: kwiecień 2001 03.04.03, 13:20
        A ja mam córkę Kasię, która 24 kwietnia skończy dwa latka. Uwielbia Reksia,
        Krecika, Bolka i Lolka. Niestety z nocniczkiem u nas też nie jest super.
        Dzisiaj jednak postanowiłam zdjąć jej Pampersa i zobaczymy co będzie dalej.

Pozdrawiam Pyza
    • jaha_mama_magdy Re: kwiecień 2001 03.04.03, 14:22
      A ja mam mala Magde ur. 19.04.01. Typowy baran, ostatnio bardzo zbuntowany,
      Chodzacy samolub - zupelnie nie wiem dlaczego. Niestety jeszcze w pieluszce ale
      od piatku bez cysia. Duzo gada i wszystko chce robic sama. Uwielbia krecika
      Bolka i Lolka i Boba.
      Aga
      • grazkap1 Re: kwiecień 2001 07.04.03, 15:39
        Mój mateusz urodził się 14.04.01. Z nocnikiem wspólpracujemy już od listopada,
        natomiast jesteśmy strasznym niejadkiem. Oczywiście jest dzieckiem upartym i
        stanowczym, ale bardzo kochanym. Ostatnio jest bardzo gadatliwy.
        • mama_kasi Re: kwiecień 2001 08.04.03, 13:34
          Chciałam się pochwalić, że Kasia od kilku dni załatwia się do nocnika. W
          czwartek postanowiłam zdjąć jej pieluchę i założyłam jej majteczki i
          rajstopki. Za pierwszym razem nasiusiała w majteczki. Wytłumaczyłam, że
          powinna robić siusiu do nocniczka i zrozumiała. Pieluszkę zadładamy na
          spacerki i do spania. Nie wiem jednak co będzie, gdy zrobi się cieplutko i
          większość czasu będziemy spędzać na spacerkach. Nie chciałabym, żeby Kasia
          miała prawie przez cały czas pieluchę. Niestety nie potrafi jeszcze wstrzymać
          i czekać aż dojdziemy do domku.
          Pozdrawiam Pyza
    • majah76 Re: kwiecień 2001 09.04.03, 00:14
      Ola jest w takim razie 100% barankiem (29.03.01)! Wszystko musi być "sama!!!"
      od ponad pół roku. Już sie przyzwyczaiłam. Czy wszystkie są takie uparte, te
      male baranki? Najgorsze z jedzeniem. Do niedawna dała się Oleńka nakarmić (z
      wielkim trudem i "ilości ślladowe" danka), od mw. 2 mcy musi jeść ABSOLUTNIE
      SAMA. Ale jest niejadkiem, co oznacza, że czasem nic nie je. Po prostu całymi
      dniami.Plus BUNT dwulatka, uff...
      Nocnik? W sferze zainteresowań, narazie "doraźnie", i pampers. Czekamy na
      cieplejsze dni...
      Buziaki!
      Majka&Ola.
    • yomama Re: kwiecień 2001 09.04.03, 19:37
      no to ciesze sie ze nasze grono powieksza..sie i powiekszasmile
      MArysia skonczyla w sobote 2 latka...pieknie mowi ..spi bez pieluchy..i w dzien
      takze biega bez pampersa..jednak w daleka podroz..i na dwor..kiedy jeszcze
      jest na dworze zimnica...dzis np...padal sniegsad(..zakladam jej pampersasad(
      Sama siada i sciaga majteczki na nocnikusmile..a jak zrobi siku to skalada sobie
      gratulacje i bije brawosmile))))
      Ma juz swoje ulubione ksiazki..i bajki w
      telewizji.."Jedyneczka".."budzik"..i "Ziarno"
      Slicznie posluguje sie widelcem i nozem..umie pic z kubeczak..i wlasciwie to
      tylko z takiego kubka"doroslych"....cos wypije..butelka odpadasmile)
      Pomaga we wszystkim..gotuje..sprzata...odkurza, zamiata...i myje naczyniasmile))))
      >.......pisania nie ma konca..smile))
      Kocham tego mojego Zbuntowanego Stowrkasmile))
      Pozdrawiam Wszystkich
      Joaska
    • magma76 Re: kwiecień 2001 26.04.03, 09:40
      Hej! Moja Ulcia urodziła się 18 kwietnia 2001. Jesteśmy z Białegostoku. Moje
      Kochanie to prawdziwy mały tyran i uparciuch. A ja narzekałam kiedyś na jej
      starszego o 7 lat brata smile - teraz juz nie narzekam hihihi. Ulka to prawdziwa
      gaduła - buzia jej sie nigdy nie zamyka. Z nocnikiem juz niemal ok - pampersy
      ida w ruch tylko na noc a i to niedługo planujemy zmienić. Moja żabka uwielbia
      rysować (czyt. mazać) i ostatnio mamy na topie spacery z lalą w wózku big_grin.
      Pozdrawiamy wszystkie Mamy i ich Dzieci
      Magda z Ulą i Wojtusiem
    • p1234.56789 Re: kwiecień 2001 29.04.03, 18:12
      A ja jestem mamą 2letniej zbuntowanej Kasi,która urodziła się 07.04.2001 w
      Poznaniu.Kasia to typowy uparty, rogaty baranek i na dodatek bez apetytu.To
      wyjątkowe dziecko które nie lubi jeść niczego. Nawet czekoladka po 2 gryzach
      przestaje smakować.Na razie jesteśmy na etapie NIE I BUNTU DWULATKA.

pOZDRAWIAM serdecznie wszystkie mamy zbuntowanych baranków.Anika
      • lionkamamanatalki Re: kwiecień 2001 24.05.03, 13:22
        Czyżby te nasze baranki to same niejadki?
        Jestem mamą Natalki urodzonej 10 kwietnia 2001 roku. Mój uparciuszek, jak
        na baranka przystało wszystko wie najlepiej, nocnika używa tylko w wolnych
        chwilach.... ponieważ ciągle jest zajęta rozrabianiem, a od tygodnia
        marudzeniem, wiec nocnik stoi zapomniany w kącie...
        Jest oczywiście strasznym niejadkiem, uwielbia Żwirka i Muchomorka, Pszczółkę
        Maje, i Tygryska.

Pozdrawiam lionkamamanatalki
    • yomama Re: kwiecień 2001 31.05.03, 23:55
      no to milo ze kwietniowe dzieci rosna w sile...
      Pozdrawiam wszystkich smile
      Joaska
      • yomama Re: kwiecień 2001 27.07.03, 18:08
        hej mamysmile))
        Jak tam chowaj sie Wasze pociechy kwietniowesmile))????
        Dajecie rade???
        Ja lecze wciaz nadszarpniete nerwysmile)..ale kocham tego mojego malego
        kwietniowego barakasmile)
        Pozdrawiam
    • mamanikoluni Re: kwiecień 2001 03.08.03, 14:01
      Nikolunia urodziła sie 25 kwuietnia 2001 i jest przekochana gadułą,
      Pozdrawiamy
      • mama_kasi Re: kwiecień 2001 04.08.03, 13:42
        Hej
        A moja Kasia urodziła się 24 kwietnia. Jest bardzą wesołą dziewczynką. Ładnie
        mówi chociaż pierwsze słowa zaczeła mówić dopiero gdy miała 18 miesięcy. Ale
        teraz nadrabia i buzia jej się nie zamyka. Niedługo wyjeżdżamy nad morze i mam
        nadzieję, że Kasi bardzo się tam spodoba.

Pozdrawiamy Pyza
        • aga173 Re: kwiecień 2001 08.10.03, 13:06
          Tu jestescie dziewczyny!!! a ja piszę na innym wątku zobaczcie moje pociechy:

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471
    • ibggraf Re: kwiecień 2001 08.09.03, 13:01
      Hej, Hej,
      To i ja podłączę się do wątku. Jestem mamą Szymona urodzonego 14.04.2001r. Mój
      synuś jest "strasznym" gadułą i rozrabiaką. Interesują go tylko samochody,
      czołgi i samoloty. Na spacerach zadręcza nas pytaniami o marki samochodów. Jak
      na prawdziwego barana przystało jest uparciuchem.
      Pozdrawiamy ze słonecznego Torunia.Pa!
    • majawm Re: kwiecień 2001 11.11.03, 19:03
      cześć aga! chyba narazie jestesmy tu same. moze niedlugo wiecej z nas zacznie
      pisać?!!! od kilku dni mam sposob na Nikolke, jak mocno broi. mowie ze Mikolaj
      patrzy czy dzieci sa grzeczne. z takich lagodnych srodkow tylko to skutkuje!
      serdecznie pozdrawiamy
    • aga173 Re: kwiecień 2001 13.11.03, 23:27
      A my mamy teraz inny problem,aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl!!!!Z
      Kacperkiem OK ale Kamilek w sobotę zrobił strasznie twardą kupę i od tego czasu
      mamy horror!!!!!Kupka była codziennie a teraz co 2 dni z czopkiem a on
      biedaczek zaciska nóżki i wstrzymuje bo boi się zrobić.Mamy już dość z
      mężem,teo jego "stracha" ale Kamilek widać że się z tym męczy.

Pozdrawiam Aga
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7725471

• yomama Re: kwiecień 2001 11.02.04, 22:10
      Witam wszystkich "posiadaczy" kwietniowych Barankowsmile
      No to juz niedlugo 3 naszym pociechom skoczysmile
      Jak dajecie rade..okresy buntu juz minely???
      Pozdrawiam serdecznie
      • aga173 Re: kwiecień 2001 - POPRAWMY SIĘ:) 07.02.05, 20:11
        Kamiś niedługo skończy 4 latka 25.04 jest super chłopczykiem i bardzo
        energicznysmileRazem z bratem 2 lata psocą nieźlesmile
        Czeka nas usuniecie 3 migdałka ale narazie odciągam tosmileChodził do przedszkola
        ale go wypisaliśmy ponieważ był 4-5 dni w miesiacu a potem chory.Na szczęście
        od wrzesnia nie chorował ani razsmile
        • maciowa Re: kwiecień 2001 - POPRAWMY SIĘ:) 21.02.05, 22:19
          Już się zgłaszamy. 12 kwietnia 2001 melduje się gotowy do zabawy o każdej porze
          dnia i nocy! Ma na imię Max i kochane mamy jakże byłoby nudno gdyby nie te
          baranie charaktery smilepozdrawiamy mocno
          Kasiamama, Maciubaranek,Laurka nie baranek tylko koziorożec, ale też rogacizna!!
    • wioletka75 Re: kwiecień 2001 15.05.04, 01:47
      Moja córka Karolinka urodziła się 22.04.2001 r. Umie mnóstwo rzeczy. Jedyny
      problem to pampers w nocy. Nie umiem jej oduczyć. Od roku w dzień sama sika do
      nocnika. Zapraszam na gg 5315805. Mieszkam na Górnym Śląsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka